Vinter

Ski resorts: Her er Norges og verdens beste skihotell

Sødekte fjell i bakgrunnen. I forgrunnen er et varmt basseng som ryker og like bak ligger et skihotell og ski resort. Vi har samlet flere ski resort og skihotell som har blitt kåret til verdens beste av blant annet Condé Nast Traveller, World Travel Ski Awards og Lonely Planet. Finn din skiferie på steder som Frankrike, Sveits, Norge, Japan, USA.
Drømmer du om å dra på skiferie? Vi har samlet flere ski resort og skihotell som har blitt kåret til de beste i verden. Finn din drømmeferie til vinterland her! (Foto: Trivago)

Drømmer du om den ultimate skiferien? Vi har samlet flere ski resorter og skihotell som har blitt kåret til de beste i verden.

Drømmer du om å reise på skiferie til en av verdens beste ski resorter? Valgene er mange, og vi har sett på flere kåringer fra kjente magasiner som blant annet Condé Nast Traveller og Lonely Planet, og ikke minst reiselivsbransjens «Oscar» som deles ut av World Travel Ski Awards.

Under har vi samlet ti populære og spektakulære ski resorter, slik at du enkelt kan finne drømmedestinasjonen til din neste skiferie.

Her kan du lese alle sakene vi skriver om reise. Her finner du alt fra tips til billige pakkereiser, til hvor du finner sol og varme i desember.

Hvilket skihotell og ski resort er det beste i Norge?

Vi er så heldige at vi ikke trenger å reise langt for å gå eller stå på ski. Norge har nemlig flere ski resort som ikke bare er svært populære, men også perfekt for de som ønsker en kortreist skiferie.

World Travel Ski Awards har kåret Norges beste ski resorts og skihotell, og her er det Vestlia Resort på Geilo som stikker av med begge prisene.

Vestlia Resort

Vestlia Resort

Familievennlig skihotell med transport til skiområdet, spa, badeland og lounger.
Sjekk prisen her
Radisson Blu Resort Trysil

Radisson Blu Resort Trysil

Kåret til beste skihotell i 2022.
Sjekk prisen her

Hvordan få det meste ut av skiferien i Alpene?

Drømmer du heller om å stå på ski i Alpene mens du bor på det som er kåret til verdens beste ski resort? Da er det til Frankrike du må reise. World Travel Ski Awards har kåret Val Thorens i Frankrike til verdens beste ski resort i 2023.

Ønsker du heller å dra til Østerrike kan vi glede med at Condé Nast Traveller kåret Lech i Østerrike til det beste ski resortet i Europa.

Val Thorens i Frankrike

Val Thorens i Frankrike

Alberta Hotel & Spa er et av hotellene du kan bo på.
Sjekk prisen her
Hotel Arlberg Lech

Hotel Arlberg Lech

Sjekk prisen her

Foretrekker du heller sol og varme? Her vil nordmenn helst bo på Gran Canaria.

Beste skiresort for Randonee-ferie

Liker du bedre å stå på Randonee kan vi glede med at både World Travel Ski Awards og Condé Nast Traveller har kåret hver sine favorittsteder til akkurat dette.

Vil du helst holde deg i nærheten til Norge er det kanskje Riksgränsen som er stedet for deg. Mens dersom du ønsker å reise utenfor Skandinavia burde du sjekke ut LAAX i Sveits.

Niehku Mountain Villa

Niehku Mountain Villa

Sjekk prisen her
Signinahotel

Signinahotel

Et av flere hotell for deg som vil utforske LAAX i Sveits.
Sjekk prisen her

Beste billige ski resort i Europa

Det er ikke en hemmelighet at det kan være dyrt å bo på ski resorts. Heldigvis har Lonely Planet kåret hvilke rimelige ski resorts og skihotell i Europa som er best.

Man trenger nemlig ikke reise til Alpene eller andre luksuriøse skilandsbyer for å stå på ski i vakkert naturlandskap.

Hotel Jezero

Hotel Jezero

Ett av flere hotell i Vogel i Slovenia
Sjekk prisen her
Hotel Toporów i Polen

Hotel Toporów i Polen

Sjekk prisen her

Skiferie utenfor Europa

Selv om Europa kanskje er mest kjent for sine ski resorter, er det ikke bare her man finner dem. World Travel Ski Awards har valgt å kåre Setsu Niseko i Japan til den beste nykommeren i verdens ski resort-marked.

Condé Nast Traveller har latt leserne kåre den beste ski resorten, og her er det Snowmass i Colorado, USA som stikker av med seieren.

Mountain Chalet Snowmass

Mountain Chalet Snowmass

Sjekk prisen her

Les mer på våre temasider: