Reise

Rhodos: En perle i det østlige middelhav

Vi har laget en guide til Rhodos hvor vi forteller hvorfor reise til Rhodos, hvilken side av Rhodos er best, samt fly til Rhodos og hotell. På bilde ser du krystallblått hav langs kysten og i forgrunnen noen rosa blomster
Rhodos er en populær destinasjon for mange europere, og ikke uten grunn. Her får du hvite strender, blått hav og et levende kulturliv. Vi gir deg 7 gode grunner til å besøke Rhodos, samt hjelper deg med å finne billig hotell og fly. (Foto: Colourbox)

Hvorfor reise til Rhodos? Vi gir deg 7 gode grunner til å besøke den populære øya, samt hvor du får billig hotell og flyreise.

Historiske severdigheter, kritthvite strender og krystallblå hav, hva mer kan man ønske seg? Rhodos har blitt en svært populær destinasjon for mange nordmenn, og med varme temperaturer og et yrende kulturliv er det god grunn til å ta turen til den greske øyen.

Vi gir deg 7 gode grunner til å besøker Rhodos, samt forteller deg hvor du får fly og hotell billig slik at du kan nyte en avslappende stund i dette paradiset.

Reise til Rhodos: Her finner du billig fly og hotell

fly + hotell
Esperos Mare Resort

Esperos Mare Resort

All Inclusive-hotell som ligger på Falirakistranda. Hotellet har en restaurant som er kjent for den deilige maten og god service.
Sjekk pris hos Apollo her
fly + hotell
Sunrise

Sunrise

All Inclusive-hotellet Sunrise ligger bare noen skritt ra morgenbad på stranda i Pefkos. Hotellet ligger i rolige omgivelser med et herlig bassengområde
Sjekk pris hos Apollo her
hotell
Hotell på Rhodos

Hotell på Rhodos

Finn ditt drømme-hotell på Trivago slik at du ikke betaler mer enn du må!
Finn billig hotell her
fly
Fly til Rhodos

Fly til Rhodos

Hos Momondo kan du finne de billigste flybillettene til Rhodos.
Finn billige flybilletter her

Hvorfor reise til Rhodos?

Ferieøyen har en unik blanding av vakre hvite strender, historiske monumenter og et rikt kulturliv. Vi har samlet åtte gode grunner til hvorfor du bør legge din neste ferietur til Rhodos.

1. Hvite strender som Lindos og Lardos

Ferieøyen er kanskje mest kjent for sine kritthvite strender. Øyen er, som alle andre øyer, omgitt av vann og bademulighetene er derfor mange. De beste strendene ligger på øyas østkyst og har den perfekte, hvite sanden alle ønsker seg. Du kan for eksempel ta turen til Lindos som er en veldig populær strand. Lardos eller Faliraki er også vakre strender som er verdt å ta turen innom. Alle ligger ca 20 minutter med bil fra Rhodos sentrum.

2. Historie: Opplev Gamlebyen og Kolossen på Rhodos

Rhodos har som store deler av Hellas en lang rekke historiske monumenter som stammer tilbake til middelalderen da det greske riket var som størst. På Rhodos kan du blant annet besøke:

Bilde av en del av gamlebyen i Rhodos by. Her kan du oppleve historie og et rikt byliv tett sammen. Vi har laget en guide til Rhodos hvor vi forteller hvorfor reise til Rhodos, hvilken side av Rhodos er best, samt fly til Rhodos og hotell.
Gamlebyen Rhodos ligger helt ytterst på øya. Her kan du oppleve historie og koltur i samspill med havet og bylivet. Vi gir deg 7 gode grunner til å besøke Rhodos, samt hjelper deg med å finne billig hotell og fly. (Foto: Apollo)

Kolossen på Rhodes: Plassen der en av verdens syv underverker i antikken en gang stod. Statuen som stod over byens havneinngang var en enorm statue av den greske solguden Helios.

Gamlebyen på Rhodos: Gamlebyen står på UNESCOs-verdensarvliste. Byen er en labyrint av smale gater, gamle bygninger og historiske steder.

Tempelet av Apollo: Et gresk tempel som gir deg et unikt innblikk i religion og kulturlivet som en gang var på øya.

Rhodis-Stadion: Denne stadionen var hjemstedet for de årlige Isthmian spillene, og en viktig arena for idrett og kultur i antikken.

3. By og arkitektur

Det finnes en rekke fine byer å besøke mens du er på Rhodos. Alle byene har bevart sin gamle arkitektur og gir deg følelsen av den gamle greske verdenen. Størst av alle, og hovedbyen på øya, er Rhodos By. Byen er kjent for sine gamle murer, byporter, gotiske palass og moskeer.

Lindos er en annen viktig by, kjent for sine gamle Akropolis, og Hellenistiske tempelruiner. Byen klatrer elegant opp åsen og har de karakteristiske hvite murhusene vi ofte ser på bilder fra Hellas.

4. Ta en dagstur med båt

Båtturer på Rhodos er en populær aktivitet for turister som ønsker å oppleve øyas fantastiske kystlinje og krystallklare hav.

Bilde av det krystallblå havet langs Rhodos kystlinje. på bilde ser vi 4 båter langs en strand med to badene turister som nyter sola. Vi har laget en guide til Rhodos hvor vi forteller hvorfor reise til Rhodos, hvilken side av Rhodos er best, samt fly til Rhodos og hotell.
Rhodos er en feriefavoritt blant mange europeere. Vi gir deg 7 gode grunner til å besøke Rhodos, samt hjelper deg med å finne billig hotell og fly.

En av de mest populære turene er en dagstur med båt til Lindos, en historisk by med imponerende arkitektur og vakre strender.

Turene er ofte arrangert av de lokale turistkontorene. Så det eneste du trenger å passe på er når båten går tilbake, slik at du har med deg nok drikke og rikelig med solkrem.

5. Opplev gresk og tyrkisk mat på sitt beste

Rhodos er kjent for sin varierte matkultur der det greske og tyrkiske kjøkkenet er sterkt representert. På grunn av øyas unike plassering preger begge matkulturene de fleste resturantene der. Du får alt fra gyros og moussaka til småretter av kjøtt og grillede grønnsaker. Øya har en rekke lokale restauranter som tilbyr alt fra enkel servering, til mer luksuriøse restauranter.

6. Et pulserende uteliv

Mange tenker på fest og moro når de hører om Rhodos. Det er jo ikke til å stikke under en stol at Rhodos har vært destinasjonen for mange festglade europeere. Men de siste åra har øya fått et mer variert uteliv.

  • Er du ute etter fest er det Faliraki som gjelder. Byen er en livlig ferieby med en rekke barer, diskotek og nattklubber. Det er her ungdommen fester til fra solnedgang til soloppgang.
  • Dersom du ønsker en roligere atmosfære kan områdene rundt Lindos og Rhodos By være perfekt for deg. Her er atmosfæren mer avslappet med mer fokus på mat, hygge og gode smaker.

7. Rhodos tilbyr shopping på greske markeder og basarer

Shoppingen på Rhodos er en unik opplevelse og skiller seg ut fra andre ferieområder. Øya har nemlig en unik kombinasjon av tradisjonelle greske markeder, kjedebutikker og livlige gatebasarer.

Et av de mest populære shoppingområdene ligger i gamlebyen, en historisk bydel med en rekke små butikker. Her kan du utforske de trange smale gatene og besøke butikker som selger tradisjonelt gresk håndverk, keramikk og tekstiler.

Bilde av smykkebod på Rhodos. Et av mange steder du kan shoppe på ferieøya. Vi har laget en guide til Rhodos hvor vi forteller hvorfor reise til Rhodos, hvilken side av Rhodos er best, samt fly til Rhodos og hotell.
Øya har en rekke shoppingmuligheter. Du kan blant annet finne håndlagde smykker i en av de mange smykkebodene og markeder. Vi gir deg 7 gode grunner til å besøke Rhodos, samt hjelper deg med å finne billig hotell og fly.

Hvilken side av Rhodos er best?

Hvilken side av Rhodos som er best avhenger av hva du selv ønsker. I store trekk blåser det mer på vestkysten mens det er roligere klima på østkysten.

Vestkysten av Rhodos er vakker og dramatisk med store bølger og behagelig temperatur, takket være den milde brisen fra vest. På denne siden av øya finner du blant annet Windy Beach som er perfekt for deg som liker å surfe! Vestkysten tiltrekker seg gjerne et voksent publikum og er derfor perfekt for par som ønsker en kjæresteferie.

østkysten finner du de beste strendene, og de fleste familiehotellene. Her ligger det nemlig vakre strender side om side. I tillegg er østkysten stedet med mer moderne turistbyer hvor fest og moro står i sentrum.