Shopping

Sammenleggbar romaskin: Disse er best i test

Romaskin test: En person trener på romaskin.
Sammenleggbar romaskin test: En god romaskin kan gi deg en god og helhetlig treningsøkt. (Foto: Colourbox)

Romaskiner er et av de beste treningsapparatene du kan ha. Vi viser deg hvorfor, og hvilke sammenleggbare romaskiner som er best i test.

Romaskiner er en allsidig treningsmaskin som har blitt stadig mer populær i helse- og fitnessverdenen de siste årene. Med en romaskin kan du trene hele kroppen på en effektiv måte, samtidig som du forbedrer kondisjonen og forbrenner kalorier.

Selv om romaskiner har mange fordeler, kan det være litt forvirrende å vite hvordan du skal bruke dem riktig for å få mest mulig ut av treningen. I denne artikkelen vil vi utforske noen av fordelene og ulempene ved å bruke en romaskin, og vise deg noen av de romaskinene på markedet som har kommet best ut i tester.

Tar av på sosiale medier

Den siste uka har romaskiner fått et gigantisk oppsving i sosiale meder. Nå virker det som at alle ønsker å vite mer om den geniale treningsmaskinen, da det florerer av videoer om treningsmetoder og intervaller på disse romaskinene. Kanskje spesielt ser vi en stor interesse for RowingPad Pro.

På jakt etter mer til trening? Sjekk ut vår samleside for treningsutstyr!

Hva er en romaskin? 

En typisk romaskin har en lang, smal ramme med en glidende seteplate og en fotplattform. På rammen er det også en mekanisme som lar deg trekke i et håndtak som er festet til en kjetting eller et tau. Når du trekker i håndtaket, simulerer romaskinen bevegelsen av å ro med en båt.

Romaskin: En fysioterapeut og en eldre kvinne ser på romaskin-resultater sammen.
Romaskin test: En romaskin kan være ypperlig treningsutsyr for mosjonister i alle aldre.

De fleste romaskiner gir deg også muligheten til å justere motstanden, slik at du kan øke eller redusere motstanden mens du trener. Noen romaskiner har også innebygde dataskjermer som viser informasjon om din trening, for eksempel tid, distanse, hastighet og kaloriforbrenning.

Roing på en romaskin kan gi en effektiv trening for hele kroppen, da det bruker mange muskelgrupper, inkludert ben, rygg, skuldre og armer. Det er også en treningsform som ikke legger for mye belastning på leddene, noe som gjør det til en god trening for personer som ønsker å trene uten å utsette kroppen for for mye støt og belastning.

Fordeler og ulemper med romaskin

Fordeler:

 1. Helkroppsøvelse: Roing på en romaskin trener mange muskelgrupper i kroppen samtidig, inkludert bein, rygg, skuldre, armer og kjernemuskulaturen. Dette kan gi en effektiv og tidsbesparende treningsøkt.
 2. Lav-impact: Roing på en romaskin er en lav-impact trening som ikke legger for mye stress på leddene. Dette kan gjøre det til en trygg og tilgjengelig treningsform for personer som ønsker å unngå høy-impact øvelser.
 3. Høy intensitet: Roing på en romaskin kan gi en høy intensitetstrening som kan bidra til å øke kondisjonen og forbrenne kalorier.
 4. Enkel å bruke: Romaskiner er relativt enkle å bruke og krever ikke mye teknisk ekspertise. De fleste kan lære seg å bruke en romaskin etter noen få økter.

Ulemper:

 1. Kan være kjedelig: Noen mennesker kan finne det kjedelig å ro på en romaskin, spesielt hvis de bruker den samme treningen gang på gang.
 2. Krever plass: Romaskiner tar opp en del plass, så de kan være vanskelige å oppbevare i mindre hjem eller leiligheter.
 3. Potensielt farlig: Hvis du ikke bruker en romaskin riktig, kan det føre til skader. Det er viktig å lære riktig teknikk og å justere motstanden til ditt eget nivå for å unngå skade.
 4. Ikke egnet for alle: Roing på en romaskin kan være krevende, spesielt for personer med skader eller helseproblemer. Det er viktig å konsultere en lege før du starter en ny treningsrutine, spesielt hvis du har helseproblemer eller skader.

