Bolig

Robotgressklipper: Disse er best i test i 2023

Bilde av grå robotgressklipper med oransje og blå detaljer på gress på frodig grønn plen. Dette er robotgressklipperne som er best i test.
En robotgressklipper forenkler hagestellet for flere tusen nordmenn hver sommer. Vi har samlet variantene som er best i test for 2023, fra merker som Husqvarna, Gardena, Segway, Worx, Bosch og Greenworks. (Foto: Colourbox)

Vi har sett på testene over robotgressklippere og avslører hvilke som blir kåret til best i test i 2023. Her er de ekspertene mener er best!

Er du på utkikk etter en robotgressklipper? Da er du nok ikke den eneste. Robotgressklippere har blitt et populært tilskudd til mang en hage rundt om i Norge i årene etter at de ble lansert. De små, smarte gressklipperene gjør hverdagen med plen og hage mye enklere, og er i tillegg ikke nødvendigvis den største investeringen i forhold til hvor mye de blir brukt.

Her finner du vår samleside med best i test-artikler, kjøpsanbefalinger og nyheter når det kommer til robotgressklippere

Husqvarna robotgressklipper uten kantledning er best i test

I det Ny Times sin egen testside Wirecutter gjør det til sin oppgave å finne den beste robotgressklipperen i 2023 er det Husqvarna Automower 450XH EPOS som imponerer den annerkjente nettsiden mest. De skriver at de har testet fremtidens robotgressklippere og her ser det ut til at de sikter til robotgressklipere uten kanledning, eller grensekabel, begrensningskabel og kanttråd som det også kalles.

– En førsteklasses modell med uslåelige funksjoner, denne robotgressklipperen gjør gressklippingen lettere samtidig som den reduserer innsatsen du må legge i det, skryter Wirecutter.

De skriver om nye robotgressklippere som denne at de også sparer strøm og kan klippe større områder fordi de nå klipper plenen i planlagte mønster, som for eksempel frem og tilbake. Alt dette til sammen mener nettsiden gjør at de nyeste robotgressklipperene både gjør klipperesultatet finere, holder gresset finere og utgjør mindre arbeid for deg.

Dette er det nyeste innen robotgressklippere; nå slipper du kantledning.

Beste uten kantledning
Husqvarna automower 550 epos

Husqvarna automower 550 epos

Pris nå: 71 990 kroner hos Gitmark
Her får du den til laveste pris

Segway Navimow H3000E: – Den beste robotgressklipperen vi har testet

– Den beste robotklipperen vi har testet, skriver Tek etter å ha testet Segway Navimow H3000E i slutten av 2022.

Dette er en av de nyere versjonene som ikke trenger kanttråd rundt hagen for å holde gressklipperen innenfor hagens oppmerkede område. Dette er noe Tek beskriver som et stort pluss.

Ved hjelp av Exact Fusion Location Systemet (EFLS) og navigasjon i sanntid via satellitter holder gressklipperen seg på området ditt, og en kanttråd er derfor ikke nødvendig. Ved hjelp av app kan du i tillegg hele tiden oppdatere området ditt og utføre endringer, i tillegg til å selvsagt både starte og avslutte økter med klipping.

Du gjør vel ikke denne hagetabben?

Uten kanttråd

Gardena robotgressklipper: Beste billige robotgressklipper

PCMag gjør det enklere for deg som vil ha den beste rimelige eller til og med «billig» robotgressklipper i 2023. Denne tittelen tildeler de Gardena Sileno City.

– Den billigste robotgressklipperen vi har testet, skriver de og skryter av at den er «superstille» og har en medfølgende app som er enkel å bruke.

– Den er ikke pakket med funksjonaliteter, men denne gir gode klippeegenskaper og Bluetoothtilkobling til en relativt rimelig pris, fortsetter de.

Her finner du avsløringen på hvilke flere billige robotgressklippere som er kåret til best i test?

Billigst
GARDENA SILENO City 500

GARDENA SILENO City 500

Sjekk prisen her

Best i test: Robotgressklipper med formidable klippeegenskaper

Best i test hos PCMag er Works Landroid M 20V og her får den ikke bare testens høyeste poengsum, men også hele 4,5 av 5 mulige poeng.

– Formidabel klippeegenskaper, skryter magasinet av robotgressklipperen. De gir gode skussmål til det de mener er en relativt rimelig smart robotgressklipper med GPS og Wi-Fi som gjør det mulig å lokalisere og kontrollere den fra telefonen uansett hvor du befinner deg. I tillegg kaller de den «veldig stille».

Også britiske T3 kårer Works Landroid M500 PLUS til gressklipperen de likte best da de testet robotgressklippere i 2023.

