Reise

Shoppingguide til New York: Disse butikkene må du få med deg

Times Square I New York
Times Square I New York er et must å reise til for å kjenne på pulsen mellom skyskraperne i byen som aldri sover.

New York er et eldorado for shoppingglade på storbyreise. Her får du reisetips til byens beste shoppingdistrikter og handlesentre.

New York er shoppingens hovedstad. Her finner du alt du drømmer om og enda litt til, enten du foretrekker vintagebutikker, store shoppingsentre, designbutikker eller spennende spesialbutikker. Perfekt for en shoppingglad gjeng på tur.  For shopping er også Paris et godt alternativ.

Finn reisetips på Startsiden Guider

Velg et hotell sentralt i et av de populære distriktene og begynn shoppingrunden derfra. Og husk å ta gode pauser underveis, for shopping kan være en utmattende aktivitet. Alle bydelene har en rekke gode restauranter og cafeer der du kan hvile beina og fylle på med velsmakende energi.  

Slik sørger du for at bagasjen komme først på bagasjebåndet

Finn billige flybilletter til New York

Bestill hos Apollo

Manhattan

manhattan skyline oversiktsbilde
New. York er virkelig en av de store verdensmetropolene. Manhattan er skyskrapernes hjemsted. (Foto: Colourbox)

Manhattan er kanskje New Yorks mest kjente nabolag, med attraksjoner som Empire State Building, Grand Central Station, Central Park, Times Square, Chinatown og Fifth Avenue. Her finner du New Yorks største varehus, med Macy´s, Bloomingdale´s og Saks Fifth Avenue i spissen. 

Annonselenker Booking.com

Macy’s er et av verdens største shoppingsentre og holder til på 151 West 34th Street. Her får du tak i det aller meste du kan tenke deg, fordelt på senterets 11 etasjer og 230 000 m2

Et besøk på Bloomingdale´s er en opplevelse i seg selv. Her har du kanskje ikke lommeboken til å kjøpe noe, men det er verdt et besøk bare for å oppleve god service og dyr design. 

På vestsiden av Manhattan ligger Greenwich Village, som de siste årene har blitt et trendy og populært shoppingområde. Her finner du små designbutikker, vintagebutikker og spisesteder med fokus på økologisk mat. Perfekt for deg som ønsker å shoppe med god samvittighet.  

5th Avenue i New York

trafikk på 5th avenue I New York på kvelden.
Regn med mye biltrafikk på 5th Avenue i New York. (Foto: Colourbox)

5th Avenue er alle shoppinggaters mor og hjem til alle de store designbutikkene, som Prada, Louis Vuitton, Gucci, Prada og Armani, bare for å nevne noen. Men ønsker du ikke å blakke deg helt, kan du også ta turen innom kjedebutikkene med et litt lavere prisnivå, som Banana Republic, Michael Kors og ikke minst H&M som har en kjempestor butikk på 5th Avenue. Og er du Apple-fan er også hovedbutikken til Apple vel verdt et besøk. 

Times Square New York

Times Square Manhattan New York uteservering mange folk og store billboards
Mange turister tar seg en tur til Times Square på Manhattan for å oppleve folkelivet midt i New York.

New Yorks største knutepunkt, Times Square, er et perfekt utgangspunkt for deg som vil på show og teater, men også hvis du skal på shopping. Her er det stort sett alltid mye mennesker, men er du tidlig ute kan du nyte butikkbesøket uten trengsel. 

På Times Square finner du de mest kjente kjedebutikkene, som H& M, GAP, Footlocker, Sephora og ikke minst en kjempestor Levi´s-butikk. Finner du ikke en Levi´s jeans som passer her, finner du det nok aldri. 

På Times Square kan du også besøke M&M-butikken, ja du leste riktig, en egen butikk viet kun til M&Ms i alle farger og fasonger. 

Toys R Us på Times Square er også en morsom opplevelse, uavhengig av om du reiser med barn eller ikke. Lekebutikken er gigantisk, med en karusell som midtpunkt, en stor dinosauravdeling og enorme mengder leker. 

Williamsburg i Brooklyn

Williamsburg I Brooklyn er stedet å dra for de hippe og kule. På bildet ser du Broadway Street i Williamsburg som ligger i Brooklyn i New York. (Foto: Colourbox)

Er det hipt og trendy du ønsker det, kan du sette kursen til Williamsburg i Brooklyn med en gang. Dette strøket har tidligere blitt kåret til New Yorks kuleste nabolag og her er det stappfull av spennende butikker, trendy restauranter, barer og kunstgallerier. 

Williamsburg er også kjent for sine mange vintagebutikker og er et must hvis det er et bruktkupp du er ute etter. Sjekk for eksempel ut den sjarmerende vintagebutikken Antoinette, det store utvalget på The Attic eller Awoke Vintage. 

Chelsea

high line city park I Chelsea er en gammel t-banebro som er er blitt omgjort til park
High Line City Park ligger I nærheten av Chelsea på Manhattan. Det er en gammel T-banelinje som er gjort om til park, og er svrært populært både hos lokalbefolkningen og tilreisende turister. (Foto: Colourbox)

Chelsea er også et yndet shoppingdistrikt i New York. Med et godt utvalg av kjente kjedebutikker, i tillegg til små selvstendige utsalg og vintagebutikker. Du finner butikkene til flere kjente designmerker her, slik som Comme Des Garçon og Christian Louboutin.

Chelsea Market er et kjent og kjært shoppingsenter som med sitt bohemske preg har et godt utvalg av butikker og mat. Besøk også Malin + Gowtz som selger produkter for hud og hår, med fokus på naturlige ingredienser og bærekraft. 

Er det kunst du er ute etter, kan du boltre deg i nærmere 200 gallerier som ligger i Chelsea Art Distrikt, vest i bydelen.  

Soho

Kunstgallerier finner du også i den sjarmerende bydelen Soho i New York, med både kjente og ukjente kunstnere, i tillegg til kjedebutikker og enkeltstående småbutikker. Du har butikker som Levi’s, H&M og Guess, og mer eksklusive merker som Prada og Armani. Soho er også vertskap for flere gatemarkeder som kan være verdt å sjekke ut. 

Outlet i New York

Woodbury outlet utenfor New York. Å reise hit med buss tar cirka to timer.
To timer unna Manhattan med buss ligger Woodbury Outlet. Her er det over 200 outlet butikker hvor du kan gjøre et knakende godt kjøp.

New York er også et mekka for outlets-glade tilbudsjegere. I New York finner du noen av de største outletutsalgene i verden. Woodbury Common Outlets, rett utenfor Manhattan, er et av de aller største. Her finner du mer enn 200 butikker, som alle har klær, sko og andre produkter til nedsatte priser. Dior, Gucci, Alexander Mcqueen, Armani og Balenciaga er bare noen av de kjente merkene som har outlets her. 

Du kan enkelt ta bussen fra Manhattan fra Port Authority bussterminal. Den ligger på 8th Avenue. Bussen går direkte på morningen og hjem igjen på ettermiddagen, forhåpentligvis med noen gode kupp i posen. 

Booking.com

Les mer på våre temasider: