Bolig

Slik velger du riktig robotgressklipper

mann spyler robotgressklipper for gress rengjøring
Samtidig som at prisene er gått kraftig ned, har flere og flere fått opp øynene for robotgressklipper og dens fordeler.

Stor eller liten hage? Flat eller skrånende tomt? Det er de viktigste du må finne ut før du kjøper robotgressklipper.

En robotgressklipper er lett å bli glad i. Ikke bare gjør den klippejobben for deg, men den gir deg også en tettere og grønnere gressplen. Fordi robotgressklipperen beveger seg i et tilfeldig mønster når den jobber, klipper den plenen din fra alle kanter. 

Hvordan velge riktig gressklipper

En smart ide er å programmere den til å gå flere ganger i uken. Da klipper den ikke så mye gress av gangen, men det som klippes bidrar også til å gjødsle plenen din.

Robotgressklipper for små hager

Det første du må ha klart for deg når du skal kjøpe ny robotgressklipper er hvor stort areal den skal klippe.  Du er avhengig av å ha en robotgressklipper som kan håndtere størrelsen på gressplenen din. Her er det også lurt å legge til 20 prosent på gressarealet. Det gir færre ladinger som forlenger holdbarheten på batteriet.

De fleste robotgressklippere på forbrukermarkedet er laget for gressplener på mellom 250 og 1000 kvadratmeter.

Kantklipper og gresstrimmer: Hvordan velge riktig

Er tomten din flat, uten særlige hindringer og innenfor denne størrelsen har du mange modeller å velge imellom. 

Annonselenke

For store hager

Har du en stor hage på over ett mål, begynner robotgressklippere virkelig å bli kostbare, for da beveger du deg mer inn i proffsegmentet. Dette er robotgressklippere du ser i større kommunale parkanlegg. Pris og kvalitet henger sterkt sammen i dette segmentet.

Stihl RMI 632 P – opptil 4000m2

Med utholdenhet og kraft takler STIHLs iMow robotgressklipper RMI 632 P gressoverflater på opptil 4000 m². Det sterke Lithium-Ion-batteriet driver kinokniven og etterlater alltid et like perfekt resultat.
Sjekk prisen her

Skrånende tomt

Ikke bare størrelsen på plenen mye å si for prisen, men også stigningsgraden som gressklipperen skal takle. De aller dyreste takler en stigningsgrad på 70 prosent. Det betyr at den takler en tomt som heller 70 centimeter per meter.

Malin fra “Tid for hage”: Sik får du en vedlikeholdsfri hage

Før du kjøper robotgressklipper bør du ha målt opp tomten din. De aller fleste klarer seg med en robotgressklipper som takler 25 % stigningsgrad. Er tomten din brattere, trenger du en robotgressklipper som takler stigningen.

Stihl Viking Mi 422P

Stihl Viking MI 422 P Robotklipper har et batteri med mye kraft og tar seg av plener på opptil 1000 m² og helninger på opptil 40 prosent
Sjekk prisen her

Greenworks Optimow 10

Greenworks Optimow 10 er en robotgressklipper laget for å ta vare på plenen din på best mulig måte. Den klarer en plen på 1000m2 med en helling på opptil 35 %.
Sjekk prisen her

Billig robotgressklipper

Robotgressklipper er en kostbar investering, og man får den kvaliteten man betaler for. Det finnes mange tester både i Norge og i utlandet, og det er noen modeller som  skiller seg ut og «punch above one`s weight».

De rimelige er først og fremst for dem med små hager.

AL-KO Robolinho 300 E Robotgressklipper 300 m²

Robolinho 300 E fra tyske AL-KO er en liten og effektiv gressklipper som passer perfekt til mindre gressplener. Klarer opptil 45 % helning og passasjer ned til 60 cm.
Sjekk prisen her

Robot uten kantledning

De aller fleste robotgressklippere er avhengig av at du har gravd ned en kantledning i plenen slik at den skal kjenne området den skal jobbe i. Siden teknologien stadig er i utvikling, finnes det også gressklippere som ikke trenger denne. Husqvarna har blant annet en modell kalt EPOS som benytter seg av GPS-teknologi. Det gjør at du kan kjøre robotgressklipperne uten en tråd rundt hagen. Disse er beregnet for proffmarkedet og prisen er dermed deretter.

Best i test: Husqvarna robotgressklipper

Svenske Husqvarna er merket som stadig blir trukket frem av ekspertene som de beste robotgressklipperne. De er ikke blant de billigste robotgressklipperne på markedet. Prisen varierer fra rundt 10 000 kroner for den rimeligste opp til 62 000 kroner. Sistnevnte håndterer gressplener på 3500 m2 med 70 prosents stigningsgrad. Husqvarna Automower 310 Mark II vant nylig best i test.