Tredemølle: Disse er best i test!

Disse tredemøllene som er best i test enten du vil ha sammenleggbar, liten, lett, bruke den til intervaller, gå- eller løpeturer.
En tredemølle vil gjøre mye for deg som vil være mer i fysisk aktivitet. Ikke bare skal det lite til for å brette opp en sammenleggbar tredemølle og trene hjemme sammenlignet med det å dra på treningssenter. Sjansen for at du faktisk trener er også større fordi du slipper dørstokkmila.
Med holder til nettbrett, PC eller mobil vil det også være mulig å gjennomføre digitale møter mens du trener. Da blir tilgjengeligheten til trening hjemme fort veldig enkel.
Disse sammenleggbare tredemøllene er best i test:
Det er riktignok stor forskjell på tredemøllene på markedet. Her kan det derfor være lurt å tenke på både hastighet, funksjonalitet, demping og formål før du bestemmer deg for hvilken du skal kjøpe. Vi har funnet frem møllene som er best i test, så er det eneste du trenger å gjøre å finne møllen som har funksjonalitetene som passer deg best.
Vil du lese flere best-i-test-saker som denne? Her finner du alle våre best-i-test-artikler.
Best i test mini tredemølle: WalkingPad R2 Pro
Best i test hos Tek.no i 2022 er WalkingPad R2 Pro (12km/t). Den blir også anbefalt av Hardworkout.no. Denne er oppgradert med en kraftigere motor, den er også stødigere og har mindre støy enn forgjengeren R1 Pro. Den lave lyden gjør det også mulig å se tv mens du trener uten å bli forstyrret av støy.
Tredemøllen er kompakt og lett å pakke sammen. På grunn av den lave vekten og innebygde transporthjul er det også enkelt å flytte møllen fra rom til rom. Hastighet på møllen er maks 10-12 km/t.

WalkingPad R2 Pro (12km/t)
Beste billige tredemølle: Masterfit TP 150
Beste budsjett tredemølle 2022 er i følge Hardworkout.no Masterfit TP 150 Tredemølle, som blir testvinner hos dem. Om møllen skriver de:
– Masterfit TP 150 gir deg utrolig mye treningsglede til en råflott pris!
Tredemøllen har en stor oversiktlig LCD-skjerm med hastighet, tid, distanse etc. Den har også en innebygd pulsmåler i håndtakene og kan både slås sammen og rulles bort med sine 4 transporthjul.

Masterfit TP 150 tredemølle
Best i test tredemølle: Masterfit TP 200
Best i test av alle tredemøller i 2022 mener Hardworkout.no at er Masterfit TP 200.
– Nye Masterfit 200 er i en klasse for seg. Her får du en fantastisk kvalitetsmaskin som passer like godt til raske intervaller som lange løp, skriver nettsiden.
De skriver videre at Masterfit TP 150 lenge har vært deres favoritt, men at det var før TP 200 kom på banen. De begrunner begeistringen med større løpeflate, en kraftig og oppgradert motor som både er raskere og med brattere enn sin forgjenger, og kaller dette en «komplett mølle».

Masterfit TP 200
Fordeler med tredemølle vs løping utendørs
Stine Dahl jobber i nettbutikken X-Life som fører et rikt utvalg av produkter til hjemmetrening og aktiv fritid, blant annet tredemøller.

Hun er ikke i tvil om hvilke fordeler det er ved trene på tredemølle kontra det å løpe utendørs.
– Det er enkelt å holde farten stabilt og oppe på en tredemølle da du fysisk må skru ned farten på tredemøllen, mens dette kan skje litt ubevisst utendørs, forteller Dahl til ABC Brand Studio.
– Samtidig har man full kontroll på distanse, hvor mange minutter man løper per kilometer og så videre. Skal man få samme informasjon når man løper utendørs, er man nødt til å bruke en god pulsklokke, fortsetter hun.
Her viser vi hvilke pulsklokker som er best i test.
Først og fremst: Ikke glem løpesko på tredemøllen
På spørsmål om hvilke feil hun ser går igjen ved bruk av tredemølle, er Dahl rask med å avfeie at noen løpemetoder er bedre enn andre.
Best i test: Løpe- og joggesko
– Jeg føler ikke at jeg ser så mange feil ved bruken av tredemølle da noen liker å jogge, gå, løpe lange distanser eller intervaller. Det jeg dog legger merke til, er hva folk har på føttene når man bruker tredemøllen. Svært mange mangler løpesko når man bruker tredemølle, som kanskje er den «største» feilen noen folk gjør.
– Ligger løsningen på godt resultat i å løpe i samme hastighet i en sammenhengende time?

– Nå spørs det veldig på hvilket mål man har med løpingen sin på tredemøllen, men det anbefales å trene variert som andre treningsmetoder. Da har kroppen mulighet til å utfordre og utvikle seg selv.
Intervalltrening på tredemølle for nybegynnere og erfarne
Mange av oss har kanskje tenkt tanken om at trening på tredemølle er ensformig og kjedelig. Og kan ende med å sitte igjen med følelsen av å løpe og løpe uten komme noen vei fordi møllen står stille på samme sted hele tiden. Dette har imidlertid Stine Dahl i X-Life svaret på hvordan du best kan unngå.
– Det definitive svaret på det er å sette seg mål – både kortsiktige og langsiktige mål. Da oppnår man ting underveis som skaper motivasjon og mestringsfølelse i tillegg til at man oppnår litt større mål langsiktig sett.
– Hvilke intervaller for tredemøller vil du foreslå for henholdsvis nybegynneren og den mer erfarne løperen?
– For nybegynnere ville jeg ha anbefalt en enkel intervalløkt med kortere drag. For eksempel oppvarming på 10 minutter, deretter løpe 45 sekunder med 15 sekunders pause som man gjentar 10 ganger med nedtrapping på 10 minutter etterpå.
Til den erfarne løperen vil Dahle anbefale en intervalløkt med flere drag og stigning.
– Samme intervalløkt som for nybegynnere, men 20 drag i stedet for 10 drag, høy hastighet og litt stigning, avslutter Dahle mens hun henviser til X-Lifes enkle løpeguide.
Til informasjon: X-Life har ikke påvirket utvalget av produkter i denne guiden.
Nyttige lenker:
-
Vedlikehold av tredemølle
Hjemmetreningsbloggen.no
-
Slik trener du på tredemølla
Aktivtrening.com
-
Hopp på tredemølla
Iform.nu