Reise

Billig reise til Rhodos: En perle i Middelhavet

Et bilde av en liten havn på Rhodos, Hellas, med flere småbåter fortøyd ved en brygge. En gresk flagg vaier i vinden ved bryggen, og en person kan sees sittende under en parasoll i bakgrunnen. Området er omgitt av steinete åser med grønn vegetasjon. Vannet er klart og speiler den blå himmelen over. Rhodos i Hellas er en drøm, og her får du både billige reiser og pakkereiser til den greske øya. Vi gir deg også fem ting du må se og gjøre på Rhodos, samt svar på ofte stilte spørsmål om øya.
Rhodos er en populær destinasjon for mange europere, og ikke uten grunn. Her får du hvite strender, blått hav og et levende kulturliv. Vi tipser om fem ting du må se og oppleve på Rhodos, samt svarer på ofte stilte spørsmål. (Foto: Colourbox)

Opplev den greske drømmen på Rhodos. Nå er det mulig å finne superbillige reiser til Hellas med restplasser. Bestill drømmereisen i dag!

Rhodos er kanskje en av de mest populære øyne i Hellas. Her finner du noe for enhver smak, enten du er eventyrlysten, foretrekker late dager på stranden eller historiske severdigheter.

Vi har samlet fem ting du må se og oppleve på Rhodos, samt viser deg hvor du finner restplasser og pakkereiser til den populære greske øyen.

Billig reise
Knallpris på reiser til Rhodos

Knallpris på reiser til Rhodos

Fly og hotell til Rhodos fra 1998 kroner
Prissjekk 5. juni 2024
Sjekk prisene hos Apollo

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hva kan man gjøre på Rhodos?

1. Den Gamle Byen i Rhodos

Den vakre gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa. Her kan du vandre gjennom de trange brosteinsgatene, beundre de imponerende ridderborgene, og utforske de historiske bygningene. Gå ikke glipp av å besøke Stormesterpalasset og Riddernes gate.

Usikker på hvor i Hellas du skal reise? Her finner du alt du trenger å vite om Hellas-ferien.

2. Sommerfugldalen (Petaloudes):

Besøk den berømte sommerfugldalen, et naturreservat som er hjem til tusenvis av fargerike sommerfugler under migrasjonssesongen. Dalen tilbyr en unik naturopplevelse, med frodig vegetasjon og små vannløp som skaper et ideelt habitat for sommerfuglene.

restplasser
Billige reiser til Rhodos

Billige reiser til Rhodos

Sjekk prisene hos Restplass.no

Hellas har flere vakre øyer, og her finner du billige reiser til Kreta, samt fem ting du bør se og oppleve på den populære øya.

3. Prasonisi-stranden

Bilde av flere kiter på den populære Prasonisi-stranden på øya Rhodos i Hellas. Rhodos i Hellas er en drøm, og her får du både billige reiser og pakkereiser til den greske øya. Vi gir deg også fem ting du må se og gjøre på Rhodos, samt svar på ofte stilte spørsmål om øya.
Er du eventyrlysten bør du sjekke ut Prasonisi-stranden på Rhodos.

For de eventyrlystne er Prasonisi-stranden et sted som må oppleves. Dette er et paradis for vind- og kitesurfere, takket være de unike vindforholdene som skapes der Egeerhavet møter Middelhavet. Når du står på spissen av denne halvøya, kan du se vann på begge sider, noe som gir en unik opplevelse.

4. De syv kildene (Epta Piges):

Dette er et naturskjønt område som er perfekt for en avslappende dag ute. De syv kildene tilbyr en kjølig tilflukt fra varmen, med et nettverk av stier og broer som krysser det frodige landskapet, samt en liten innsjø hvor du kan ta en forfriskende svømmetur.

Drømmer du om å besøke flere greske øyer i samme ferie bør du sjekke ut saken vår om alt du trenger å vite om øyhopping i Hellas.

5. Lindos

Lindos er kjent for Rhodos’ akropolis som stiger majestetisk over byen, med fantastisk utsikt over kysten og omgivelsene. Akropolis er et viktig arkeologisk sted, hjem til gamle templer, et teater og andre fascinerende ruiner. De hvitkalkede husene og de smale gatene i Lindos tilbyr en sjarmerende atmosfære.

Bilde av akropolis på Lindos som ligger på øya Rhodos i Hellas. I bakgrunnen ser du blått hav så langt øyet kan se. Rhodos i Hellas er en drøm, og her får du både billige reiser og pakkereiser til den greske øya. Vi gir deg også fem ting du må se og gjøre på Rhodos, samt svar på ofte stilte spørsmål om øya.
Rhodos kan by på noe for historieentusiasten så vel som strandelskeren. I Lindos kan du blant annet se Rhodos' akropolis som viser historien på den greske øya. (Foto: Colourbox)

En annen populær gresk øy er Skopelos, også kjent som «Mamma Mia»-øya da mye av filmen ble spilt inn her.

Ofte stilte spørsmål om Rhodos

1. Hvordan er sikkerheten på Rhodos?

Generelt er Rhodos et trygt reisemål for turister. Som med alle populære turistdestinasjoner, er det imidlertid lurt å være oppmerksom på lommetyveri, spesielt i travle områder og på strender. Det er også viktig å følge vanlige sikkerhetstips som å ikke etterlate verdisaker synlige og å være forsiktig når man ferdes om natten.

2. Kan man drikke springvannet på Rhodos?

Det anbefales generelt ikke å drikke springvannet på Rhodos. Selv om vannet i noen områder kan være trygt å drikke, foretrekker de fleste av lokalbefolkningen og turister å drikke flaskevann på grunn av smaken og for å unngå mageproblemer. Flaskevann er billig og lett tilgjengelig over hele øya.

3. Hvordan komme seg rundt på Rhodos?

Det er flere måter å komme seg rundt på Rhodos. Øya har et godt utbygd bussnettverk som dekker de fleste turistområdene og større byene. Leiebil er også et populært alternativ som gir større fleksibilitet til å utforske mer avsidesliggende områder. Moped og motorsykkelutleie er tilgjengelig og gir en praktisk måte å komme seg rundt på for kortere distanser. Taxi er en annen alternativ, men det kan være dyrere sammenlignet med andre transportmidler.

4. Hva er den beste tiden å besøke Rhodos på?

Den beste tiden å besøke Rhodos på er i løpet av våren (april til juni) og høsten (september til oktober). I disse månedene er været behagelig varmt, og det er færre turister enn i høysesongen om sommeren. Sommermånedene (juli og august) er også populære, men det kan bli veldig varmt og mye mer folksomt.

5. Hvor finner man de beste matopplevelsene på Rhodos?

Rhodos tilbyr et bredt utvalg av matopplevelser, fra tradisjonelle greske tavernaer til fine dining-restauranter. For autentiske lokale retter, se etter tavernaer i de mindre landsbyene eller i gamlebyen i Rhodos by. Fersk sjømat er en spesialitet på øya, så prøv også å besøke en av de mange fiskerestaurantene langs kysten. I tillegg til tradisjonell gresk mat, finner du også internasjonale restauranter som tilbyr et bredt spekter av kjøkken. Lokale markeder og gatekjøkken er også verdt å utforske for å smake på lokale delikatesser som gyros, souvlaki, og lokale oster.

Før du reiser kan det være lurt å lese om denne valuta-fellen som lurer nordmenn for flere millioner i året!