Nystekt roastbiff servert med sprø fries og trøffelaioli med bakt hvitløk! Perfekt til helgekosen.
Roastbiff med fries og trøffelaioli
60 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
-
Roastbiff
-
-
-
-
-
Fries
-
-
-
-
Trøffelaioli
-
-
-
-
-
-
-
Slik gjør du
Krydre kjøttet godt med salt og pepper på alle sider. Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i solsikkeolje og smør. Brun kjøttet på alle sider og legg det over på et bakebrett. Stek roastbiffen i ovnen på 120 grader til du får en kjernetemperatur på 60 grader. Beregn ca. 1 time steketid per kilo kjøtt.
Skrell potetene og kutt dem i tynne staver. Ha dem over i en skål med kaldt vann og la de ligge noen minutter før du tørker dem godt. Varm opp solsikkeoljen til 160 grader, friter til potetene er gylne, friter halvparten per gang så oljen ikke blir for kald. Varm opp oljen til 180 grader og friter igjen til potetene er sprø, renn av oljen og dryss over salt.
Ha solsikkeolje i en smal beholder som passer til stavmikser. Tilsett eggeplomme, dijonsennep, trøffelolje og bakt hvitløk. Plasser stavmikseren på bunnen av beholderen, start stavmikseren og løft den sakte oppover til du får en fyldig aioli. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.