Shopping

Sammenleggbar elsykkel: Best i test og dette er utvalget

Bilde av den sammenleggbare elsykkelen Mate Fusion på grønt gress med natur, busker og trær i bakgrunnen.
Ikke bare er sammenleggbare elsykler en mulighet for deg med liten oppbevaringsplass til å endelig få deg elsykkel, de gjør også en lang reisevei for pendlere enklere og mer behagelig å gjennomføre. Her er oversikten over elsyklene som faktisk også vinner over vanlige elsykler i tester! (Foto: ABC Guider)

Sammenleggbare elsykler, er det mulig? Ja, og de vinner i tillegg over vanlige elsykler i tester. Denne er best i test og dette er utvalget.

En sammenleggbar elektrisk sykkel er sykkelen som passer deg som gjerne vil ha med deg sykkelen i kollektivtrafikken, i bilen eller som har liten oppbevaringsplass hjemme. Her kan du enkelt starte turen til jobben med en togtur for så å pakke opp sykkelen og sykle den resterende biten på en fullt fungerende elsykkel. Genialt!

Her finner du forresten vår samleside med testresultat, tips og triks, nyheter og mye annet godt lesestoff om elsykkel.

Mate Bike: Sammenleggbar elsykkel som er best i test

Bilde av den sammenleggbare elsykkelen Mate Fusion på grønt gress med natur, busker og trær i bakgrunnen. Mann holder sykkelen når den er sammenlagt.
Den sammenleggbare elsykkelen Mate Fusion legges kjapt og enkelt sammen, og er derfro et supert valg for deg med liten oppbevaringsplass hjemme. Den vil også gjøre pendling til og fra jobb enklere for deg med reisevei som både består av kollektivtrafikk og sykling. (Foto: ABC Guider)

Lego, Helena Christensen og Luis Paulsen; listen over danske, geniale personer og oppfinnelser er lang, og våre danske naboer beviser igjen og igjen at når de gjør noe gjør de det skikkelig. Nå har Mate Bike hevet seg på trenden med sammenleggbare elsykler og gjør det med bravur. Danskene vinner nemlig Motors store test av elsykler i 2019 med den sammenleggbare elsykkelen Mate City+ ( Classic 250+). Det er også vært å nevne at de kjempet de om den gjeve tittelen mot nesten bare vanlige elsykler.

Også hos Techradar får den sammenleggbare elsykkelen skryt.

– Beviset på at en sammenleggbare elsykkel kan være skikkelig kul, skriver de. De skryter av det iøyenfallende designet og en imponerende fart og rekkevidde.

TESTVINNER!
Mate City

Mate City

Få på lager!
Sjekk prisen her

Er du ute etter en avsløring av hvilke elsykler som er best i test? Elsykkel: best i test 2023 finner du her.

Nyere versjoner av Mate-syklene

Mate X
Mate Bike, Mate X

Mate Bike, Mate X

Optimal rekkevidde: 120 km. Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W. Batteri: 17Ah/17.5Ah. Vekt: 28.5 kg.
Sjekk prisen her
MATE Fusion
MATE Bike, Mate Fusion

MATE Bike, Mate Fusion

Optimal rekkevidde: 80 km. Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W fra Bafang. Batteri: Integrert 36V. Vekt: 23 kg. Massive 20×2,40″ dekk.
Sjekk prisen her

Evobike sammenleggbar elsykkel: Svenske testvinnere

I over 20 år har sykkelprodusenten Evobike produsert sykler tilpasset nordiske forhold, med bruk av deler fra velkjente leverandører som Shimano, Samsung, LG og Bafang.

Sykkelmerket er testvinnere med flere «best i test»-titler på merittlisten. Når Aftonbladet og Vi bilägare testet sammenleggbare elsykler ble de overrasket over stabiliteten til Evobike Travel (syklene listet opp under).

Disse elsyklene til dame er best i test

EvoBike
EvoBike Travel 2022

EvoBike Travel 2022

Optimal rekkevidde: 30-50 eller 35-60 km. Maks. hastighet: 25 km/h. Motor: 250 W, G010, 32 Nm. Batteri: 324 Wh (36 V 9 Ah) eller 378 Wh (36 V 10,4 Ah). Vekt: 20 kg.
Sjekk prisen her

Sammenleggbar fatbike

Fatbikes har blitt stadig mer populære blant eventyrlystne syklister. En sammenleggbar fatbike er en spesiell type terrengsykkel som skiller seg fra vanlige sykler ved sine unike egenskaper og designelementer.

Det mest karakteristiske trekket ved en fatbike er de brede dekkene som tillater sykkelen å gli over mykt og løst underlag som sand, snø, gjørme og grus, som vanlige sykler ofte ville slite med. Fatbikes er altså ekstremt allsidige og ideelle for syklister som ønsker å utforske steder som vanlige terrengsykler kanskje ikke kan nå. Vær oppmerksom på at på grunn av de ekstra brede dekkene, rammedesignet og komponentene, har fatbikes tendens til å veie mer enn vanlige terrengsykler.

Fatbike
YOUIN sammenleggbar elektrisk fatbike

YOUIN sammenleggbar elektrisk fatbike

Optimal rekkevidde: 45 km. Maks. hastighet: 25 km/t. Motor: 250W. Vekt: 27 kg. Dekk: 20″. Ca. ladetid: 4-6 timer. Maks. støttet vekt: 127 kg
Sjekk prisen her

Sammenleggbar elektrisk sykkel med lavere egenvekt

Du får sammenleggbare elsykler ikke bare i forskjellige typer, men også med forskjellig egenvekt. For deg som kanskje ikke er så sterk eller som skal bære sykkelen en del er dette lurt å ha med i bestraktningen når du skal velge sykkel. Under har vi funnet en lettere variant av sammenleggbare elsykler.

Sammenleggbar elektrisk sykkel

Sammenleggbar elektrisk sykkel

Optimal rekkevidde: 80 km. Motor: 250W. Batteri: 36 V/13 Ah. Vekt: 22 kg. Dekk: 20″. Ca. ladetid: 5-6 timer. Maks. støttet vekt: 120 kg.
Sjekk prisen her

Brompton: Prisvinnende sykkelmerke

Brompton Bicycle er ifølge Wikipedia Englands største produsent av sykler. Sykkelmerket som gjerne kjennetegnes av sammenlegbare sykler ble startet av Andrew Ritchie i 1979 og har base i Greenford, London.

Siden oppstart har designet av syklene holdt seg så og si likt, bare avløst av små endringer og oppgraderinger. I 2009 vant Ritchie Prince Philip Designers Prize for jobben sin med syklene. De sammenleggbare syklene kommer nå også med elmotor og er dermed en ypperlig mulighet for deg som ikke har plass til en vanlig elsykkel i leiligheten, eller som tar kollektivt som en del av reiseruta til jobb, til å endelig få deg en egen elsykkel.

Usikker på hvilken elsykkel du skal velge? Vi har snakket med eksperten som forteller hva du må du tenke på

Brompton
Brompton H4R sammenleggbar EL-Sykkel

Brompton H4R sammenleggbar EL-Sykkel

Optimal rekkevidde: 30-70 km. Maks. hastighet: km/t. motor: 300Wh . Batteri: 36V. Vekt: ca. 15,9 kg.
Se hvor du får kjøpt sykkelen her

Her er årets elsykkel-nyheter

Les mer på våre temasider: