Sport

Smartklokke: Derfor bør du bruke smartklokke

Jente som ser på smartklokke
Finn treningsmotivasjonen med treningsklokke. (Foto: Colourbox.com)

En smartklokke kan hjelpe deg med å nå treningsmålene dine og gi deg bedre innsikt og forståelse for egen helse.

Mange lar seg motivere av å ha smartklokke rundt håndleddet. En smartklokke, eller treningsklokke, er spesielt nyttig om du har satt deg et konkret treningsmål. Men du kan også bruke klokka til en rekke andre smarte ting.

Hva er smartklokke

Wearables, eller kroppsnær teknologi, er smartklokker, avanserte treningsklokker og aktivitetsarmbånd. En smartklokke er ikke bare en klokke som måler puls og aktivitetsnivå, noen klokker kan også måle EKG, søvnaktivitet og oksygenmetningen i blodet.

Polar Vantage V2

Polar Vantage V2 er en premium multisportsklokke fullspekket med teknologi basert på Polars ekspertise innen sport og fysiologi.
Sikre deg klokken hos Anton Sport

– Vi vet fra tidligere at nordmenn er helt i verdenstoppen når det kommer til bruk av teknologi og forbrukerelektronikk. Vi er også trolig helt i toppen innen bruk av wearables , sier Peter Andersson i en pressemelding.

Det finnes en rekke smartklokker å velge mellom slik som Samsung smartklokke, Apple Watch og Garmin. Det finnes ulike modeller av smartklokker til barn, dame og herre. Mange velger smartklokke til barn i stedet for mobil fordi man kan ringe og sende meldinger til barna gjennom klokken.

El-sparkesykkel: Disse er best i test.

Se hele utvalget av smartklokker hos:

Get Inspired / VPG / Milrab / Anton Sport / Sportsnett

Hvilken smartklokke skal jeg velge?

Dame som kikker på treningsklokke og smarttelefon.
Følg trening og progresjonen nøye gjennom smarttelefonen og smartklokka.

Hvilken smartklokke du bør velge avhenger av hva du har tenkt å bruke den til. Er du mest opptatt av å måle puls og hvor mange kalorier du forbrenner? Eller vil du måle EKG og søvnaktivitet i tillegg? Noen smartklokker kan også måle blodtrykk.

Før du kjøper treningsklokke kan det være lurt å lese en test. Les Tekguide.no sin smartklokke test her.

Hva koster en smartklokke?

En smartklokke koster alt fra noen hundrelapper til flere tusen kroner. Her må du gjerne sette pris og kvalitet i sammenheng da de dyreste smartklokkene skal holde høy kvalitet og by på de mest avanserte funksjonene.

Ny elsykkel? Disse er best i test.

POLAR Vantage M2 Unisex

Multisportsklokke med GPS og avansert pulsmåler, med en rekke smarte treningsfunksjoner.
Kjøp Polar smartklokke her

Hjelper på motivasjonen

YouGov har på vegne av NetOnNet undersøkt hvordan bruk av smarte treningsklokker har påvirket nordmenns motivasjon til å bevege seg mer under pandemien. Den landsrepresentative undersøkelsen er gjennomført blant 1005 nordmenn. Svarene forsterker inntrykket av at vi gjerne bruker teknologi i aktivitet og trening.

Hver fjerde nordmann, altså 25 prosent, sier at bruk av smartklokke eller treningsklokke har motivert dem til å bevege seg mer. Og mens noen har som mål å bevege seg mer, motiveres andre av å konkurrere mot både sin egen og andres tid på den faste løperunden.

– Det er et høyt tall og det viser at nordmenn i alle aldre lar seg motivere av treningsarmbånd og klokker, forteller Peter Andersson, retailsjef i NetOnNet.

– Det er akkurat dette som er formålet med en slik enhet – nemlig å motivere og bidra til at det er enda enklere å komme seg over dørstokken og sørge for progresjon, avslutter han.

Se hele utvalget av smartklokker hos:

Get Inspired / VPG / Milrab / Anton Sport / Sportsnett

Garmin Venu 2 Plus

Venu 2 Plus har Body Battery™- energimåling som måler kroppens energinivå og finner de beste tidspunktene for aktivitet og hvile.
Kjøp Garmin smartklokke her

Garmin Fenix 7X

Utfør alle mulige sports- eller utendørsaktiviteter med den robuste fenix 7X Sapphire Solar GPS-multisportsklokken.
Kjøp klokken fra Garmin her

Forerunner 745 – Best i test

Garmin Forerunner er en multisportklokke med GPS- puls- og musikkfunksjoner, som ble best i test av treningsklokker hos Tek.no januar 2022.
Kjøp klokken som er best i test her

Garmin 6x Pro Solar Titanium

Med den kraftige GPS-multisportsklokken Fenix 6x Pro Solar 51mm kan du legge til kart, musikk, intelligent tempoplanlegging og mer i treningsøktene dine.
Kjøp klokken hos Sportsnett

Se hele utvalget av smartklokker hos:

Get Inspired / VPG / Milrab / Anton Sport / Sportsnett