Reise

Rhodos: En perle i det østlige middelhav

Bilde av det krystallblå havet langs Rhodos kystlinje. på bilde ser vi 4 båter langs en strand med to badene turister som nyter sola.
Rhodos er en feriefavoritt blant mange europeere. Vi gir deg 9 gode grunner til å legge din neste ferie hit.

Rhodos i Hellas er den perfekte destinasjonen for deg som er på jakt etter en idyllisk ferie. Vi gir deg 8 gode grunner til å dra til Rhodos.

Rhodos har den siste tiden blitt et populært reisemål for ferieglade skandinavere. Med varme temperaturer og kritthvite strender er den Greske ferieøyen en perle av et ferieparadis for oss som liker kombinasjonen av vaker natur, historie og et pulserende kulturliv.

Hotell + fly til Rhodos

Rhodos er det perfekte reisemålet om du er ute etter sol og bad i kombinasjon med historie og trendy byliv.
Sjekk prisen her

Info om Rhodos

Hvor ligger Rhodos: Rhodos er en gresk øy som ligger i den østlige delen av middelhavet. Øyen ligger omtrent 18 kilometer sørvest fra Tyrkia og er en av de største øyene i den østlige delen av Egeerhavet og en del av øygruppen Hellas.

Når bør vi reise til Rhodos: Som i de fleste andre Europeiske land er det lave temperaturer på Rhodos om vinteren. Derfor er vår, sommer og høst fine tider å feriere på øyen. Særlig sensommeren er en fin tid å besøke middelhavsøyen, samt høsten med høye badetemperaturer til helt ut i oktober.

Hvorfor Rhodos: Øyen er rik på sol, strender og en spennende historie. Her kan du nyte late dager med spennende aktiviteter. På kvelden kan du spise god mat eller slå ut håret på en av øyens mange feststeder.

Pris: Rhodos er en av de billigere, varme feriedestinasjonene i Europa. Her får du mye for pengene. En middag koster rundt 150 kroner per person og en 0,33 liter øl koster rundt 18 kroner.

Det bor omtrent 117 tusen mennesker fordelt rundt på øyene. Øyboerne er vant til turisme da det kommer rundt 1,5 millioner turister hit i året.

Finn hotell på Rhodos

Rhodos har en rekke hoteller i forskjellige prisklasser. Finn ditt hotell her.
Finn hotell her

8 gunner til å besøke Rhodos nå

Ferieøyen har en unik blanding av vakre hvite strender, historiske monumenter og et rikt kulturliv. Vi har samlet åtte gode grunner til hvorfor du bør legge din neste ferietur til Rhodos.

1.Hvite strender

Ferieøyen er kanskje mest kjent for sine kritthvite strender. Øyen er, som alle andre øyer, omgitt av vann og bademulighetene er derfor mange. De beste strendene ligger på øyas østkyst og har den perfekte, hvite sanden alle ønsker seg. Du kan for eksempel ta turen til Lindos, Lardos eller Faliraki. Alle ligger ca 20 minutter med bil fra Rhodos sentrum.

Bilde av Windy Beach - en hvi strand på Rhodos. Bilde viser en rekke blå solstoler med parasoll
På Windy Beach kan du nyte solfylte dager på en blå solseng. (Foto: Apollo)

2. Historiske landemerker på Rhodos

Rhodos har som store deler av Hellas en lang rekke historiske monumenter som stammer tilbake til middelalderen da det greske riket var som størst. Om du legger ferieturen til Rhodos kan du besøke noen av verdens mest historiske plasser. Du kan blant annet besøke:

Bilde av en del av gamlebyen i Rhodos by. Her kan du oppleve historie og et rikt byliv tett sammen.
Gamlebyen Rhodos ligger helt ytterst på øya. Her kan du oppleve både historie, byliv, hav og kultur. (Foto: Apollo)

Kolossen på Rhodes: Plassen der en av verdens syv underverker i antikken en gang stod. Statuen som stod over byens havneinngang sto over 90 meter høyt og var bygget for å feire Rhodos seier i en krig.

Gamlebyen på Rhodos som står på UNESCOs-verdensarvliste. Byen er en labyrint av smale gater, gamle bygninger og historiske steder.

Tempelet av Apollo er et gresk tempel som gir deg et unikt innblikk i religion og kulturlivet som en gang var på øya.

Rhodis-Stadion som var hjemstedet for de årlige Isthmian spillene, og en viktig arena for idrett og kultur i antikken

3. By og arkitektur

Det finnes en rekke fine byer å besøke mens du er på Rhodos. Alle byene har bevart sin gamle arkitektur og gir deg følelsen av den gamle greske verdenen. Størst av alle, og hovedbyen på Øya, er Rhodos by. Byen er kjent for sine gamle murer, byporter, gotiske palass og moskeer.

Lindos er en annen viktig by, kjent for sine gamle Akropolis, og Hellenistiske tempelruiner. Byen klatrer elegant opp åsen og har de karakteristiske hvite murhusene vi ofte ser på bilder fra Hellas.

4.Ta en dagstur med båt

Båtturer på Rhodos er en populær aktivitet for turister som ønsker å oppleve øyas fantastiske kystlinje og krystallklare hav.

Det finnes mange forskjellige alternativer å velge mellom. Her kan du få alt fra dagsturer på havet og turer til en av de nærliggende øyene eller dagsturer på havet.

En av de mest populære turene er en dagstur med båt til Lindos, en historisk by med imponerende arkitektur og vakre strender. Andre populære båtturer tar deg med på øyhopping til Symi og Halki som er to nærliggende øyer som begge er kjent for sin vakre kystlinje og fantastiske matopplevelser.

Turene er ofte arrangert av de lokale turistkontorene. Så det eneste du trenger å passe på er når båten går tilbake, at du har med deg nok drikke og rikelig med solkrem.

5.Opplev gresk og tyrkisk mat på sitt beste

Rhodos er kjent for sin varierte matkultur der det greske og tyrkiske kjøkkenet er sterkt representert. På grunn av øyas unike plassering preger begge matkulturene de fleste resturantene på øya. Her kan du få alt fra gyros og moussaka til småretter av kjøtt og grillede grønnsaker. Øya har en rekke lokale restauranter som tilbyr alt fra enkel servering, til mer luksuriøse restauranter. Uansett hva du liker vil du finne en restaurant som passer din smak her.

6. Et pulserende uteliv

Når noen hører om Rhodos er det mange som tenker på fest og moro. Det er jo ikke til å stikke under en stol at Rhodos har vært destinasjonen for mange festglade europeere. Men de siste åra har øya fått et mer variert uteliv.

Er du ute etter fest er det Faliraki som gjelder. Byen er en livlig ferieby med en rekke barer, diskotek og nattklubber. Det er her ungdommen fester til fra solnedgang til soloppgang.

Dersom du ønsker en roligere atmosfære kan områdene rundt Lindos og Rhodos by være perfekt for deg. Her er atmosfæren mer avslappet med mer fokus på mat, hygge og gode smaker.

7.Rhodos tilbyr shopping på greske markeder og basarer

Bilde av smykkebod på Rhodos. Et av mange steder du kan shoppe på ferieøya
Øya har en rekke shoppingmuligheter. Du kan blant annet finne håndlagde smykker i en av de mange smykkebodene og markedene. (Foto: Apollo)

Shoppingen på Rhodos er en unik opplevelse og skiller seg ut fra andre ferieområder. Øya har nemlig en unik kombinasjon av tradisjonelle greske markeder, kjedebutikker og livlige gatebasarer.

Et av de mest populære shoppingområdene ligger i gamlebyen, en historisk bydel med en rekke små butikker. Her kan du utforske de trange smale gatene og besøke butikker som selger tradisjonelt gresk håndverk, keramikk og tekstiler.

10. Lave priser

Rhodos har fortsatt rimeligere priser sammenlignet med andre populære reisemål i Europa. Øya har et stort turistmarked og er helt avhengig av turismen for å overleve. Øya har derfor en rekke hoteller, restauranter og aktiviteter som konkurrerer mot hverandre for å få deg som gjest. Derfor blir også prisene presset lavere for deg som drar hit som turist.

Samme gjelder transport til og fra øya. Mange flyselskaper har direkteruter til Rhodos. Prisene blir derfor billigere.