Reise

Restplass Egypt: Slik sikrer du deg billig restplass til syden

Bilde av hvite bygninger mot blå himmel i Egypt. Vi tipser om hvordan du kan sikre deg. billige restplasser til Egypt. Her har du tilgang på serverdigheter, attraksjoner og kjente byggverk som Sfinksen og Pyramidene i Giza, Det Egyptiske museet, Nilen, Sahara og mye mer!
Egypt er kjent for mer enn bare varme, sol og herlige temperaturer. Ønsker du en ferie som skriver seg inn i minnebøkene kan en billig reise med restplass være svaret! (Foto: Apollo)

Restplasser til Egypt er en ypperlig måte å sikre seg en billig ferie på! Vi viser deg hvor du kan spare tusenvis på både pakkereiser og fly.

Lyst på en ferie med nærmest garantert sol og herlige temperaturer, noen av verdens mest nevneverdige attraksjoner, en rik kulturarv og flotte hoteller til en rimelig penge? Da bør du vurdere å bestille deg en restplass til Egypt!

Merk: Regjeringen har oppdatert informasjonen sin gjeldende sikkerheten i Egypt og skriver: «Sikkerhetssituasjonen i regionen er ustabil og uavklart som følge av konflikten i Israel og Palestina. Utviklingen påvirker også Egypt. Sikkerhetstruende hendelser kan ikke utelukkes og situasjonen kan endre seg raskt. Besøkende til Egypt oppfordres til å holde seg løpende orientert om utviklingen, utvise aktsomhet og lytte til lokale myndigheters råd og anvisninger» (Kilde: Regjeringen).

Egypt er et land med en rik historie og en mangfoldig kultur som har fascinert folk i årtusener. Fra pyramidene i Giza og tempelet i Luxor, til Nilen; verdens lengste elv, palmer, ørkener, Rødehavet og antikke monumenter. Egypt kan by på mer enn de aller fleste land og et besøk her skriver seg inn i minnebøkene.

Vil du ha mer inspirasjon til billige reisemål? Her finner du alle artiklene våre med forslag til restplasser.

Restplass til Egypt: Pakkereiser

En pakkereise kjennetegnes med at den består av minst to reisetjenester som kjøpes av den reisende til samme reise. Et eksempel på dette er fly og hotell. Fordelen med pakkereiser er at du er beskyttet av Pakkereiseloven, noe som innebærer at du som forbruker får penger tilbake ved eventuell konkurs og rett til alternativ transport hjem til Norge. Les med om forsikring ved pakkereise hos Forbrukertilsynet.

Restplass.no
Finn billigst restplass til Egypt

Finn billigst restplass til Egypt

Restplass.no sammenligner priser fra flere arrangører og på den måten finner du enkelt og kjapt billigst reiser!
Sjekk prisen her
Apollo
Restplass til Egypt

Restplass til Egypt

Sikre deg billige pakkereiser til Egypt med en restplass hos Apollo.
Sjekk prisen her
Momondo
Pakkereiser til Egypt

Pakkereiser til Egypt

Finn billige pakkereiser til Egypt med Momondo.
Sjekk prisen her

Har du lyst til å se flere forslag til billige reiser? Her finner du billige restplasser til Gran Canaria.

Restplass til Egypt: Kun fly

Apollo
Flybillett-restplasser til Egypt

Flybillett-restplasser til Egypt

Sjekk prisen her
Momondo
Flybilletter til Egypt

Flybilletter til Egypt

Sjekk prisen her

Her kan du spare mye penger på reise til Tenerife!

Ofte stilte spørsmål om Egypt

Hvor ligger Egypt?

Egypt ligger i Nordøst-Afrika (delvis i Midtøsten på grunn av den tilhørende Sinaihalvøya). Landet grenser mot Libya, Sudan, Gazastripen og Israel. I nord har landet kyststripe mot Middelhavet og i øst mot Rødehavet. (Wikipedia)

Hva er Egypt mest kjent for?

Pyramidene og den store sfinksen i Giza, Nilen, Det egyptiske museet, gravstedet Dahshur, landsbyen Sakkara, ørkenen Sahara og sin storhetstid som oldtidssivilisasjon er blant tingene Egypt er mest kjent for.

Hvilken verdensdel ligger Egypt i?

Afrika.

Statsform i Egypt

Republikk.

Er Egypt dyrt eller billig?

Egypt er generelt sett billigere enn Norge.

Er det trygt å reise til Egypt?

Generelt er Egypt trygt for turister, spesielt i turistområdene, men nå er sikkerhetssituasjonen i regionen ustabil og uavklart som følge av konflikten i Israel og Palestina. Utviklingen påvirker også Egypt. Sikkerhetstruende hendelser kan ikke utelukkes og situasjonen kan endre seg raskt (Kilde: Regjeringen 1. november 2023).

Besøkende til Egypt oppfordres til å holde seg løpende orientert om utviklingen, utvise aktsomhet og lytte til lokale myndigheters råd og anvisninger. Reisende bør utvise særlig forsiktighet i områder nær grensen til Israel, inkludert byene Taba og Nuweiba.

Når er den beste tiden å besøke Egypt på?

Egypt kan besøkes året rundt, men den beste tiden å besøke Egypt på er under de litt kjøligere månedene fra september til mai, da det fort blir over 40 grader i sommermånedene – spesielt i ørkenområdene.

Trenger jeg visum for å besøke Egypt?

Ja, norske borgere trenger visum for å besøke Egypt.

– Du kan søke om turistvisum på Egypts offisielle e-visaportal eller på Egypts ambassade i Oslo. Det er også mulig å kjøpe turistvisum med gyldighet i 30 dager ved ankomst til en internasjonal flyplass i Egypt, skriver Regjeringen.no.

Hvilken valuta brukes i Egypt?

Den offisielle valutaen i Egypt er egyptiske pund (EGP).

Kan jeg drikke kranvann i Egypt?

For å være på den sikre siden anbefales det ikke å drikke kranvann, men flaskevann i Egypt.

Hvilke språk snakker de i Egypt?

Det offisielle språket er arabisk. Engelsk er også mye forstått, spesielt i turistområdene.

Er det nødvendig å tipse i Egypt?

Det er vanlig å tipse i Egypt, og det er en forventet praksis i mange tjenesteytende sektorer, som restauranter, hoteller, og guider. Da spørres det gjerne om «baksheesh» og dette kan skje for alt fra små til store tjenester.

Hvilke stikkontakter og spenning brukes i Egypt?

Egypt bruker 220V og stikkontakter av typen C og F, disse er ofte litt tynnere enn i Norge, så ta gjerne med et adaptersett.

Hva skal jeg ha på meg når jeg besøker templer og religiøse steder?

Egypt er et muslimsk land og når du besøker templer, moskeer og andre religiøse steder, er det best å være skikkelig tildekket. Det betyr tildekkede skuldre og knær for både menn og kvinner.

Kan jeg bruke kredittkort i Egypt?

Ja, kredittkort som Visa og Mastercard blir akseptert i de fleste hoteller, restauranter, og store butikker. Men det er alltid en god idé å ha litt kontanter på deg, spesielt hvis du besøker mindre byer eller markeder.

Les mer på våre temasider: