Hus, hjem og hage

Robotgressklipper: Disse er best i test

Bilde av grå robotgressklipper med oransje og blå detaljer på gress på frodig grønn plen. Dette er robotgressklipperne som er best i test.
En robotgressklipper forenkler hagestellet for flere tusen nordmenn hver sommer. Det nyeste innen de smarte gressklipperne er varianter uten behov for kanttråd. Vi har samlet variantene som er best i test for 2023. (Foto: Colourbox)

Vi har sett på testene over robotgressklippere og avslører hvilke som blir kåret til best i test i 2023. Her er de ekspertene mener er best!

Er du på utkikk etter en robotgressklipper? Da er du nok ikke den eneste. Robotgressklippere har blitt et populært tilskudd til hager rundt om i Norge i årene etter at de ble lansert. De små, smarte gressklipperene gjør hverdagen med plen og hage mye enklere, og er i tillegg ikke nødvendigvis den største investeringen i forhold til hvor mye de blir brukt.

Utviklingen innen det meste av elektrisk utstyr er stor, også når det gjelder robotgressklippere. Du får nå gressklippere du kan både starte og avslutte med tilhørende app på mobilen samt GPS og mange nye spennende funksjoner.

Det nyeste innen robotgressklippere er klippere hvor du ikke trenger kanttråd rundt hagen for å holde gressklipperen innenfor oppmerket område. Det kanskje mest bemerkelsesverdige tilskuddet derimot, er nok gressklippere som synger bursdagssang for deg når du fyller år. Like unyttig som det er morsomt!

Her finner du vår samleside med alt du trenger av tips og triks til hagestell samt genialer produkt til hagen.

Best i test: Robotgressklipper med formidable klippeegenskaper

Best i test hos PCMag er Works Landroid M 20V og her får den ikke bare testens høyeste poengsum, men også hele 4,5 av 5 mulige poeng.

– Formidabel klippeegenskaper, skryter magasinet av robotgressklipperen. De gir gode skussmål til det de mener er en relativt rimelig smart robotgressklipper med GPS og Wi-Fi som gjør det mulig å lokalisere og kontrollere den fra telefonen uansett hvor du befinner deg. I tillegg kaller de den «veldig stille».

Også britiske T3 kårer Works Landroid M500 PLUS til gressklipperen de likte best da de testet robotgressklippere i 2023.

– Den beste, allsidige høy-ytelses-robotklipperen (direkte oversatt fra engelsk), kaller de den. De kan røpe at dette også er Europas mest solgte robotgressklipper, skryter av at den er godt priset samt at en ujevn gressplen ikke er noe problem for gressklipperen.

Guide: Slik velger du riktig robotgressklipper

mest solgte
WORX Landroid M500 Plus WR165E

WORX Landroid M500 Plus WR165E

Sjekk prisen her
WORX Landroid M700 Plus WR167E

WORX Landroid M700 Plus WR167E

Sjekk prisen her

Tek.no kunne tidligere i år avsløre at det har kommet en ny versjon av Worx Landroid, kalt «Vision», som ikke trenger kanttråd. Det er varianten under:

uten kanttråd
WORX Landroid Vision M600 WR206E

WORX Landroid Vision M600 WR206E

Sjekk prisen her
uten kanttråd
WORX Landroid Vision M800

WORX Landroid Vision M800

Sjekk prisen her
uten kanttråd
WORX Landroid Vision L1300 WR213E

WORX Landroid Vision L1300 WR213E

Bestillingsvarer
Sjekk prisen her

Segway Navimow H3000E: – Den beste robotgressklipperen vi har testet

– Den beste robotklipperen vi har testet, skriver Tek etter å ha testet robotgressklipperen i slutten av 2022.

Dette er en av de nyere versjonene som ikke trenger kanttråd rundt hagen for å holde gressklipperen innenfor hagens oppmerkede område. Dette er noe Tek beskriver som et stort pluss.

Ved hjelp av Exact Fusion Location Systemet (EFLS) og navigasjon i sanntid via satellitter holder gressklipperen seg på området ditt, og en kanttråd er derfor ikke nødvendig. Ved hjelp av app kan du i tillegg hele tiden oppdatere området ditt og utføre endringer, i tillegg til å selvsagt både starte og avslutte økter med klipping.

Du gjør vel ikke denne hagetabben?

Segway Navimow H3000E

Segway Navimow H3000E

Best for lengst batteritid

lang batteritid
Greenworks OptiMow 10

Greenworks OptiMow 10

Sjekk prisen her

– Den beste for lengst batteritid, kaller PCMag denne i det de tester robotgressklippere for 2023.

De kaller den også en moderat priset gressklipper med en brukervennlig, tilhørende mobilapp. De skryter av en stillegående gressklipper med GPS og formidable klippeegenskaper i det de gir den hele 4 av 5 mulige poeng.

Husqvarna Automower 405X: Best for komplekse hager

Ifølge T3 er dette robotgressklipperen du som har en stor, kompleks hage bør velge. De skryter om av en gressklipper som kan klippe på opptil 40% helning, har elektrisk høydejustering av klippingen og som også en vær-timer som holder oppsyn med veksten på gresset i hagen for å unngå unødvendig gressklipping.

Enda flere tips til frodig, grønt gress i hagen fra hageeksperten.

for store hager
Husqvarna Automover 405X

Husqvarna Automover 405X

Sjekk prisen her

Gardena Smart SILENO City: Beste rimelige robotgressklipper

Billigst
Gardena SILENO Minimo 500 m²

Gardena SILENO Minimo 500 m²

Sjekk prisen her

– Den er ikke pakket med funksjonaliteter, men denne gir gode klippeegenskaper og Bluetoothtilkobling til en relativt rimelig pris, skriver PCMag.

De skryter av at den er «superstille» og har en medfølgende app som er enkel å bruke.

Hageeksperten forklarer: Slik får du en flott grønn plen.

Bosch Indego M+700: Ideell for små, urbane hager

T3 mener denne robotgressklipperen er ideell for de med små, urbane hager i deres kåring av den beste robotgressklipperen for 2023.

for små hager
Bosch Indego M+ 700

Bosch Indego M+ 700

Sjekk prisen her

Best for bratte skråninger

Husqvarna Automower 435X AWD er robotgressklipperen PCMag mener er best for bratte skråninger når de kårer beste robotgressklipper for 2023. De gir gresskslipperen de mener er pakket med egenskaper hele 4 av 5 poeng i sin test av robotgressklippere for 2023.

8 geniale hageredskaper som gjør hagearbeidet til en lek.

Best for bratte skråninger
Husqvarna Automower® 435X Awd

Husqvarna Automower® 435X Awd

Sjekk prisen her