– Den beste, allsidige høy-ytelses-robotklipperen (direkte oversatt fra engelsk), kaller de den. De kan røpe at dette også er Europas mest solgte robotgressklipper, skryter av at den er godt priset samt at en ujevn gressplen ikke er noe problem for gressklipperen.

Guide: Slik velger du riktig robotgressklipper

mest solgte
WORX Landroid M500 Plus WR165E

WORX Landroid M500 Plus WR165E

Sjekk prisen her
WORX Landroid M700 Plus WR167E

WORX Landroid M700 Plus WR167E

Sjekk prisen her

Tek.no kunne tidligere i år avsløre at det har kommet en ny versjon av Worx Landroid, kalt «Vision», som ikke trenger kanttråd. Det er varianten under:

uten kanttråd
WORX Landroid Vision M600 WR206E

WORX Landroid Vision M600 WR206E

Sjekk prisen her
uten kanttråd
WORX Landroid Vision M800

WORX Landroid Vision M800

Sjekk prisen her

Beste robotgresklipper for lengst batteritid i 2023

– Den beste for lengst batteritid, kaller PCMag Greenworks Pro Optimow 50H i det de tester robotgressklippere i 2023.

De kaller den også en moderat priset gressklipper med en brukervennlig, tilhørende mobilapp. De skryter av en stillegående gressklipper med GPS og formidable klippeegenskaper i det de gir den hele 4 av 5 mulige poeng.

– Hvis du er lei av å bruke flere timer i uken dyttende på en bråkete batteridrevet gressklipper, vurder å gå til innkjøp av en robotgressklipper som Greenworks Pro Optimow 50H, skriver nettsiden.

lang batteritid
Greenworks OptiMow 10

Greenworks OptiMow 10

Sjekk prisen her

Husqvarna Automower 405X: Best for komplekse hager

Både Gardenersworld, T3 og Evening Standard mener Husqvarna Automower 405X er den beste robotgressklipperen i 2023. Gardenersworld, som er BBC sitt eget hagemagasin, kaller den for «beste kjøp» og skryter av en robotgressklipper med flust av egenskaper som både klipper bra og som gjør gressklippingen enkel for eieren.

– Gressklipperen klipper konsekvent bra og er veldig stille, det eneste du kan høre er roteringen til bladene i det de klipper, skriver hagemagasinet.

Ifølge T3 er Husqvarna Automower 405X robotgressklipperen du som har en stor, kompleks hage bør velge. De skryter om av en gressklipper som kan klippe på opptil 40% helning, har elektrisk høydejustering av klippingen og som også en vær-timer som holder oppsyn med veksten på gresset i hagen for å unngå unødvendig gressklipping.

– Dette er Lamborghinien innen gressklippernes verden. Den er seriøst stor og tar teknologien til et helt nytt nivå, skriver Evening Standard. De skryter av en robotgressklipper med kraftige nok hjul til å komme seg frem i et vidt spekter med terreng, og som er utrolig intuitiv.

Enda flere tips til frodig, grønt gress i hagen fra hageeksperten.

Best i test og fin til store hager
HUSQVARNA AUTOMOWER AM 405X - ROBOTKLIPPER

HUSQVARNA AUTOMOWER AM 405X – ROBOTKLIPPER

Pris nå: 22 772 kroner hos MKnorth
Her får du den til laveste pris

Hageeksperten forklarer: Slik får du en flott grønn plen.

Bosch Indego M+700: Ideell for små, urbane hager

T3 mener Bosch Indego M+700 er robotgressklipperen som er ideell for de med små, urbane hager i deres kåring av den beste robotgressklipperen for 2023. Evening Standard kårer den også til den beste robotgressklipperen for de med små hager, men kaller den «den beste for de aller lateste med små hager».

– Så fort den er installert vil den ved hjelp av sitt intelligente LogiCut navigasjonssystem kalkulere det mest effektive klippemønsteret før den setter ut på sin første gressklipping, skriver nettsiden etter å ha testet robotgressklipperen fra Bosch.

for små hager
BOSCH ROBOTGRESSKLIPPER INDEGO M+ 700

BOSCH ROBOTGRESSKLIPPER INDEGO M+ 700

Pris nå: 10 699 kroner hos Coolshop
Her får du den til laveste pris

Husqvarna robotgressklipper best for bratte skråninger

Husqvarna Automower 435X AWD er robotgressklipperen PCMag mener er best for bratte skråninger når de kårer beste robotgressklipper for 2023. De gir gresskslipperen de mener er pakket med egenskaper hele 4 av 5 poeng i sin test av robotgressklippere for 2023.

8 geniale hageredskaper som gjør hagearbeidet til en lek.

Best for bratte skråninger
Husqvarna Automower® 435X Awd Robotgressklipper

Husqvarna Automower® 435X Awd Robotgressklipper

Pris nå: 56 930 kroner hos Hylte
Her får du den til laveste pris

Les mer på våre temasider: