Reise

Restplass til Mallorca: Finn billig reise til syden her!

Bilde av krystallklart hav på Mallorca i Spania, rundt havet ser du en gyllen strand som er omringet av kliper og grønne busker. Vi hjelper deg med å finne restplasser til Mallorca slik at du kan finne billig reise til syden. Vi gir deg også fem tips til hva du kan se og gjøre på øya, samt svarer på ofte stilte spørsmål om Mallorca.
Drøm deg bort til vakre Mallorca! Enten du foretrekker historiske severdigheter eller vakre strender, er denne spanske øya noe for deg, og her finner du billige reiser med restplasser til Mallorca. (Foto: Colourbox)

Mallorca er et populært reisemål for mange, og her gir vi deg fem ting du kan gjøre på øya. Vi tipser også om hvor du finner restplasser til Mallorca.

Den spanske øyen Mallorca byr på krystallklart hav, egen fjellkjede, utsiktspunkter og milelange sandstrender. Dette er med andre ord en svært populær destinasjon blant solglade turister.

Lurer du på hva du kan se og gjøre på Mallorca? Her har vi samlet fem populære ting å se på den spanske øya, hjelper deg med å finne billige restplass-reiser, samt svarer på ofte stilte spørsmål om Mallorca.

fra 4600 kroner
Bestill fly + hotell til Mallorca

Bestill fly + hotell til Mallorca

Reis til Mallorca fra 4600 kroner
Sjekk prisene hos Apollo

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hva kan man gjøre på Mallorca?

Mallorca er en øy stappfull av opplevelser for folk i alle aldre med forskjellige interesser, enten du foretrekker å utforske historien til øya, eller de mange vakre strendene.

1. La Seu i Palma de Mallorca

Den imponerende gotiske katedralen, også kjent som La Seu, er et ikonisk landemerke i Palma de Mallorca. Den står stolt ved havet og tilbyr besøkende en spektakulær utsikt både fra utsiden og innsiden. Byggingen av katedralen, som har en gotisk stil, ble påbegynt i 1229, og ferdigstilt i 1601. La Seu er spesielt kjent for sitt store rosevindu.

Bilde av den imponerende gotiske katedralen, også kjent som La Seu, som er et ikonisk landemerke i Palma de Mallorca. Her finner du restplasser til Mallorca.
Mallorca kan by på vakre landskap og spektakulære bygninger. Hva med å besøke den spektakulære gotiske katedralen kjent som La Seu. (Foto: Colourbox)

2. Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana-fjellene strekker seg langs nordvestkysten av Mallorca og er oppført på UNESCOs verdensarvliste for sitt flotte kulturelle landskap. Vandring i disse fjellene byr på varierte ruter som passer for både nybegynnere og erfarne turgåere. Her kan du se alt fra landsbyer, kirker, tårn og små tørrsteinskonstruksjoner, noe som gjør Serra de Tramuntana verdt å få med seg.

Vi anbefaler også å sjekke ut Hellas! Her hjelper vi deg med å finne den beste greske destinasjonen for deg.

3. Cap de Formentor

Cap de Formentor er det nordligste punktet på øya og er kjent for fyrtårnet som står ytterst på bratte klipper som faller direkte ned i havet. Den svingete veien til Cap de Formentor er en attraksjon i seg selv, med flere utkikkspunkter hvor man kan stoppe og nyte den fantastiske utsikten over Middelhavet og de flotte klippene.

restplasser
Billige reiser til Mallorca

Billige reiser til Mallorca

Spar ekstra på din neste ferietur til Mallorca.
Sjekk prisene hos TripX Sjekk prisen hos Restplass.no

4. Cuevas del Drach – Dragegrottene

Cuevas del Drach, eller Dragegrottene, er hjem til en av de mest fantastiske underjordiske innsjøene i verden, Lago Martel. Grottene er lyssatt slik at de besøkende kan beundre de fascinerende stalaktittene og stalagmittene (istapplignende formasjoner). Er du heldig får du også oppleve en klassisk konsert som spilles av musikere på båter på innsjøen, noe som skaper en unik og stemningsfull opplevelse.

Cuevas del Drach, også kalt dragegrottene på Mallorca. Her ser du den opplyste grotten hvor det henger istapplingnede formasjoner fra taket. I bunnen av grotten kan du se et klart vann.
Cuevas del Drach, også kalt dragegrottene, er en populær severdighet på Mallorca. (Foto: Colourbox)

5. Valldemossa og Deià

Valldemossa og Deià er to pittoreske landsbyer som tiltrekker seg besøkende på grunn av deres skjønnhet og historiske betydning. Valldemossa er spesielt berømt for sitt gamle kloster hvor komponisten Frédéric Chopin tilbrakte en vinter. Deià har lenge vært et tilfluktssted for kunstnere, forfattere og musikere, og er kjent for sitt idylliske landskap og kulturelle tilbud. Begge byene ligger omgitt av det dramatiske landskapet i Tramuntana-fjellene, noe som gjør dem til populære stopp for de som utforsker regionen.

Før du reiser kan det være lurt å lese om denne valuta-fellen som lurer nordmenn for flere millioner i året!

Ofte stilte spørsmål om Mallorca

1. Hva er den beste tiden å besøke Mallorca på?

Mallorca har et mildt middelhavsklima, og den beste tiden å besøke er fra sen vår til tidlig høst (mai til september). Været er varmt og solrikt, perfekt for strandaktiviteter og utforskning av øya. Utenom høysesongen (juli og august) er det færre turister og mildere temperaturer. Her finner du vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner for å finne sol og varme.

2. Hva er typiske matretter man bør prøve på Mallorca?

Mallorca har en rik matkultur som inkluderer retter som pa amb oli (brød med olivenolje og tomater), sobrasada (myk pølse fra Mallorca), og ensaimada (et søtt, spiralformet bakverk).

3. Er det lett å komme seg rundt på Mallorca?

Ja, det er relativt enkelt å komme seg rundt på Mallorca. Øya har et godt utbygd nettverk av busser og tog som forbinder de større byene og turistattraksjonene. Mange velger også å leie bil for større frihet til å utforske mer avsidesliggende områder.

4. Hvordan er strendene på Mallorca?

Mallorca er kjent for sine vakre strender, som varierer fra lange, hvite sandstrender til bortgjemte viker omgitt av klipper. Noen av de mest populære strendene inkluderer Playa de Muro, Cala Millor, og Es Trenc. Øya tilbyr også flere mindre kjente strender som Cala Varques.

5. Er Mallorca egnet for familieferier?

Absolutt, Mallorca er veldig familievennlig med mange hoteller og feriesteder som tilbyr fasiliteter for barn. Øya har også mange attraksjoner som vannparker, dyrehager og eventyrparker, samt familievennlige strender med rolig vann og mye plass til lek.

Vi har snakket med ekspertene som forteller hvorfor de mener det er nødvendig med reiseforsikring! Det kan nemlig spare deg fra store økonomiske kniper.