Reise

Sardinia: Italia-ferien du sent vil glemme

Et bilde av en pittoresk bukt på Sardinia, Italia, omgitt av store, runde granittklipper og frodig vegetasjon. Det klare, blå vannet i bukten er rolig, og en liten strand med hvit sand og noen få solbadere kan sees i forgrunnen. Trærne på begge sider av bukten rammer inn utsikten, og klippene i bakgrunnen gir en dramatisk kontrast til det rolige vannet. Bildet formidler en følelse av fred og naturlig skjønnhet. Middelhavsøya Sardinia byr på både luksus og spennende historie, og her finner du krystallklar sjø og kritthvite strender. Vi gir deg tips til hva du kan se og gjøre på den italienske øya i Middelhavet; Dra til Smaragdkysten, Grotta di Nettuno, Nuraghe-ruinene, La Maddalena-øygruppen. Vi hjelper også med å finne hotell på Sardinia.
Drømmer du om ferie i Middelhavet? Da anbefaler vi å sjekke ut Italias middelhavsperle Sardinia! (Foto: Colourbox)

Bestill drømmeferien til den vakre Middelhavsøya Sardinia! Her får du vakre strender og krystallklart hav kombinert med luksus og spennende historie.

Hvem vil vel ikke bade i krystallklart vann og sole seg på en kritthvit strand? Dette er noe av det du kan gjøre dersom du legger ferien til Sardinia, som er en øy i Middelhavet tilhørende Italia.

Under gir vi deg flere tips til hva du kan se og gjøre på denne middelhavsøya som passer både de som er ute etter luksus så vell som de som er ute etter en spennende historie.

Book reise

Her finner du alt vi har skrevet om ferie langs Middelhavet! Vi avslører blant annet hvilke greske øyer reiseeksperten anbefaler.

Hva kan man gjøre på Sardinia?

Lurer du på hva Sardinia har å tilby? Her har vi samlet fem populære ting å se og gjøre på den populære italienske øya i Middelhavet.

Costa Smeralda – For deg som elsker hvite strender og krystallklart vann

Costa Smeralda, kjent som Smaragdkysten på norsk, er kjent for sine fantastiske strender med krystallklart vann. For mange er Samaragdkysten synonymt med luksus, og det er et veldig populært feriested for jetsettere. De vakre strendene og klare vannet gjør dette til det perfekte stedet for både soling, bading og snorkling.

Et bilde av en vakker strand på Costa Smeralda, Sardinia, Italia. Stranden har hvit sand og krystallklart turkis vann som gradvis blir dypere. Klippeformasjoner stikker ut i vannet, og grønne busker og trær omgir stranden. I bakgrunnen strekker horisonten seg under en klar blå himmel med noen få hvite skyer. Det rolige havet skaper en idyllisk og avslappende atmosfære. Middelhavsøya Sardinia byr på både luksus og spennende historie, og her finner du krystallklar sjø og kritthvite strender. Vi gir deg tips til hva du kan se og gjøre på den italienske øya i Middelhavet; Dra til Smaragdkysten, Grotta di Nettuno, Nuraghe-ruinene, La Maddalena-øygruppen. Vi hjelper også med å finne hotell på Sardinia.
Smaragdkysten på Sardinia er spesielt kjent for sitt klare vann og vakre strender! (Foto: Colourbox)

Ute etter en billig ferie? Her finner du de billigste restplass-reisene til syden.

Grotta di Nettuno – For naturelskere og de eventyrlystne

Neptuns Grotte er en imponerende kalksteinsgrotte som kan nås både med båt og til fots. Inne i grotten kan du beundre de spektakulære stalaktittene og stalagmittene, samt underjordiske innsjøer og fascinerende formasjoner som har blitt skapt over tusenvis av år. Grotta di Nettuno er et must-see for naturelskere og eventyrlystne.

restplasser
Finn billige reiser til Sardinia

Finn billige reiser til Sardinia

Sjekk prisene hos Restplass.no

Visste du at kredittkort kan gjøre reisen tryggere? Vi forklarer hvorfor, og hvilke som er de beste.

Nuraghe-ruinene – For deg som liker historie og gamle ruiner

Sardinia er også kjent for sine Nuraghe-ruiner, som er gamle steintårn bygd av det nuragiske folk mellom 1900 og 730 f.Kr. Nuraghe Su Nuraxi er en av de mest imponerende og best bevarte eksemplene på nuragisk arkitektur, og står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du utforske de massive steinstrukturene som har stått i over 3000 år og lære om øyas tidlige historie.

Et bilde av Nuraghe-ruinene på Sardinia, Italia, som viser gamle steinstrukturer bygget av store, steinblokker. Den mest fremtredende strukturen er et rundt tårn som er delvis intakt, omgitt av lavere murfragmenter og sirkulære steinformasjoner. Området rundt er dekket av grønt gress og ville blomster, og det er trær i bakgrunnen mot en blå himmel med spredte skyer. Middelhavsøya Sardinia byr på både luksus og spennende historie, og her finner du krystallklar sjø og kritthvite strender. Vi gir deg tips til hva du kan se og gjøre på den italienske øya i Middelhavet; Dra til Smaragdkysten, Grotta di Nettuno, Nuraghe-ruinene, La Maddalena-øygruppen. Vi hjelper også med å finne hotell på Sardinia.
Hvis du er interessert i historie kan Sardinia blant annet by på Nuraghe-ruinene som står på UNESCOs verdensarvliste. (Foto: Colourbox)

La Maddalena-øygruppen – For deg som elsker å bade

La Maddalena-øygruppen er en nasjonalpark bestående av flere små øyer. Her finner du uberørte strender og krystallklart vann, ideelt for snorkling og dykking. Du kan enten leie en båt eller bli med på en guidet tur for å utforske de mange øyene. Hovedøya har en sjarmerende by med pittoreske gater, lokale markeder og koselige restauranter hvor du kan nyte fersk sjømat.

Visste du forresten at det er lurt å bestille et Europeisk helsetrygdkort før du reiser til blant annet Italia? Vi forklarer hva dette er, og hvorfor du bør ha det.

Cagliari – For deg som liker sjarmerende bygater og shopping

Cagliari er hovedstaden på Sardinia. Byen har mye å by på, inkludert det historiske Castello-distriktet i gamlebyen med sine smale gater, middelalderarkitektur og en fantastisk utsikt over byen og havet. Her kan du blant annet besøke det romerske amfiteateret som er et av de best bevarte romerske monumentene på øya.

Et fargerikt bilde av byen Cagliari på Sardinia, Italia. Bildet viser en rekke bygninger i pastellfarger som ligger tett sammen på en høyde, med noen eldre strukturer og tårn som stikker opp. Ved foten av bakken er det en rekke palmer og en travel havnepromenade med parkerte biler og båter fortøyd ved kai. Lyset fra gatelykter og vinduer gir en varm glød. Middelhavsøya Sardinia byr på både luksus og spennende historie, og her finner du krystallklar sjø og kritthvite strender. Vi gir deg tips til hva du kan se og gjøre på den italienske øya i Middelhavet; Dra til Smaragdkysten, Grotta di Nettuno, Nuraghe-ruinene, La Maddalena-øygruppen. Vi hjelper også med å finne hotell på Sardinia.
Hovedstaden på Sardinia, Cagliari, er også verdt å besøke. Her finner du sjarmerende gater og pastellfargede hus. (Foto: Colourbox)

Vær obs! Ikke la deg lure av denne vanlige ferietabben.

Hotell på Sardinia

Enten du er ute etter et luksushotell, familievennlig eller kanskje et all inclusive-hotell, har Sardinia et stort utvalg til de fleste budsjetter. Du kan derfor enkelt finne et overnattingssted som passer dine behov. Et tips er å bruke litt tid på å gå gjennom anmeldelser fra tidligere gjester for å finne ut om hotellet står til forventningene, dette kan blant annet gjøres på sider som Hotels.com og TripAdvisor.

Her forklarer vi forresten hvor du kan finne billige flybilletter.

Ofte stilte spørsmål om Sardinia

Når er det best å besøke Sardinia?

Den beste tiden å besøke Sardinia er mellom mai og oktober når været er varmt og solrikt. Juli og august er høysesong med mest turister, mens mai, juni og september tilbyr godt vær med mindre folkemengder. Her kan du lese vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner om du er ute etter sol og varme.

Kan man drikke vannet i springen på Sardinia?

Vannet i springen på Sardinia er generelt trygt å drikke, men mange lokale beboere og turister foretrekker å drikke flaskevann på grunn av klorsmaken av springvannet.

Hvilken valuta bruker de på Sardinia?

Ettersom Sardinia er en del av Italia, brukes samme valuta som på fastlandet, som er Euro.

Er Sardinia trygt?

Sardinia er generelt en trygg destinasjon for turister. Som alle steder bør man ta vanlige forholdsregler som å passe på verdisaker og være oppmerksom på lommetyver, spesielt i travle turistområder og på offentlig transport.

Hvordan kommer man seg til Sardinia?

Sardinia er en stor øy og har flere flyplasser så det er mulighet å finne direktefly fra Oslo til det italienske feriemålet. Det vanligste er derimot å mellomlande i større byer som for eksempel Milano og Roma.

Vi har snakket med ekspertene som forteller hvorfor de mener det er nødvendig med reiseforsikring! Det kan nemlig spare deg fra store økonomiske kniper!

Les mer på våre temasider: