Shopping

Smart oppbevaring: 10 tips som gir et ryddig hjem

Bilde av mann som henter klær med brettekant som ligger i Ikea kommode.
Vi har samlet 10 tips til smart oppbevaring som gjør det lettere å holde hus og hjem ryddig. (Foto: Colourbox)

Det blir mindre rot om alle ting har sin plass. Her får du tips til smart oppbevaring som rydder opp og skaper orden hjemme.

Et organisert og ryddig hjem gir ikke bare ro i sjelen. Det kan også spare miljøet og lommeboka når du har oversikt over hvilke ting du faktisk har slik at du unngår å kjøpe dobbelt opp.

Dersom du trenger et ekstra insentiv for å begynne å ordne opp i skuffer og skap, er 14. januar «Organiser hjemmet ditt»-dagen. Kanskje det er startskuddet for et mer ryddig hjem? Gjør det ekstra morsomt og effektivt med disse smarte organiserings-dingsene:

1. Vakumposer til oppbevaring

2 bilder av vakumposer brukt til oppbevaring av klær.
Vakumposer for oppbevaring av klær sparer både plass og klærne. Det er også enkelt å ta i bruk.

Du tenker kanskje ikke over det, men luft tar fryktelig mye plass. Så når du skal legge vekk klær for sesongen eller skal oppbevare ekstradyner i kottet, gjelder det å få bort luften. Med disse vakuumposene komprimerer du raskt store, luftige dyner ved hjelp av en støvsuger. Posene kan brukes igjen og igjen, og beskytter mot støv, fukt og lukt.

Vil du holde det både ryddig og rent? Her får du 6 supre rengjøringstips.

2. Klesbretter til perfekt brettede skjorter og gensere

Bilde av klesbretter, en smart løsning for ett ryddig hjem.
Med en smart klesbretter har du ingen unnskyldning for ikke å ha brettekanter i skap og skuffer. (Foto: Coolstuff)

Sliter du med å brette klærne fint? Jo strammere og mer kompakt du bretter, jo mer plass og orden får du i garderoben. Denne hendige klesbretteren hjelper selv de mindre bretteferdige av oss til å brette skjorter og gensere så de blir som i klesbutikken. Dessuten: at man får samme størrelse på de ferdigbrettede plaggene, vil i sin tur skape en mer ryddig kommodeskuff.

3. Organiser undertøysskuffen din

Bilde av en undertøysskuff med oppbevaring av undertøy, som lettere sikrer ett ryddig hjem.
Denne smarte oppbevaringsboksen holder orden i både truser, sokker, bh-er, belter, slips, håndklær og kluter. (Foto: Smarta Saker)

Ikke la det flyte i kommodeskuffen. Med inndelingsbokser får du orden i selv småplagg som truser og sokker. Dette settet består av fire bokser, som alle er inndelt i seksjoner. Rull sammen trusene og legg i hvert sitt kammer. Oversiktlig, kjapt og ryddig. Boksene kan selvsagt brukes til andre småting som belter, slips, små håndklær også videre.

4. Oppbevaringsbokser til kjøleskapet

Holder du orden i kjøleskapet, er det enklere å unngå matsvinn fordi du har oversikt over maten du har. Disse boksene som du henger på hyllene i kjøleskapet, sørger for at du kan utnytte plassen maksimalt samtidig som du enkelt holder orden. Boksene kan dras ut som skuffer.

I videoen over finner du tips til organisering av kjøleskap og fryser.

Les også: 13 produkter som tar kaffen til et helt nytt nivå

5. Rosti Mepal Margrethe – bollesett med lokk

Sett med boller som kan stables oppi hverandre sparer plass i skuffer og skap.
Sett med boller i forskjellige størrelser med lokk. Bollene er laget av Melamin som, til forskjell fra plast, holder seg veldig bra selv ved høyere temperaturer. (Foto: Bakeren og kokken)

Bollene fra Rosti Mepal er geniale fordi de kan brukes på så mange måter. Dermed trenger du ikke fylle opp kjøkkenskapene med for mye utstyr. Bollene er perfekte til å bake i, lage kaker, dressinger og salater. De er flotte å se på, så disse kan man sette rett på middagsbordet og servere fra. Lokkene som medfølger gjør dessuten at du kan oppbevare maten i bollen, og sette dem rett i kjøleskapet.

Videoen under gir tips til organisering og oppbevaring på kjøkkenet:

Når de ikke er i bruk, passer de ulike størrelsene oppi hverandre. Dermed tar de liten plass i kjøkkenskapet.

Bollesett til oppbevaring av mat:

Rosti Margrethe Bollesett 4 Boller med Lokk Pebble svart

Flotte Margretheboller fra Rosti som kommer i fire populære størrelser: 0,5 liter, 0,75 liter, 2 liter og 3,0 liter, og med lokk. Bollene passer først og fremst til matlaging men kan også brukes til annet, for eksempel servering. Inneholder: 4 stk Margretheboller samt lokk. BPA-fri.
Bakeren og Kokken

6. Kabelskjuler for oppbevaring av kabler

Oppbevaringsbokser til elektronikk eller kabelskjuler i sort og hvitt med mobiler liggende på toppen.
Kabelskulere som holder orden i kabler og ledninger. Med disse vet du alltid hvor du har kablene samt holder huset ryddig. (Foto: Kjell & Company)

Lite ser mer rotete ut hjemme enn kabler og ledninger som flyter. Det er dessuten fort gjort å snuble i de løse ledningene. Ved hjelp av kabelskjuler (en boks for kabelorganisering), kan du enkelt gjemme bort grenuttak og kabler. Lokket beskytter mot støv og boksen i seg selv er varmebestandig slik at den kan oppbevare strømadaptere.

Kabelskjuler:
Oppbevaringsbokser til elektronikk eller kabelskjuler i sort og hvitt med mobiler liggende på toppen.

Kabelskjuler Maxi Hvit

Kabelskjuler/plastboks for organisering og samling av kabler og grenuttak. Mål: 400 x 156 x 130 mm.
Kjell & Company

For ledninger og kabler som ikke kan skjules i en boks, kan det være lurt å investere i et sett med oppheng. Settet består av 31 deler: 10 gjennomsiktige plastbuntebånd, 6 borrelåsbånd i ulike farger og 15 selvklebende kabelklemmer som kan åpnes.

7. Spralla oppbevaringskurv med lekematte

Lekematte som også har oppbevaring av leker.
Lekematte med medfølgende kurv som enkelt samler opp leker etter en dag med lek og morro. (Foto: Coolstuff)

Barneleker er absolutt en kilde til mye rot. Med denne smarte lekematten holdes lekene på ett sted. I tillegg kan de enkelt samles opp og legges i den medfølgende kurven.

Lekematte som også har oppbevaring av leker.

Spralla oppbevaringseske med lekematte

Gjør oppryddning av leker ferdig på ett blunk med denne smarte lekematten kombinert med oppbevaring.
Coolstuff

8. Merkelappmaskin og tavlemerkelapper

Hand som holder en merkelappmaskin som kan merke oppbevaring av ting i huset.
Merkemaskin som enkelt merker oppbevaringsbokser, eiendeler eller esker. (Foto: Kjell & Company)

Merkelapper gjør det enkelt for alle i familien å vite hvor ting skal være. Merk krukker, bokser og hyller for å sikre at smått og stort blir lagt der det skal. En merkemaskin som denne fra Dymo kan være vel verdt pengene for å skrive ut akkurat de klistrelappene du trenger.

Dymo Letratag LT-100H Merkemaskin

Portabel merkemaskin med ABCD-tastatur, for lettvint og smart merking av oppbevaring.
Kjell & Company

9. Oppbevaring av julekuler

Rød boks til oppbevaring av julekuler.
Boks med oppbevaring av opp til 64 julekuler. (Foto: Smartasaker.no)

Med denne fine og smarte oppbevaringsesken er det enkelt å holde system og orden på julepynten og glasskulene dine. Den har plass til totalt 64 julekuler. Kulene holdes atskilt med solid og slitesterk kartong som sørger for at julepynten beskyttes mot skader, riper og knusing.

Oppbevaringsboks til julekuler:
Rød boks til oppbevaring av julekuler.

Oppbevaringseske til julekuler

Holder julepynten hel og ren System og orden Smart oppbevaringseske til julepynt med plass til opptil 64 julekuler. Boksen sørger for at julepynten beskyttes mot skader, riper og knusing. Mål: 30 cm x 30 cm x 30 cm
Smartasaker.no

10. Kildesorteringsbager

Bilde av kildesorteringsposer i blå, grønn, rød og gul med skrift til glass, papir, plast og metall.
Kildesorteringsposer i 4 forskjellige farger med skrift som gjør sorteringen lettere, morsommere og flottere. (Foto: Smartasaker.no)

Nordmenn er blitt stadig mer bevisste på verdien av kildesortering, og i dag er kildesortering en enkel måte å gjøre en innsats for miljøet. Og ved hjelp av praktiske innretninger er det enkelt å gjøre kildesorteringen både hjemme og på kontoret.

Hvordan bli kvitt bananfluer

Kildesorteringsposer:
Bilde av kildesorteringsposer i blå, grønn, rød og gul med skrift til glass, papir, plast og metall.

Kildesortering for glass, papir, metall & plast

4 poser med målene 44 cm x 31 cm x 31 cm som gjør det morsommere og enklere og lettere å kildesortere. Posene kommer med håndtak og er derfor lette å bære med seg til søppeldunkene. Kan vaskes om de skulle få flekker.
Smartasaker.no