Shopping

Sammenleggbar elsykkel: Elsykkelen for pendleren med liten plass

2 bilder av personer med sammenleggbar elsykkel. Venstre: mann i frakk gående med sammenleggbar elsykkel under armen. Høyre: kvinne med sammenleggbar elsykkel på vei inn i opplyst rom.
Ikke bare er sammenleggbare elsykler en mulighet for deg med liten oppbevaringsplass til å endelig få deg elsykkel. De gjør også en lang reisevei for pendlere enklere og mer behagelig å gjenneomføre. Her er oversikten over elsyklene som faktisk også vinner over vanlige elsykler i tester! (Foto: Tights.no)

Sammenleggbare elsykker, er det mulig? Ja, og de vinner i tillegg over vanlige elsykler i tester. Dette er noen av de mest populære.

I en tid hvor alle og enhver ser ut til å eie en form for elektrisk, personlig kjøretøy. Være seg en elektrisk sparkesykkel, elsykkel eller elektrisk hoverboard måtte det nesten komme en variant av en variant av de elektriske kjøretøyene. Her kommer en sammenleggbar elsykkel inn i bildet.

De elektriske, personlige kjøretøyene har blitt skrekkelig populære, og med stor etterspørsel må de også dekke over mange behov. En sammenleggbar elektrisk sykkel er sykkelen som passer deg som gjerne vil ha med deg sykkelen i kollektivtrafikken, i bilen eller som har liten oppbevaringsplass hjemme. Her kan du enkelt starte turen til jobben med en togtur for så å pakke opp sykkelen og sykle den resterende biten på en fullt fungerende elsykkel. Genialt!

Her finner du forresten vår samleside med testresultat, tips og triks, nyheter og mye annet godt lesestoff om elsykkel.

Mate Bike: Sammenleggbar elsykkel med dansk design

Lego, Helena Christensen, Luis Paulsen og Forbrytelsen; listen over danske, geniale personer og oppfinnelser er lang, og våre danske naboer beviser igjen og igjen at når de gjør noe gjør de det skikkelig. Nå har Mate Bike hevet seg på trenden med sammenleggbare elsykler og gjør det med bravur. Danskene vinner nemlig Motors store test av elsykler i 2019 med den sammenleggbare elsykkelen Mate City+ ( Classic 250+). Det er også vært å nevne at de her kjempet de om den gjeve tittelen mot nesten bare vanlige elsykler.

Ikke bare skiller de sammenleggbare elsyklene seg fra andre i design – du ser rett og slett skikkelig kul ut i det du bretter opp sykkelen etter en litt for tettpakket trikketur og suser resten av veien til jobben på en Mate Bike – elsyklene har også en veldig god rekkevidde. Med disse kan du til og med sykle lenger enn på mange vanlige elsykler.

Skal kanskje sommerferien tilbringes halve reisetiden på tog og resterende halvpart på sykkelsetet? Det er lite som slår det å være fri som fuglene, kun ledet av vinden, på en av Europas mange landeveier. Med en sammenleggbar elsykkel er mulighetene mange.

Mate Bike
Mate Bike Mate X White Ice (14Ah/14.5Ah)

Mate Bike Mate X White Ice (14Ah/14.5Ah)

Optimal rekkevidde: 80 km Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W. Batteri: 14Ah/14.5Ah. Vekt: 28.5 kg.
Her får du den til lavest pris
Mate Bike
Mate Bike Mate X Desert Storm (17Ah/17.5Ah)

Mate Bike Mate X Desert Storm (17Ah/17.5Ah)

Optimal rekkevidde: 120 km. Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W. Batteri: 17Ah/17.5Ah. Vekt: 28.5 kg.
Her får du den til lavest pris

Evobike sammenleggbar elsykkel: Svenske testvinnere

Ikke langt fra Stockholm, nærmere bestem i Norrtälje, blir EvoBike sine sykler utviklet og designet. Selve produksjonen av de flotte sammenleggbare elsyklene skjer i Portugal.

I over 20 år har sykkelprodusenten produsert sykler tilpasset nordiske forhold, med bruk av deler fra velkjente leverandører som Shimano, Samsung, LG og Bafang.

Sykkelmerket er testvinnere med flere «best i test»-titler på merittlisten. Når Aftonbladet og Vi bilägare testet sammenleggbare elsykler ble de overrasket over stabiliteten til Evobike Travel (syklene listet opp under).

Er du ute etter en avsløring av hvilke elsykler som er best i test? Elsykkel, best i test 2022 finner du her.

EvoBike
EvoBike Travel 2022 (Electric)

EvoBike Travel 2022 (Electric)

Optimal rekkevidde: 30-50 eller 35-60 km. Maks. hastighet: 25 km/h. Motor: 250 W, G010, 32 Nm. Batteri: 324 Wh (36 V 9 Ah) eller 378 Wh (36 V 10,4 Ah). Vekt: 20 kg.
EvoBike
EvoBike Travel 2021 (Electric)

EvoBike Travel 2021 (Electric)

Optimal rekkevidde: 30-50 eller 35-60 km. Maks. hastighet: 25 km/h. Motor: 250 W, G010, 32 Nm. Batteri: 324 Wh (36 V 9 Ah) eller 378 Wh (36 V 10,4 Ah). Vekt: 20 kg.

Brompton: Prisvinnende sykkelmerke

Brompton Bicycle er ifølge Wikipedia Englands største produsent av sykler. Sykkelmerket som gjerne kjennetegnes av sammenlegbare sykler ble startet av Andrew Ritchie i 1979 og har base i Greenford, London.

Siden oppstart har designet av syklene holdt seg så og si likt, bare avløst av små endringer og oppgraderinger. I 2009 vant Ritchie Prince Philip Designers Prize for jobben sin med syklene. De sammenleggbare syklene kommer nå også med elmotor og er dermed en ypperlig mulighet for deg som ikke har plass til en vanlig elsykkel i leiligheten, eller som tar kollektivt som en del av reiseruta til jobb, til å endelig få deg en egen elsykkel.

Usikker på hvilken elsykkel du skal velge? Vi har snakket med eksperten som forteller hva du må du tenke på

Sammenleggbar elsykkel med litiumbatteri

Her er årets elsykkel-nyheter

Les mer på våre temasider: