Reise

Restplass til Kroatia: Hvordan finne billig reise

Bilde av Kroatia og gamlebyen. PÅ bilde se vi en liten halvøy med klassisk middelhavsbegyggelse. Restplass til Kroatia
Med en restplass til Kroatia kan du sikre deg en billig ferie til varmen. Du kan blant annet reise til Split eller Dubrovnik. (Foto: colourbox)

Restplass til Kroatia er en fin og enkel måte å sikre seg en billigere ferie på. Hit kan du reise for å oppleve alt Kroatia har å by på.

Kroatia har de siste årene blitt et populært reisemål for nordmenn som liker sol og varme. Landet har en lag kystlinje med krystallklart hav, sjarmerende småbyer og en rekke muligheter for ulike aktiviteter.

billig reise
Restplass til Kroatia

Restplass til Kroatia

Ukesferie fra kun 2998 kroner
Prissjekk 3.juni.
Sjekk prisene her

Her finner du restplasser til Kroatia, samt fem ting du kan gjøre mens du nyter en behagelig ferie.

På utkikk etter restplasser til andre spennende destinasjoner? Da kan du lese alle være inspirerende saker om restplass her.

Kroatia har blant annet havnet på Lonely Planet sin anerkjente liste over topp 10 reisemål i 2024. Landet var en overraskende favoritt, og er eneste europeiske land på listen.

5 ting du bør se og gjøre i Kroatia

Kroatia byr på alt fra vakre øyer til sjarmerende småbyer. Makarskas Riviera tilbyr en spektakulær kystlinje der fjell møter hav. Øya Brač og dens kjente strand, Zlatni Rat, er også et must-see med sin unike form og krystallklare vann. Under finner du fem ting du bør se og oppleve i Kroatia.

Lurer du på hvor i Kroatia du skal reise?  Sjekk ut guiden vår hvor reiseeksperten deler sine beste tips til Kroatia-ferie.

1. Gamlebyen i Dubrovnik

En sikker vinner er å besøke den historiske gamlebyen i Dubrovnik. Byen, som er på UNESCOs verdensarvliste har en fantastisk utsikt og er fylt med historie bak hvert smug. Her kan du lese mer om Dubrovnik.

Restplass til Kroatia

Restplass til Kroatia

Finn billige reiser til populære Kroatia
Sjekk prisene hos Restplass.no Sjekk prisen hos Apollo

2. Split og Diokletian plass

Diokletian er en gammel romersk bygning som ligger i hjerte av kystbyen Split. Bygget ble reist av den romerske keiseren Diokletian på 300-tallet e.Kr. Her kan du oppleve en facinerende blanding av arkitektur, ruiner, butikker og det daglige livet i Split. Her finner du forresten billige reiser til Split.

3. Øya Hvar

Når du først besøker Kroatia bør du besøke landets mest trendy øy. Hvar er kjent for sitt pulserende natteliv, vakre strender og historiske små landsbyer. En annen populær øy er Brač, hvor du blant annet finner stranden Zlatni Rat.

4. Istria-halvøya

Istria er en sjarmerende og lekker halvøy. Her kan du oppleve en rik kultur med vakre byer og deilig mat. Byer som er verdt å besøke på øya er Rovinj og Pula.

5. Plitvice Lakes nasjonalpark

Om du liker natur bør du besøke Plitvice Lakes nasjonalpark. Området er kjent for sine krystallklare innsjøer, fossefall og frodige skoger. Her kan du gå lange turer i flott natur eller booke en båttur på innsjøen.

Bilde av en foss med krystallklart hav i Plitvice Lakes nasjonalpark i Kroatia.
Besøk Plitvice Lakes nasjonalpark og opplev nydelig natur, flotte fosser og krystallklart hav. Med restplasser til Kroatia trenger ikke reisen bli så dyr. (Foto: colourbox)

Ofte stilte spørsmål om Kroatia

1. Hvordan er sikkerheten i Kroatia?

Split regnes som en svært trygg by for turister. Kriminalitetsratene er generelt lave, og besøkende kan føle seg trygge mens de utforsker byen, både dag og natt. Som i alle turistdestinasjoner, er det imidlertid viktig å utøve normal forsiktighet, som å passe på personlige eiendeler i folksomme områder og å unngå mørke og øde steder sent på kvelden. Her kan du lese mer om Regjeringens reiseinformasjon om Kroatia.

2. Kan man drikke springvannet i Kroatia?

Vannkvaliteten i Kroatia er generelt høy, og mye av lokalbefolkningen og turister drikker vann rett fra springen. Vannet kan derimot være kalkholdig noe som gjør at flere foretrekker flaskevann.

3. Trenger man pass når man reiser til Kroatia?

Kroatia er en del av Schengen, og man trenger derfor ikke pass når man reiser til landet. Du må derimot ha gyldig legitimasjon når du reiser. Her kan du lese mer om hvilke land du kan reise til uten pass.

4. Hva er den beste tiden å besøke Kroatia på?

For de som foretrekker varmt sommervær og ønsker å nyte strandlivet, er juni til august ideelt. Dette er imidlertid også den travleste turistsesongen. For å unngå folkemengdene og fortsatt nyte godt vær, er mai og september gode alternativer. Disse månedene byr på behagelige temperaturer, færre turister og ofte lavere priser på overnatting. Her finner du vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner for å finne sol og varme.

5. Hvordan er transportmulighetene i Kroatia?

Kroatia har et godt utviklet nettverk av busser som forbinder de fleste større og mindre byer. Det finnes også fergeforbindelser mellom de mange øyene. For mer fleksibilitet kan leiebil være et godt alternativ, spesielt for å utforske mer landlige områder eller nasjonalparker.

Visste du forresten at Kroatia er kåret til eneste feriefavoritt fra Europa i 2024?