Mat og drikke

Saftig sjokoladekake: Vegansk oppskrift

Vi deler oppskrift på avbildet saftig, vegansk sjokoladekake. Her på nærbilde med glasur og rosa dryss.

En saftig sjokoladekake slår aldri feil! Her er en oppskrift på vegansk sjokoladekake uten egg eller melkeprodukt.

Saftig sjokoladekake er en slager hos både store og små. Denne saftige sjokoladekaken blir en sikker vinner i et hvert bursdagsselskap, middagselskap eller arrangement.

Oppskriften har vi fått fra blogger og forfatter Mari Hult. Hult står bak bøker som “Sykt billig”, “Sykt godt” og “Plantebasert kosthold” og driver til daglig norges største vegetarblogg: Vegetarbloggen.no. Hult har selv en versjon av kaken på sin egen blogg, men nevner at oppskriften vi har fått er en litt annen, og forbedret versjon av sjokoladekaken.

Har du lyst til å prøve deg på en sykt digg sjokoladekake finner du oppskriften under:

Oppskrift på vegansk, saftig sjokoladekake:

Vi deler oppskrift på avbildet saftig, vegansk sjokoladekake. Her på nærbilde med glasur og rosa dryss.
Tid
150 min
Porsjoner
8

Ingredienser

  • Ingredienser:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Glasur og pynt:

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn frem 2 springformer med diameter på cirka 20 centimeter (eventuelt en stor rektangulær form). Gni inn disse med litt olje, og dryss på kakaopulver slik at det dekker bunn og alle sider.

2.

Rør sammen soyamelk og eddik i en bolle, la det stå i noen minutter slik at det tykner. Rør deretter inn eplemos, kaffe, kokosolje og vanilje og rør til det er helt jevnt.

3.

Mål opp de tørre ingrediensene, ha dem over i bollen, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren i kakeformene, sett i ovnen, og bak i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt før du begynner med pynting.

4. Glasur og pynt:

Smelt sjokoladen i vannbad. Visp fløten stiv. Rør så sjokoladen inn i fløten.

5.

Ha den ene kakebunnen på et fat. Ha sjokoladekrem over. Legg den andre bunnen over der igjen. Ha resten av sjokoladekremen på toppen. Topp med et dryss bringebærpulver (eventuelt kakaopulver).

Forslag til redskap:
Annonselenke