Dessert

Sjokoladefondant: Smakfull oppskrift på 1-2-3

bilde av sjokoladefondant som flyter utover tallerken. Denne er helt perfekt.
Nydelig oppskrift på sjokoladefondant. Imponer venner og familie med den populære desserten. (Foto: Matprat.no)

Sjokoladefondant er en av Norges mest populære desserter. Vi gir deg en enkel og nydelig oppskrift som imponerer både venner og familie.

Sjokoladefondant er for de fleste den perfekte dessert, og sammen med godt tilbehør og blir den en lekker avslutting på et smakfullt måltid. Det er rett og slett lite som slår en fyldig sjokoladefondant som flyter utover tallerkenen når du setter skjeen i den.

En perfekt sjokoladefondant er hard på utsiden og såpass rå i midten at sjokoladen renner ut når du setter skjeen i den. Faktorer som temperatur og steketid er derfor ekstremt viktig. Når fondanten er i ovnen kan det altså lønne seg å følge ekstra nøye med. Her kan det være snakk om minutter som skiller suksess fra fiasko. Om du ikke følger nøye med kan fondanten ende opp som en tørr muffins.

Denne oppskriften er beregnet på 8 personer. Det fine er imidlertid at du får nok deig til å lage 9 kaker. Den ekstra kaken kan du dermed bruke som prøvekake for å teste om kaken er passe stekt. Og ja, ekstra kaker går til kokken! Server gjerne sjokoladefondanten med vaniljeis og friske bær.

NB: Steketiden kan variere fra ovn til ovn, og det kan derfor være en fordel å prøvesteke en kake for å teste ut din ovn.

Er du ute etter flere oppskrifter på desser? Vi har samlet de beste her.

Ramekin ovnsformer til dessert

Klassisk ramekin. Perfekt til desserter som sjokoladefondant, eller andre småretter som for eksempel tapas.
Kjøp formene her

Oppskrift på fyldig sjokoladefondant

(Foto: Matprat.no)
Tid
60 min
Porsjoner
6

Server sjokoladefondanten på en tallerken med is og friske bær, eller i en ildfast skål av valgfritt ønske.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Smelt smør og del sjokolade i små biter. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over. La sjokoladen smelte i 2-3 minutter og rør godt sammen.

2.

Visp egg og sukker lett i en separat bolle, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre. Sikt inn melet og rør til en jevn og myk røre.

3.

Smør innsiden av de ildfaste formene med smør og dryss et lag med mel i formene. Sett dem på et lite brett kledd med bakepapir og fyll dem med røre til de er 3/4 fulle. OBS! Sett fondantene i fryseren i to timer før du skal steke dem.

4.

Sett fondantene med bakepapir på et stekebrett og stek dem på nederste rille ved 180 °C i ca. 15 minutter. Pass på å følge nøye med på fondantene når de står i ovnen.

5.

Om du trenger kan du bruke en liten kniv til å løsne fondantene fra formen. Vær forsiktig, for røff behandling kan føre til at det går hull på fondanten. Dryss over melis og pynt med friske bringebær.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Les mer på våre temasider: