Mat og drikke

Oppskrift på hjemmelaget riskrem med rød saus

Bilde av riskrem som er Norges mest populære juledessert med rød saus.
Riskrem er den mest populære juledesserten i Norge. Her får du oppskrift på den populære kremede, men samtidig friske desserten. (Foto: Matprat.no)

Riskrem med rød saus er mange nordmenns favoritt dessert, og et fast innslag til jul. Vi gir deg en enkel oppskrift på riskrem med rød saus.

I 2020 gjennomførte YouGov for Matprat.no en undersøkelse for å finne ut hva nordmenns favorittdessert på julaften er. Og tallene var ikke veldig overraskende. Som ventet er riskrem fortsatt en storfavoritt blant dessertglade nordmenn, og hele 37 prosent har riskrem som favoritt-dessert i jula.

Den tradisjonsrike desserten er veldig enkel å lage, så om du er nybegynner på kjøkkenet er ikke riskrem ditt største problem i jula. Det som også er helt perfekt med desserten er at den kan lages flere dager i forveien. Et tips er å lage en stor porsjon du kan porsjonere ut til de tre første juleselskapene. På den måten sparer du tid når pinnekjøttet eller ribba skal lages. Her får du oppskrift på en nydelig riskrem med søt, rød saus.

Er du på utkikk etter fler tradisjonsrike oppskrifter? Les alle våre oppskrifter på tradisjonsmat her.

Riskrem

smakfull og fløyelsmyk riskrem oppskrift. Perfekt til jula
Riskrem er den best populære juledesserten i norge. Hva er din favoritt? (Foto: MatPrat.no)
Tid
20 min
Porsjoner
4

Riskrem er Norges mest populære juledessert. Vi gir deg en enkel oppskrift med fremgangsmåte du aldri kan missforstå.

Ingredienser

  • Riskrem

  • info
  • info
  • info
  • info
  • Rød saus

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Pisk kremfløte og sukker til krem.

2.

Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Smak til med sukker og vaniljesukker.

3.

Visp sammen saft og potetmel i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Hell sausen over i en skål eller mugge og avkjøl helt.

4.

Hell den røde sausen over riskremen ved servering.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.