Mat og drikke

Rullekake med sjokolademoussefyll

rullekake som alle kommer til å elske
Fantastisk rullekake med en spennende vri som vil falle i smak hos en hver. (Foto: Frutimian.no)

Server rullekake fylt med deilig sjokoladekrem til kaffen, eller som dessert og imponer gjestene neste gang du får besøk. Her er oppskriften.

Rullekake er en stor favoritt hos mang en søtmons og en perfekt liten dessert. I denne oppskriften finner du en enkel framgangsmåte og alle ingrediensene til hvordan du kan lage en herlig sjokoladerullekake med sjokoladekrem.

Du vet kaken må bli god når det er flere lag med sjokolade involvert. I denne fantastiske rullekanen får du et luftig sukkerbrød med sjokolade kombinert med en søt og fyldig sjokolademousse.

Skal du også lage sjokoladekake? Da bær du prøve oppskriften vår på saftig sjokoladekake i langpanne.

Tips: Et godt tips når du lager rullekake, er å avkjøle kaken under langpannen som du brukte til steking. Da holder kaken seg myk, fin og du vil unngå sprekker når du ruller den sammen.

Oppskriften er hentet fra Frutimian.no sin matblogg. Finn flere herlige oppskrifter fra Frutimian her.

Rullekake med sjokoladekrem

(Foto: Frutimian.no)
Tid
min
Porsjoner
6

Ingredienser

 • Sukkerbrød

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • Sjokoladekrem

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Sukkerbrød

Sett stekeovnen på 190 grader over- og undervarme og kle en stor langpanne med bakepapir.

2.

Ha egg og sukker i miksmasteren og pisk til du får en luftig eggedosis. Det tar 7–8 minutter før alt sukkeret er smeltet og den er luftig nok.

3.

Bland hvetemel, kakao og bakepulver og sikt det oppi bakebollen så du er sikker på at det ikke blir klumper i røren din. Fold inn melet med en slikkepott.

4.

Hell røren oppi langpannen og fordel den jevnt utover. Stek rullekaken på rillen under midten i 10 minutter.

5.

Mens kaken steker, legger du et kjøkkenklede på benken og drysser over et jevnt lag med sukker.

6.

Når sukkerbrødet er ferdig stekt, hvelver du det over på kledet. Dra forsiktig av bakepapiret og legg langpannen, med hulrommet inn, over sukkerbrødet igjen. La den ligge slik til kaka er helt avkjølt.

7. Sjokoladekrem

Smelt sjokoladen og sett den til side. Ha smør, melis og vaniljesukker i en miksebolle og pisk det luftig og nesten hvitt.

8.

Hell i den smeltede sjokoladen mens miksmasteren går rundt. Så pisker du inn én og én eggeplomme.

9.

Når sukkerbrødet er helt avkjølt, fordeler du sjokoladekremen rundt det hele. La det være igjen ca. 3 cm på den ene langsiden. Fordel mesteparten av bringebærene oppå kremen før du ruller fra den ene langsiden – den siden som har krem helt ut. Tips: Bruk et kjøkkenhåndkle til hjelp for å få en fin rull.

10.

Løft rullekaka over på serveringsfatet. Dryss over litt melis og pynt med resten av bringebærene.

11.

Nå har du en skikkelig fyldig og god sjokoladekake som attpåtil holder seg godt i flere dager i kjøleskapet.

Få mer inspirasjon om mat og drikke hos Startsiden Guider – Mat og drikke eller alle våre smakfulle oppskrifter på kaker.

Kenwood XL kjøkkenmaskin

Kenwoods XL-maskiner er ikke bare rå, barske og sterke, men samtidig lydsvake og elegante i deres design. Her får du det beste fra to verdener på ditt kjøkkenbord.
Kjøp hos Bakeren og Kokken

Alt du trenger til baking

Annonselenke