Reise

Shopping i New York: De beste vintagebutikkene

Bilde av Times Square i New York en kveld med lys og reklameplakater.
New York er et mekka for det meste - også vintageshopping. Her får du våre beste forslag til vintageshopping i "The Big Apple". (Foto: Colourbox)

Gjenbruk er i vinden som aldri før og vintageklær har aldri vært hottere enn nå. Vi har samlet New Yorks beste vintagebutikker.

Skal du til New York bør du benytte sjansen, for her ligger vintagebutikkene nærmest på rekke og rad og frister med unike skatter til hverdag og fest. Her har vi samlet de beste vintagebutikkene på Manhattan, i Chelsea og i Williamsburg.  

Beste vintagebutikk på Manhattan, New York

Det finnes mange bra butikker om du vil shoppe vintage i New York. her fra butikk med faregrike klær på rekke og rad.
Fargerike klær i alle varianter, mønster og trender er det du kan vente deg i vintagebutikker. I New York har du muligheten til å få med deg hjem noen skikkelige kupp! (Foto: Colourbox)

Manhattan er kjent for å være et shoppingparadis, og det gjelder også hvis du er på vintagejakt. I bruktbutikken What Goes Around Comes Around er utvalget av eksklusive vintagevesker nærmest uslåelig. Her finner du luksusvesker fra alle de kjente designerne, enten du er fan av Chanel, Hermès eller Gucci. I denne vintagebutikken får du også kjøpt antikke smykker og klokker. Det er ikke billig, men er kanskje verdt det når du kan vifte med en veske eller en klokke ingen andre har maken til? Du bør også få med deg: Shoppingguide til New York: Disse butikkene må du få med deg.

Finn billige reiser: Slik sammenligner du pris.

L-Train Vintage er en kjede av bruktbutikker som du heller ikke vil gå glipp av. Dette er store vintagebutikker med et tilsvarende stort utvalg. Du finner L-Train Vintage både på Manhattan og i Brooklyn, og vi spår at du kommer ut herfra med fulle poser. 

Sjekk ut Crossroads Trading, for i denne bruktbutikken kan du både ta med dine egne brukte klær for å selge dem, og finne nye bruktfunn. Bruktbutikkjeden ble etablert i 1991 og har nå nærmere 30 utsalg i USA. Målet er å redusere avfall fra klesindustrien. 

Reisetips: Hvordan sikre at kofferten din kommer raskt på bagasjebåndet.

Forslag til hotell på Manhattan:

Moxy NYC Chelsea

Trip Advisor kaller the Moxy Chelsea NYC for “The new kid on the block”. Det trendy hotellet er moderne, men har også holdt seg autentisk til sine omgivelser og historier. Det 35 etasjer høye bygget ligger sentralt i midt på Manhattan.
Bestill din overnatting hos The Moxy NYC Chelsea her

Beste bruktbutikker i Chelsea, New York

Det er ikke bare klær som gir gode bruktfunn i New York. Du kan også gå på jakt etter unike antikviteter du kan kjøpe med hjem til Norge. Mantiques Modern spesialiserer seg i industrielle og modernistiske møbler fra 1880 og frem til 1980-tallet. Her finner du alt fra gamle roboter til teleskoper fra andre verdenskrig, kinetiske figurer og møbelklassikere fra kjente designere. 

Bilde av fargerike hus i bydelen Chelsea i New York - et. bra sted å shoppe vintage.
Bydelen Chelsea på vestsiden i New York kalles byens kunstdistrikt. Her finner du mer enn 200 kunstmarkeder i tillegg til Chelsea Market fylt med matbutikker, restauranter og butikker. (Foto: Colourbox)
Klær fra flere forskjellige tiår i en Vintagebutikk.

Hos Pippin i Chelsea finner du også helt unike plagg og antikviteter. Eierne Stephen og Rachel Cooper står for hver sin del av driften. Stephen er gemmolog og ekspert på edelstener og smykker, mens Rachel tar seg av møbler og interiørartikler. Alt ligger altså til rette for en spennende butikkopplevelse, uansett om du kjøper med deg noe hjem eller ikke. 

Google Maps: 8 geniale tips du ikke visste om

Den japanske kjeden 2nd STREET har nådd USA og Chelsea. De spesialiserer seg på brukte klær fra Japan og USA og butikken i Chelsea skryter av å ha mer enn 10 000 klær, vesker og moteartikler tilgjengelig for salg. De har vesker og tilbehør fra kjente designmerker som Louis Vuitton, Chanel og Gucci. 

Er du fan av store markeder bør du legge turen innom Chelsea Flea Market som arrangeres i Chelsea hver lørdag og søndag. Her samles mer enn 135 selgere av antikviteter og samleobjekter av høy kvalitet. Det koster en dollar å komme inn, men det er det verdt. 

På plass nr. 1 på Trip Advisors liste over hotell på Manhattan i New York ligger Motto by Hilton. D

700 meter fra Madison Square Garden ligger Motto by Hilton New York City Chelsea. Her har du både familierom og rom med terrasse. Det populære hotellet ligger nær attraksjoner som Bryant Park, High Line og Times Square.
Bestill overnatting på Motto By Hilton hos Booking.com

Vintage i Williamsburg

Området Williamsburg i New York er kjent for sine mange vintagebutikker, slik som Awoke Vintage. Denne vintagebutikken kom til New York fra Australia i 2012 og har i dag et imponerende utvalg, blant annet av Levi´s-bukser. Følger du dem på Instagram kan du få med deg flere av de kule plaggene de får inn i butikken. 

Bilde av Williamsburg i New York. Et bra sted for vintageshopping i NYC.
Williamsburg har blitt et hipt område i bydelen Brooklyn i New York. Mye på grunn av tilbudet av sosiale aktiviteter samt godt kollektivtilbud. Blant gatekunst og ombygde fabrikker, klubber og kule barer sprader moteløver og trendy ungdommer. (Foto: Colourbox)

Beacon’s Closet ligger også i Williamsburg. De har et bytteprogram som gjør at du kan ta med dine egne klær, og bytte inn i brukte klesplagg du finner i butikken. 

Er du ute etter noe virkelig unikt går du innom Malin Landaeus Vintage. Her er alle plaggene «one of a kind» og mer av den teatralske sorten. Kleshengerne er fulle av statementklær som kan gjøre deg til festens konge eller dronning, hvis det er det du ønsker. 

Frelsesarmeens utsalg i New York

Hvis du er stor tilhenger av Fretex her hjemme i Norge, blir du sannsynligvis også glad i de amerikanske versjonene Goodwill og Salvation Army. Disse butikkene finner du i flere av New Yorks bydeler. Dette er klassiske bruktbutikker, men selv om du kanskje må lete litt lenger for å finne plagget du er ute etter, kan du være heldig å få det til en veldig god pris. 

Les mer på våre temasider: