Mat og drikke

Sarah Bernard til jul: Her får du oppskriften på de populære julekakene

Sarah Bernard på hvitt fat.
Sarah Bernard toppet med sjokoladekrem er en klassiker til jul. Få oppskriften under. (Foto: Matprat.no)

Det finnes knapt noe bedre enn hjemmelagde Sarah Bernard som smelter på tungen. Her får du oppskriften du enkelt kan imponere med til jul.

Sarah Bernard-kaken er en real smaksbombe som er manges absolutte favoritt i julehøytiden. Oppbevart riktig kan de små kakene nytes hele julen gjennom. Fordi de smelter fort bør de smakfulle kakene oppbevares kaldt i kjøleskapet. De kan også oppbevares i en plastboks som kan fryses ned når de ikke skal settes frem for å nytes.

Her får du mer inspirasjon og oppskrifter på smakfulle julekaker til jul.

Den populære kaken er oppkalt etter den berømte franske skuespilleren Sarah Bernhardt (f.1844-d.1923), som stod på Europas teaterscener i 1870-årene og fikk tilnavnet «Den Guddommelige Sarah».

Les også: Enkel oppskrift på sprø sandkaker

Sarah Bernard oppskrift :

Sarah Bernard er for mange en favoritt til jul.
Tid
60 min
Porsjoner

Sarah Bernard er en klassiker med små bunner av kransekake-masse toppet med sjokoladekrem. Til slutt dekkes kakene med smeltet sjokolade.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Kok opp fløte og ha oppi grovhakket sjokolade. Ta kjelen bort fra platen og la den stå i noen minutter til sjokoladen smelter. Rør godt i sjokolademassen så den blir helt glatt. Sett massen i kjøleskapet i minimum fire timer, aller helst over natten, så den blir helt kald. Det er veldig viktig at sjokolademassen er kald, om ikke kan den lett sprekke ved pisking.

2.

Kransekakemasse kjevles ut til cirka 1 centimeter tykkelse. Stikk ut passe store sirkler (cirka 4 centimeter i diameter) og legg massen over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek de på 210 °C i cirka 7 minutter. Pass på at kransekakebitene kun har en «stekeskorpe». Sørg for å avkjøle helt.

3.

Pisk sjokolademassen forsiktig til den blir til litt stiv krem. Ha massen over i en sprøytepose (bruk eventuelt en rund tip for et jevnere resultat) og sprøyt små topper på hver bunn. Kakene må settes kjølig, slik at sjokoladekremen får sette seg.

4.

Ha sjokolade i en liten bolle og sett den over en liten kjele med kokende vann. Vær obs på at vannet ikke må komme i kontakt med bollen. Tilsett kokosfett i den smeltede sjokoladen for å gjøre den litt tynnere. Avkjøl noe.

5.

Rist mandelflak raskt i en varm og tørr stekepanne til mandlene får en gyllen, fin farge.

6.

Sett alle kakene på en rist med et lite brett under. Hell den flytende sjokoladen forsiktig over kakene slik at de blir helt trukket med sjokolade. Du kan også bruke et par gafler og dyppe kakene raskt i sjokoladen før du setter dem på et brett. Stikk et mandelflak i hver kake før sjokoladen stivner.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.