Sport

Slik ser du Bodø/Glimt i Champions League

Få med deg Bodø/Glimts siste hinder på veien mot Champions League-gruppespill!

Se hvor og når du kan se Bodø/Glimts siste hinder på veien mot Champions League-gruppespill og norsk fotballhistorie!

Oppdatering: Bodø/Glimt snublet helt på målstreken, og spiller derfor i Europa League-gruppespillet i år. Her er alt du trenger å vite om Bodø/Glimts Europa League-høst.

Det usannsynlige fotballeventyret fra Bodø virker å aldri ta slutt, og etter fjorårets imponerende resultater mot europeiske storlag som Roma og Celtic i UEFA Conference League, er seriemesterne fra nord bare én kamp unna en bragd som få norske klubber har klart.

Etter en litt ustø start på sesongen har de gulkledde nordlendingene stabilisert seg, og etter en rekke imponerende resultater både i hjemlig liga og i Champions League-kvalifiseringen, er bodøværingene nå bare én bortekamp unna gruppespill i Champions League. Den aller gjeveste internasjonale klubbturneringen i fotball!

Kan de skape Champions League-historie?

Per dags dato har kun Rosenborg og Molde kvalifisert seg til gruppespillet i Champions League, og på denne siden av 2000-tallet var Rosenborg det siste norske laget til å kvalifisere seg i 2007/2008-sesongen.

Bodø/Glimt er nå bare ett hinder unna en prestasjon som kun for noen år siden virket helt uoppnåelig, men om vi har lært noe av de doble seriemesternes siste sesonger er det at ingenting er umulig for den enorme, bittelille fotballklubben fra nord.

I forrige uke slo bodøværingene de regjerende kroatiske seriemesterne Dinamo Zagreb 1-0 på Aspmyra, et lag med 23 kroatiske seriemesterskap og lang fartstid i internasjonal europeisk klubbfotball.

Kroatene kom blant annet helt til kvartfinalen i 2020/21-sesongen av Europa League-turneringen etter å ha slått ut det engelske storlaget Tottenham i sekstendelsfinalen, før de røk ut mot spanske Villareal. Laget som til slutt endte opp med å løfte vinnertrofeet etter å ha slått Manchester United i finalen.

Se også: Slik får du sett alle kampene i Premier League

Når og hvor spilles kampen?

Onsdag 24. august venter en fryktelig vanskelig bortekamp, en kamp som kommer til å avgjøre om Bodø/Glimt skal få måle krefter med noen av verdens beste fotballag i CL-gruppespillet. Kampen går av stabelen klokka 21 i heksegryta som er det kroatiske hovedstadslagets hjemmebane, grandiose Maksimir stadion med plass til i overkant av 35.000 elleville Dinamo-supportere.

Det blir på ingen måte en enkel fotballkamp, og kroatene viste i forrige uke at de absolutt ikke er et lag som lar seg pille på nesa. Bodøværingene møter et lag som er duellsterke, godt defensivt organiserte og sultne på revansj til det som muligens er bodøværingenes aller største utfordring hittil, og med kun en knepen ettmålsledelse fra første kamp er det nok mange fotballinteresserte nordmenn som kommer til å sitte med hjerte i halsen og høye skuldre gjennom samtlige 90 minutter.

Dette blir utvilsomt en kamp for historiebøkene, og nordmenn uansett klubbtilhørighet, ja kanskje til og med noen tromsøværinger, kommer til å heie frem Kjetil Knutsens mannskap når fløyta går i den kroatiske hovedstaden Zagreb.

Prøv Strim 7 dager kostnadsfritt

Se kampen her