Reise

Santorini: Hellas’ vulkanske skjønnhet

Bilde fra Santorini med utsikt over Egeerhavet. På høyre siden ser du et klassisk hvitt murbygg med blå kuppel på, mens på venstre side er rosa blomster som står i kontrast til de blå takene. Vi har skrevet om fem ting man bør se og gjøre på Santorini i Hellas, samt avslører hvilket hotell på Santorini som er kåret til det beste. Her finner du også restplasser til Santorini og billige reiser til de greske øya
Drøm deg bort til den greske øya Santorini. Vi gir deg fem ting du bør se og oppleve, samt avslører hvilket hotell på Santorini som er kåret til det beste. (Foto: Colourbox)

Her finner du fem ting du bør se og gjøre på den greske øya Santorini. Vi avslører også hvilket hotell på Santorini som er kåret til det beste.

Santorini er en spennende destinasjon som med sine idylliske solnedganger, sin rike historie og varierte aktiviteter, og tiltrekker seg alt fra kjærestepar til eventyrlystne reisende. Den greske øya tilbyr også en blanding av luksuriøse fasiliteter og familievennlige alternativer, noe som gjør den til et utmerket valg for både avslappende og opplevelsesrike ferier.

I denne artikkelen finner du fem ting som er verdt å få med seg på Santorini, samt tips til hvor du finner billige reiser og pakkereiser til den populære øya i Hellas. Vi avslører også hvilket hotell på Santorini som er kåret til det beste!

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hva kan man gjøre på Santorini?

Selv om Santorini ofte blir sett på som en øy som passer spesielt bra for romantiske reiser (noe den også er), kan både historieinteresserte og barnefamilier også nyte omgivelsene på den populære greske øya. Her finner du noen av tingene som er verdt å få med seg.

Lurer du på hvor i Hellas du skal reise? Sjekk ut den omfattende guiden vår til Hellas-ferier.

Besøke Oia i solnedgangen

Oia er uten tvil den mest fotograferte byen på Santorini, kjent for sin fantastiske arkitektur og panoramautsikt over Egeerhavet. Byen er spesielt berømt for sine imponerende solnedganger som tiltrekker seg turister fra hele verden. Området er i tillegg fylt med sjarmerende butikker, kunstgallerier og kafeer.

Utsiktsbilde fra byen Oia på Santorini som soler seg i en spektakulær solnedgang. På høyre siden kan man se de velkjente hvite murhusene med blå detaljer, og på venstre side har man flott utsikt over Egeerhavet. Vi har skrevet om fem ting man bør se og gjøre på Santorini i Hellas, samt avslører hvilket hotell på Santorini som er kåret til det beste. Her finner du også restplasser til Santorini og billige reiser til de greske øya
Oia er en populær by på Santorini, og er spesielt kjent for sin vakre solnedgang. (Foto: Colourbox)

Ønsker du å holde deg på fastlands-Hellas? Da anbefaler vi å sjekke ut vakre Parga.

Akrotiri

Akrotiri er en minoisk bronsealderbosetning som ble ødelagt i et voldsomt og eksplosivt vulkanutbrudd rundt 1500 f.Kr. Besøkende i dag kan se godt bevarte bygninger, avanserte dreneringssystemer, og vakre fresker (veggmaleri). Akrotiri er helt klart verdt å besøke uansett om du elsker historie eller ikke.

Perissa-stranden

Santorini har flere populære strender, og en av de mest kjente er Perissa-stranden, som også kalles for «Black beach». Kallenavnet kommer av at det er en vulkansk strand hvor sanden er sort. Her kan man nyte den varme sanden som er omringet av krystallklart hav.

En annen spennende strand i Hellas er Elafonissi på Kreta som er kjent for sin rosafargede sand.

Pakkereiser
Fly + hotell til Santorini

Fly + hotell til Santorini

Sjekk prisene hos Apollo

Nea Kameni

En båttur til Nea Kameni, en liten gresk, ubebodd øy av vulkansk opprinnelse som ligger innenfor krateret til Santorini, er en opplevelse i seg selv. Her kan besøkende gå opp til det 139 meter høye vulkankrateret som det også er mulig å gå helt rundt. På den lille øya kan man også finne varmekilder som sies å ha en helbredende effekt.

Er du like fascinert av vulkaner som oss? Da er kanskje Tenerife også en spennende destinasjon for deg. På denne Kanariøya finner du nemlig vulkanen Teide!

Venetsanos vingård

Venetsanos vingård er ikke bare en av de eldste på øya, men tilbyr også en av de mest spektakulære utsiktene over kalderaen. Vingården har en fascinerende historie knyttet til dens tidlige bruk av gravitasjonsbasert vinproduksjon. En vinsmaking her kan inkludere en omvisning som forklarer prosessen fra drue til flaske, samt smaking av flere typer vin sammen med lokal mat.

Her finner du Santorinis beste hotell

Bilde tatt fra innsiden av Perivolas-hotellet på Santorini. Gjennom den buede døren kan man se to stoler og et bord med parasoll som er vitne til en flott utsikt over havet. Vi har skrevet om fem ting man bør se og gjøre på Santorini i Hellas, samt avslører hvilket hotell på Santorini som er kåret til det beste. Her finner du også restplasser til Santorini og billige reiser til de greske øya
Perivolas er kåret til det beste hotellet på Santorini i Hellas av det velkjente reisemagasinet Condé Nast Traveller. (Foto: Hotels.com)

Condé Nast Traveller har kåret de beste hotellene på Santorini, og har valgt å gi førsteplassen til luksushotellet Perivolas.

– Dette er hotellet som gjorde meg forelsket i den greske øya Santorini, og som får meg til å reise tilbake, skriver journalisten.

Han forteller at hotellet har en fantastisk beliggenhet i den populære byen Oia, god mat og vennlig personale, noe som gjør det til hans favoritt-hotell på Santorini.

luksus
Perivolas

Perivolas

Kåret til det beste hotellet på Santorini av Condé Nast Traveller.
Sjekk prisen her

Perivolas er et hotell på Santorini som ikke passer alle budsjetter, men det betyr ikke at man ikke får flotte hotell på den greske øya. Under kan du sjekke ut en rekke hotell på Santorini slik at du kan finne det som passer ditt budsjett best.

Før du reiser kan det være lurt å lese om denne valuta-fellen som lurer nordmenn for flere millioner i året!

Ofte stilte spørsmål om Santorini

1. Når er den beste tiden å besøke Santorini?

Den beste tiden å besøke Santorini er fra slutten av april til tidlig november, med høysesongen som varer fra juni til september. Hvis du ønsker å unngå de største folkemengdene, er april, mai, og oktober ideelle måneder da været fortsatt er varmt, men øya er mindre overfylt. Her finner du vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner for å finne sol og varme.

2. Hvor lang tid trenger man på Santorini?

En uke er som regel tilstrekkelig for å utforske de viktigste severdighetene og aktivitetene på Santorini. Dette gir tid til å besøke populære steder som Oia og Fira, utforske arkeologiske steder, nyte strendene, og kanskje ta en båttur til de nærliggende øyene eller vulkanen.

3. Er Santorini egnet for familier med barn?

Ja, Santorini kan være en flott destinasjon for familier, selv om øya er mest kjent for sine romantiske solnedganger og par-vennlige aktiviteter. Strender som Perissa og Kamari som er lett tilgjengelig og har mange fasiliteter, noe som gjør dem ideelle for barn. Dessuten finnes det flere hoteller og utleiesteder som er spesielt familievennlige med passende fasiliteter.

4. Hva er Santorinis historie?

Santorini har en rik og fascinerende historie, sterkt preget av vulkansk aktivitet. Den mest kjente hendelsen er Minoan-utbruddet rundt 1500 f.Kr., som ødela den minoiske sivilisasjonen på øya og førte til at deler av øya sank under havet.

5. Kan man besøke de andre øyene i Kykladene fra Santorini?

Ja, Santorini er et godt utgangspunkt for å utforske andre øyer i Kykladene. Det er regelmessige ferger og noen ganger katamarantjenester til øyer som Mykonos, Paros, Naxos, og mer. Disse turene kan variere fra noen få timer til lengre, avhengig av destinasjonen, og tilbyr en flott måte å se mer av Hellas under oppholdet.

Her kan du lese alt du må vite om øyhopping i Hellas.

Vi har snakket med ekspertene som forteller hvorfor de mener det er nødvendig med reiseforsikring! Det kan nemlig spare deg fra store økonomiske kniper.