Shopping

Sammenleggbar romaskin: Disse er best i test i 2024

Kollasj av sammenleggbare romaskiner, noe som har blitt svært populært de siste årene, vi har samlet sammenleggbare romaskiner som er kåret til best i test - både i 2024 og tidligere år. Her finner du blant annet Concept romaskin, RowingPad Pro, JTC og Titan Life.
En romaskin er det perfekte treningsapparatet for deg som ønsker en effektiv treningsform. De siste årene har treningsapparatet blitt svært populært, og vi har samlet sammenleggbare romaskiner som har blitt kåret til best i test, blant annet Concept 2 og RowingPad Pro. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

En romaskin har mange treningsfordeler! Les om dem her, samt finn ut hvilke sammenleggbare romaskiner som er kåret til best i test i 2024.

Romaskiner er en allsidig treningsmaskin som har blitt stadig mer populær i helse- og fitnessverdenen de siste årene. Med en romaskin kan du trene hele kroppen på en effektiv måte, samtidig som du forbedrer kondisjonen og forbrenner kalorier.

Vi har saumfart internettet etter gode, sammenleggbare romaskiner som er testet av troverdige nettsider, for å gjøre jobben med å finne frem i jungelen av treningsapparater litt enklere.

Vi fant ikke tilstrekkelig med testvinnere bare fra 2024, som også er tilgjengelige på det norske markedet, så vinnerne er fra både 2024 og tidligere år.

På jakt etter mer til trening? Sjekk ut vår samleside for treningsutstyr!

RowingPad Pro: Ekstremt kompakt og populær romaskin med vann

Denne romaskinen tar helt av på sosiale medier og det med god grunn. Den er testet av Tek.no, som ga den 7.5 av ti mulige og stempelet «anbefalt». Der trekker de blant annet frem at den er lett å slå sammen og rulle vekk, og at den er tar opp lite plass sammenslått. Også Telegraph likte en lignende variant av disse vann-romaskinene i tre, da de kalte en fra WaterRower for «beste klassiske romaskin»·

populær
RowingPad Pro

RowingPad Pro

RowingPad Pro er en sammenleggbar romaskin som er i hovedsak laget av treverk og metall.
Sjekk prisen her

Concept 2: «Beste sammenleggbare romaskin» i 2024

Denne romaskinen er en gjenganger i de fleste romaskin-tester, og det med utmerkede omtaler og plasseringer! Den vinner og blir kalt best av de beste hos både The Telegraph og Garage Gym Reviews, som også kaller den «beste budsjett-romaskin», begge i 2024. Den drar også med seg tittelen «beste lette sammenleggbare romaskinen» hos helse- og treningsnettstedet Well & Good i 2023.

Populær
Concept2 RowErg

Concept2 RowErg

Sveriges mest populære romaskin. Med luftmotstand bygges motstanden kontinuerlig opp etter hvert som du kommer opp i drastyrke under treningsøkten.
Sjekk prisen her

Titan Life Rower R65: Prisgunstig sammenleggbar romaskin

– Spennende romaskin med både luft- og magnetmotstand, skriver Pricerunner i etter å ha testet den sammenleggbare romaskinen fra Titan Life som de mener er både prisgunstig og tilbyr en variert trening. De gir romaskinen full pott og 5 av 5 mulige poeng. Den blir altså bare slått av Concept 2 (nevnt over).

Prisgunstig
Titan Life Rower R65

Titan Life Rower R65

Sjekk prisen her

Titan Life Rower Trainer R22: «Stille og ukomplisert»

Denne romaskinen får 4.5 av 5 mulige poeng, og en tredjeplass, hos danske Pricerunner og er en romaskin med vannmotstand, som de omtaler som «stille og ukomplisert». Vannmotstanden gir en virkelighetstro ro-opplevelse, og har et sete de kaller førsteklasses.

utsolgt
Titan Fitness Life Rower R22

Titan Fitness Life Rower R22

Pris akkurat nå: kroner

Liker du å trene hjemme? Les vår guide til hvordan du bygger ditt eget hjemmegym!

Fordeler og ulemper med romaskin

Fordeler:

  1. Helkroppsøvelse: Roing på en romaskin trener mange muskelgrupper i kroppen samtidig, inkludert bein, rygg, skuldre, armer og kjernemuskulaturen. Dette kan gi en effektiv og tidsbesparende treningsøkt.
  2. Lav-impact: Roing på en romaskin er en lav-impact trening som ikke legger for mye stress på leddene. Dette kan gjøre det til en trygg og tilgjengelig treningsform for personer som ønsker å unngå høy-impact øvelser.
  3. Høy intensitet: Roing på en romaskin kan gi en høy intensitetstrening som kan bidra til å øke kondisjonen og forbrenne kalorier.
  4. Enkel å bruke: Romaskiner er relativt enkle å bruke og krever ikke mye teknisk ekspertise. De fleste kan lære seg å bruke en romaskin etter noen få økter.

Ulemper:

  1. Kan være kjedelig: Noen mennesker kan finne det kjedelig å ro på en romaskin, spesielt hvis de bruker den samme treningen gang på gang.
  2. Krever plass: Romaskiner tar opp en del plass, så de kan være vanskelige å oppbevare i mindre hjem eller leiligheter.
  3. Potensielt farlig: Hvis du ikke bruker en romaskin riktig, kan det føre til skader. Det er viktig å lære riktig teknikk og å justere motstanden til ditt eget nivå for å unngå skade.
  4. Ikke egnet for alle: Roing på en romaskin kan være krevende, spesielt for personer med skader eller helseproblemer. Det er viktig å konsultere en lege før du starter en ny treningsrutine, spesielt hvis du har helseproblemer eller skader.

Hva er en romaskin? 

En typisk romaskin har en lang, smal ramme med en glidende seteplate og en fotplattform. På rammen er det også en mekanisme som lar deg trekke i et håndtak som er festet til en kjetting eller et tau. Når du trekker i håndtaket, simulerer romaskinen bevegelsen av å ro med en båt.

De fleste romaskiner gir deg også muligheten til å justere motstanden. Noen romaskiner har også innebygde dataskjermer som viser informasjon om din trening, for eksempel tid, distanse, hastighet og kaloriforbrenning.

Roing på en romaskin kan gi en effektiv trening for hele kroppen, da det bruker mange muskelgrupper, inkludert ben, rygg, skuldre og armer. Det er også en treningsform som ikke legger for mye belastning på leddene, og gjør det derfor til en god trening for personer som ønsker å trene uten å utsette kroppen for for mye støt og belastning.

Hvordan bruke en romaskin riktig

  1. Sett deg på romaskinen og plasser føttene på fotplattformen. Juster stroppene slik at føttene dine sitter fast, men ikke for stramt.
  2. Grip håndtaket med begge hender og plasser albuene tett inntil kroppen.
  3. Begynn treningen ved å skyve bena bakover mens du trekker håndtaket mot brystet. Bena skal være bøyd i starten av bevegelsen og strekke seg ut mot slutten av bevegelsen.
  4. Når beina er strukket ut, lener du deg litt tilbake mens du fører håndtaket mot brystet. Hold albuene tett inntil kroppen og trekk skulderbladene sammen.
  5. Gjenta bevegelsen ved å skyve bena fremover, la armene forlenges og lene deg fremover igjen.
  6. Fortsett denne syklusen av skyve og trekke bevegelse til du har fullført ønsket antall repetisjoner eller tiden du ønsker å trene.
  7. Pust kontrollert mens du ror og prøv å opprettholde en jevn rytme.
  8. Når du er ferdig med treningen, la håndtaket gå rolig tilbake til utgangsposisjonen, slipp fotstroppene og reis deg opp fra romaskinen.

Noen tips for å få mest mulig ut av treningen på romaskin inkluderer å sørge for å ha riktig sittestilling, justere motstanden til ditt eget nivå og øke intensiteten gradvis over tid.

Det kan også være lurt å variere treningen ved å endre motstanden eller øke antall repetisjoner over tid. Det er også viktig å varme opp og strekke ut før du starter treningen, og å avslutte med strekkøvelser for å redusere risikoen for skader og stølhet.

Her kan du forresten lese om de beste sammenleggbare tredemøllene.