Mat og drikke

Ripsgelé: Oppskrift på hjemmelaget, enkel gelé

Bilde av ripsgelé i glass plassert på en tallerken på et bord, sammen med en skje med ripsgelé og noen friske ripsbær. Vi deler oppskrift på enkel ripsgelé!
Oppskrift på ripsgelé som du enkelt lager ved hjelp av bare tre ingredienser! Denne er hjemmelaget og er et nydelig tilskudd til ost på brødskiven eller som tilbehør til viltkjøtt-middagen. (Foto: Matprat)

Oppskrift på enkel, hjemmelaget ripsgelé med bare tre ingredienser! Geléen smaker fortreffelig til både viltkjøtt og på brødskiva.

Ripsgelé er en favoritt som er så enkel som den er smakfull! Ikke bare passer den til alt fra vafler og pannekaker, som pålegg på brødskiva eller sammen med ost på knekkebrød, men den passer også ypperlig til høstens viltkjøtt.

Vi gir deg en enkel oppskrift på herlig, søt og syrlig ripsgelé. I tillegg til den nydelige smaken, er den svært enkel å lage ved hjelp av bare tre ingredienser! Denne lages uten gelatin og er derfor vegetarisk.

Har du plukket flere bær? Her finner du mer inspirasjon og flere oppskrifter på sylting av bær

Norgesglasset med hengslet lokk

Norgesglasset med hengslet lokk

3 oppbevaringsglass fra Norgesglasset. Disse er utmerket til sylting, hermetisering og oppbevaring av mat. Glassene kommer i 1 liter, 0,7 liter og 0,4 liter.
Sjekk laveste pris her

Har du heller lyst til å bruke ripsbærene til å lage syltetøy, har du oppskrift på uslåelig ripssyltetøy her.

Oppskrift: Hvordan lage hjemmelaget ripsgelé

Bilde av ripsgelé i glass plassert på en tallerken på et bord, sammen med en skje med ripsgelé og noen friske ripsbær. Vi deler oppskrift på enkel ripsgelé!
Tid
min
Porsjoner

Ved hjelp av bare tre ingredienser lager du sommerens, og høstens beste ripsgelé! Vi viser deg hvordan.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Rens ripsbærene og fjern både blader og grove stilker, i tillegg til bær som er råtne. Mindre stilker kan sitte på. Skyll så de rensede bærene i kaldt vann.

2.

Ha ripsbærene og vann i en kjele og kok blandingen på lav varme i 30 minutter, eventuelt til du opplever at bærene har falt sammen.

3.

Sil så saften gjennom et rent klede (dette kan være et kjøkkenhåndkle).

4.

Mål opp saften og ha den så over i en ren kjele. Heretter skal du koke opp og tilsette sukker i omganger. Når det er gjort skal blandingen røres sammen til alt er oppløst.

5. Tips!

En fin huskeregel er at du skal bruke 800 gram sukker per liter saft.

6.

Kok så blandingen videre på lav varme i 15 minutter.

7. Geletest:

For å sjekke om blandingen er ferdig og gelé kan du dryppe en dråpe av blandingen på en tallerken. Så drar du en skje gjennom dråpen, og hvis dråpen ikke samler deg igjen er geleen ferdig.

8.

Når geleen er ferdig kan du helle den over på sterile glass og oppbevare den både mørkt og kjølig.

9. Tips!

Ripsgelé smaker også nydelig sammen med gjærbakst!

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Les mer på våre temasider: