Hotell

Finn billige reiser: Slik sammenligner du pris

Mye penger å spare på noen få klikk. Vi har samlet de beste prissammenligningstjeneste for reise.

Nyt vakre utsikter, deilige strender og flotte hoteller på Sardinia i Italia.

Nordmenn er europatoppen når det kommer det til det mest reiseglade folkeslaget i Europa, kun slått av finnene viser tall fra Eurostat. 

Før Korona ble 2 av 3 reiser gjort utenlands, og vi liker Spania og Danmark aller mest. 

Det kan være mye penger å spare hvis man sammenligner priser på fly og hotell. Ofte er det store prisvariasjoner mellom de ulike tjenestene. Derfor har har vi samlet dem alle slik at du kan se selv hvor mye penger du kan spare på din neste ferietur. Her kan du sammenligne hoteller og finne billige flybilletter.

I denne prisguiden for reiser bruker vi Booking.com, Hotels.com, Trivago, Momondo og Ticket. Det lønner seg også å gå inn på de ulike hotellkjedenes egne nettsider for å sammenligne pris. En av de mest populære er Radisson-kjeden som har fine hoteller over hele verden. I Norden er også Nordic Choice et svært godt alternativ.

Alle tjenestene som blir omtalt i denne saken er trygge å bestille i fra, og vårt tips er å sjekke priser på samtlige slik at du får det aller beste tilbudet og spare penger.

1. Booking.com

Bassengbilde av The Palm Hotel i Dubai.
Booking.com er en av de største bookingstjenestene for hotell i verden, og har over to millioner destinasjoner å velge i mellom. Er du kun på jakt etter et hotellrom, er dette et svært fint sted å starte. Ofte har de egne supertilbud på hotellrom hvor man kan få store rabatter. Det positive med Booking.com er at d også kan finne hosteller, leiligheter og hytter.

2. Hotels.com

Hotel The Thief på Tjuvholmen i Oslo eksteriørbilde.
Hotels.com hevder de tilbyr hundretusenvis av hoteller i 200 land. Her er det også mulig å filtrere søket ditt slik at du treffer bedre på du vil, for eksempel romantisk hotell eller historisk hotell. Her er det også mulig å gjøre hotellkupp med “Last minute deals”. Kundeservicen her er svært god, og har support 24 timer i døgnet. De har i tillegg et eget lojalitetsprogram som gjør at du får hver tiende overnatting gratis.

3. Momondo

Fyri Resort i Hemsedal er et av de mest populære reisemålene i Norge. . Eksteriørbilde i blåtimen.
På Momondo får du alt på ett sted. Her kan du sammenligne priser på både fly og hotell. Denne er særlig kjekk hvis du er litt fleksibel på reisedatoene, for da kan du enkelt se hvordan prisene endrer seg dag for dag innenfor et tidsrom.

4. Trivago

Hotel Barcelona 1882 er et av de mest populære hotellene for nordmenn når de skal til den spanske storbyen. Bildet viser bassengområdet.
Trivago er en ren prissammenligningstjeneste for hoteller. De sammenligner priser på mer enn 1,8 millioner hoteller i over 190 land på de største bookingsidene og viser prisene på de ulike nettstedene som gjør at du kan enkelt kan velge det rimeligste alternativet.

Andre steder for nyttig informasjon

  • Google Flights: Google har også en egen tjeneste for å sammenligne flypriser. Denne er veldig veldig kjekk.
  • Utenriksdepartementets reiseinformasjon: Her finner du reiseinformasjon til land som Norge har diplomatiske forbindelser med, og en oversikt over tjenester og bistand norske borgere kan få dersom uhellet er ute.
  • TripAdvisor: TripAdvisor er verdens største reiseplattform. Her kan du lese anmeldelser gjort av andre folk slik at du unngår turistfeller.

Anbefalte blogger:

  • Helleskitchen: Helle Øder Valebrokk er en prisvinnende hobbykokk som blogger om mat og reise. Her kan du finne en rekke gode restauranttips i mange ulike byer. Hun er en stor favoritt hos oss og er verdt å sjekke ut
  • Gunnar Garfors: Norske Gunnar Garfors har besøkt alle land i verden. Spennende blogg hvis du er på jakt etter reisemål liten utenom det vanlige.

Les mer på våre temasider: