Reise

Restplass Kypros: Billig reise til middelhavsperlen

Berg med hull i omringet av krystallklart hav på Aya Napa på Kypros. Her finner du restplasser til Kypros slik at du kan nyte en billig sydenferie på den vakre middelhavsøya.
Middelhavet er for mange et synonym for vakre strender, krystallklart hav og sol. Kypros kan by på noe for enhver smak og her finner du restplasser til den populære middelhavsøyen. (Foto: Colourbox)

Kypros byr på alt fra hvite strender og til rik historie. Her finner du restplasser til Kypros slik at du kan nyte en billig middelhavsferie.

Krystallklart hav, sol og varme, historie, flotte strender og god mat er noe av det Kypros har å tilby. Middelhavsøyen har noe for enhver smak, og passer både den eventyrlystne og barnefamilier.

Her finner du restplasser til Kypros den populære øya, samt fem ting du kan gjøre mens du nyter late eller aktive dager.

billig reise
Restplass til Kypros

Restplass til Kypros

Spar mye penger på din neste ferietur hos en av de største formidlere av feriereiser på nettet i Skandinavia.
Sjekk prisen hos Apollo Sjekk prisen hos Restplass.no

På utkikk etter restplass til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hva kan man gjøre på Kypros?

Vi har samlet fem ting som er verdt å få med seg dersom man skal besøke vakre Kypros!

1. Akamas-halvøya

Akamas-halvøya er et lite utbygd område kjent for sin uberørte natur og vakre kystlinje. Regionen har et stort biologisk mangfold, inkludert flere sjeldne og truede plantearter og dyreliv. Lara Beach på halvøya er berømt for sine hekkeplasser for havskilpadder. Området tilbyr også spektakulære turstier for deg som foretrekker en aktiv og utforskende ferie.

Luftbilde av Akamas-halvøya på Kypros, som viser en imponerende kystlinje med krystallklart turkist hav og to hvite båter som flyter nær kysten, noe som fremhever den rolige skjønnheten ved dette populære reisemålet. Vi hjelper deg med å finne restplasser til Kypros slik at du kan finne billige reiser til syden.
Kypros kan by på hvite strender og krystallklart hav, og halvøya Akamas er spesielt populær blant turister. (Foto: Colourbox)

Drømmer du heller om å reise til en annen middelhavsøy? Da bør du sjekke ut artikkelen vår om Hellas-ferie.

2. Kykkos kloster

Kykkos kloster, som ligger høyt i Troodos-fjellene, er kjent for sin overdådige dekorasjon og arkitektoniske skjønnhet. Det er det rikeste og mest utsmykkede klosteret på Kypros og ble grunnlagt på 1100-tallet. Klosteret har også et museum som viser religiøse gjenstander og kunstverk, og er omgitt av frodige hager og imponerende utsikt over fjellene.

3. Ayia Napa

Ayia Napa er en by på Kypros mest kjent for sitt dynamiske natteliv og vakre strender. Nissi Beach er spesielt populær, kjent for sin hvite, finkornede sand og klare, turkise havet. Området er spesielt populært for unge reisende og tilbyr et bredt utvalg av underholdning, inkludert strandfester, konserter og et variert utvalg av barer og klubber. På dagtid kan besøkende nyte vannsport, båtturer og snorkling i det krystallklare vannet.

opplevelser
Opplevelser på Kypros

Opplevelser på Kypros

Katamarancruise, jeepsafari, dykking eller guidede opplevelser?
Sjekk utvalget og prisene her

Før du reiser kan det være lurt å lese om denne valuta-fellen som lurer nordmenn for flere millioner i året!

4. Ledra Street og den grønne linjen i Nikosia

Ledra Street er en livlig shoppinggate i hjertet av Nikosia, og den leder direkte til den grønne linjen, en demilitarisert sone som deler den greske og tyrkiske delen av øya. Den grønne linjen representerer den politiske og fysiske delingen av Kypros og er et viktig historisk og kulturelt symbol. Besøkende kan oppleve den unike atmosfæren i området, utforske lokale butikker og kafeer.

5. Pafos arkeologiske park

Pafos arkeologiske park står på UNESCO-verdensarvliste og er hjem til en rekke signifikante arkeologiske skatter, datert tilbake til romertiden. Området inkluderer imponerende romerske villaer med godt bevarte mosaikkgulv. Disse mosaikkene regnes blant de vakreste og best bevarte i Middelhavsregionen. Parken gir en dyp innsikt i det gamle Kypros’ dagligliv og kultur, og er et must-see for historieinteresserte.

Gamle greske ruiner på Kypros. Her finner du restplasser til Kypros slik at du kan nyte en billig sydenferie på den vakre middelhavsøya.
Det er ikke bare vakre strender og krystallklart hav Kypros kan tilby. Er du glad i historie kan middelhavsøya tilby gamle ruiner. Her finner du blant annet Pafos arkeologiske park som står på UNESCOs verdensarvliste. (Foto: Colourbox)

Hvis du er interessert i romertiden bør du helt klart besøke den Italienske hovedstaden. Her kan du finne vår guide til Roma hvor vi har samlet våre personlige must-sees.

Ofte stilte spørsmål om Kypros

Hvor ligger Kypros?

ligger på en øy i den østlige delen av Middelhavet, øst for Hellas, sør for Tyrkia, vest for Syria, Libanon og Israel og nord for Egypt. Kypros er den tredje største øya i Middelhavet. Hvis du lurer på når det er best å reise til Kypros kan du lese vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner for å finne sol og varme.

Hva er klokka på Kypros?

Kypros ligger én time foran Norge. Dersom klokken er 10 i Norge vil den være 11 på Kypros.

Hvilken valuta brukes på Kypros?

Kypros er en del av EU, og det brukes derfor Euro i landet. Selv om Kypros er en del av EU, er landet ikke en del av Schengen, og du vil derfor trenge pass for å reise til landet. Her finner du alle landene du kan reise til uten pass som nordmann.

Hvor lang tid tar det å fly til Kypros?

Å fly fra Oslo til Kypros tar som regel rundt 5-6 timer hvis det er et direktefly. Har man mellomlandinger må man regne med noe lengre tid.

Hva er hovedstaden til Kypros?

Hovedstaden i Kypros er Nikosia.

Hvilket land tilhører Kypros?

Kypros er en selvstendig nasjon, offisielt kalt Republikken Kypros, og er ikke en del av et annet land.

Vi har snakket med ekspertene som forteller hvorfor de mener det er nødvendig med reiseforsikring! Det kan nemlig spare deg fra store økonomiske kniper.