Disse romaskinene er best i test

Vi har saumfart internettet etter gode romaskiner som er testet av troverdige nettsider, for å gjøre jobben med å finne frem i jungelen av treningsapparater litt enklere.

RowingPad Pro – Ekstremt kompakt og populær

RowingPad Pro

Sjekk prisen her

Denne romaskinen tar helt av på sosiale medier og det med god grunn. Den er testet av Tek.no, som ga den 7.5 av ti mulige og stempelet «anbefalt». Der trekker de blant annet frem at den er lett å slå sammen og rulle vekk, og at den er tar opp lite plass sammenslått.

Concept2 Model D med PM5 – «Beste sammenleggbare lettvekter»

Concept2 Model D with PM5

Concept2 Model D with PM5

Sjekk prisen her

Denne romaskinen er en gjenganger i de fleste romaskin tester, og er blant annet testet av The Telegraph, Pricerunner.dk, Garage Gym Reviews og helse- og treningsnettstedet Well & Good, hvor den kåres til den letteste sammenleggbare romaskinen. Der får den skryt for at den har:

 • Innebygget monitor som måler treningsøkten din
 • WiFi og Bluetooth-tilkobling
 • En mekanisme som gjør den enkel å sette sammen, og lett å ta fra hverandre igjen for oppbevaring.

Titan Life Rower Trainer R22

Titan Fitness Life Rower R22

Titan Fitness Life Rower R22

Sjekk prisen her

Denne romaskinen får 4.5 av 5 mulige hos danske Pricerunner og er en romaskin med vannmotstand, som de omtaler som «stille og ukomplisert». Vannmotstanden gir en virkelighetstro ro-opplevelse, og har et sete de kaller førsteklasses.

JTC Sport Air Rower – «Beste romaskin på lavt budsjett»

JTC Sport Air Rower Pro

JTC Sport Air Rower Pro

Sjekk prisen her

Denne romaskinen er testet av pulssonen.no, der den blir kronet som den beste romaskinen for deg med et lavt budsjett. Og i tillegg er den sammenleggbar!

Den veier kun 29 kilo, og har en maksimal brukervekt på 220 kg. Den har luftmotstand og 10 ulike nivåer motstand, og får skryt for at den er av høy kvalitet og at den gir svært god valuta for pengene.

Liker du å trene hjemme? Les vår guide til hvordan du bygger ditt eget hjemmegym!

Hvordan bruke en romaskin riktig

 1. Sett deg på romaskinen og plasser føttene på fotplattformen. Juster stroppene slik at føttene dine sitter fast, men ikke for stramt.
 2. Grip håndtaket med begge hender og plasser albuene tett inntil kroppen.
 3. Begynn treningen ved å skyve bena bakover mens du trekker håndtaket mot brystet. Bena skal være bøyd i starten av bevegelsen og strekke seg ut mot slutten av bevegelsen.
 4. Når beina er strukket ut, lener du deg litt tilbake mens du fører håndtaket mot brystet. Hold albuene tett inntil kroppen og trekk skulderbladene sammen.
 5. Gjenta bevegelsen ved å skyve bena fremover, la armene forlenges og lene deg fremover igjen.
 6. Fortsett denne syklusen av skyve og trekke bevegelse til du har fullført ønsket antall repetisjoner eller tiden du ønsker å trene.
 7. Pust kontrollert mens du ror og prøv å opprettholde en jevn rytme.
 8. Når du er ferdig med treningen, la håndtaket gå rolig tilbake til utgangsposisjonen, slipp fotstroppene og reis deg opp fra romaskinen.
To personer på romaskin.
Romaskin test: Det er viktig å bruke en romaskin riktig. (Foto: Colourbox)

Noen tips for å få mest mulig ut av treningen på romaskin inkluderer å sørge for å ha riktig sittestilling, justere motstanden til ditt eget nivå og øke intensiteten gradvis over tid.

Det kan også være lurt å variere treningen ved å endre motstanden eller øke antall repetisjoner over tid. Det er også viktig å varme opp og strekke ut før du starter treningen, og å avslutte med strekkøvelser for å redusere risikoen for skader og stølhet.