Reise

Restplass til Kypros: Reis billig til middelhavsperlen

Billig restplass Kypros: Luftfoto av kyst i Kypros.
Her finner du billige flybilletter med restplass til Kypros! (Foto: Colourbox)

Finn drømmeferien med restplass til Kypros! Book i dag, og spar masse penger på din neste ferie.

Flykt fra høst- og vinterkulden med en rimelig reise til den tempererte middelhavsøya Kypros, øya grekere, tyrkere, persere, assyrere og egyptere med fler har kjempet om å innlemme i sine riker i tusenvis av år. Og det er ikke uten grunn: Ikke bare har øya en strategisk plassering i det østlige middelhavet, men det er også virkelig en naturskjønn og variert perle av en øy!

På utkikk etter restplass til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hvorfor velge restplass når du skal ut å reise?

Om du ønsker å reise billig og er litt fleksibel på destinasjon og utreisedato kan restplass være den perfekte løsningen for deg! Reiseselskapene er avhengige av å fylle flyene opp så mye som mulig og derfor er sjansen for å få en billig reise med en restplass stor – og spesielt og du reiser utenfor feriesesongen. Da har du rett og slett muligheten til å spare flere tusen kroner på reisen.

restplass.no
Restplass til Kypros

Restplass til Kypros

Spar mye penger på din neste ferietur hos en av de største formidlere av feriereiser på nettet i Skandinavia.
Sjekk prisen hos Restplass.no her
Apollo
Restplass til Kypros

Restplass til Kypros

Stort utvalg hos Apollos restplasser. Billige reiser med avreise veldig snart, og innen de tre nærmeste månedene.
Sjekk prisen hos Apollo her

Les også: Her finner du billige restplasser til Hellas

Populære feriedestinasjoner på Kypros:

 1. Paphos: Paphos er en vakker kystby som er kjent for sin rike historie, arkeologiske steder, og vakre strender. Du kan også besøke Paphos-halvøya, som har fantastisk natur og flotte turmuligheter.
 2. Limassol: Limassol er Kypros’ nest største by og har en livlig atmosfære. Den har flotte strender, et pulserende natteliv og en vakker havn. Byen er også kjent for sitt årlige karneval og vinproduksjon.
 3. Ayia Napa: Ayia Napa er et av Kypros’ mest kjente party-destinasjoner. Byen er kjent for sine vakre strender, krystallklart vann og et pulserende natteliv med mange barer og klubber.
 4. Larnaka: Larnaka er hjemmet til Kypros’ største internasjonale flyplass, og det er ofte det første stedet turister besøker. Byen har flotte strender, en vakker strandpromenade og en rekke historiske og kulturelle attraksjoner.
 5. Troodos-fjellene: Hvis du foretrekker fjellferier, er Troodos-fjellene et flott reisemål. Dette området har vakre fjellandskap, sjarmerende landsbyer og flotte turstier. Det er også et flott sted å oppleve den autentiske kypriotiske kulturen.

Ofte stilte spørsmål om Kypros:

Hva er Kypros, og hvor ligger det?

 • Kypros er en øy i Middelhavet, og det er den tredje største øya i Middelhavet. Den ligger øst for Hellas, sør for Tyrkia og vest for Syria og Libanon.

Hva er hovedstaden på Kypros?

 • Hovedstaden på Kypros er Nicosia, også kjent som Lefkosia på gresk og Lefkoşa på tyrkisk.

Hva er det mest kjente landemerket på Kypros?

 • Det mest kjente landemerket på Kypros er den delte byen Nicosia, hvor en FN-overvåket buffer-sone deler den gresk-kypriotiske og tyrkisk-kypriotiske siden av byen.

Hva slags klima kan man forvente på Kypros?

 • Kypros har et middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre. Sommeren varer fra juni til september, og temperaturene kan bli svært varme. Vinteren er mild og våt.

Hva er noen populære turistattraksjoner på Kypros?

 • Noen populære turistattraksjoner inkluderer den gamle byen Paphos, Troodos-fjellene, den venetianske havnen i Larnaca, og de fantastiske strendene i Ayia Napa.

Hva er det å gjøre for de som liker utendørsaktiviteter?

 • Kypros tilbyr et bredt spekter av utendørsaktiviteter, inkludert fotturer i Troodos-fjellene, båtturer langs kysten, dykking i det klare Middelhavet, og vannsport som vindsurfing og jetski.

Hvilke lokale retter bør jeg prøve mens jeg er på Kypros?

 • Du bør prøve kypriotisk meze, som er en type måltid som består av mange små retter, inkludert halloumi-ost, stifado (en kjøttgryte), og souvlaki (grillet kjøttspidd).

Hvilket språk snakkes på Kypros?

 • Offisielle språk på Kypros er gresk og tyrkisk. Mange kyprioter snakker også engelsk, spesielt innenfor turistområder.

Hvilken valuta brukes på Kypros?

 • Euro (EUR) er den offisielle valutaen som brukes på hele Kypros.