Shopping

Smartklokke: Disse er best i test

Vi avslører hvilke pulsklokker/smartklokker som er best i test. Her avbildet en hand med sort pulsklokke foran grønn natur. Vi har samlet smartklokkene som er kåret til best i test i 2023 til barn, dame og herre fra kjente merker som Samsung, Garmin, Huawei, Apple, Google Pixel og Xplora.
En smartklokke er en klokke med funksjoner som gjør den tilnærmet en smarttelefon på håndleddet. Vi har samlet smartklokkene som er kåret til best i test i 2023 til barn, dame og herre fra kjente merker som Samsung, Garmin, Huawei, Apple, Google Pixel og Xplora. (Foto: Colourbox)

Ute etter smartklokke til barn, dame, eller herre? Disse smartklokkene er best i test i 2023, fra merker som Samsung, Garmin, Huawei og Apple.

Smartklokker har blitt ett populært tilskudd til både store og små håndledd de siste årene. Klokkene har med sine smarte funksjoner raskt overtatt plassen til tradisjonelle ur, selv for de mest klokkeinteresserte.

Med funksjoner som varsler om meldinger, telefoner og muligheten for å svare på disse, samt kamera og treningsverktøy forenkler de mye i hverdagen. Er du usikker på om en smartklokke er valget for deg har vi tidligere forklart hvorfor du bør bruke smartklokke her.

Hvorfor smartklokke?

Smartklokker egner seg til hverdagslige aktiviteter og er en forlengelse av en analog klokke på hånda. En smartklokke er en smarttelefon på håndleddet, og gir deg funksjoner som måling av puls, hjertefrekvens og aktivitetsnivå, i tillegg til funksjoner fra mobilen som meldinger, telefonsamtaler og lignende. Ønsker du deg heller en pulsklokke som er mer rettet mot trening? Da finner du en oversikt over hvilke pulsklokker som er best i test her.

Vi skriver stadig om produkter som kåres til best i test, og vil du lese flere saker som dette finner du alle våre best i test-artikler her.

Samsung Galaxy Watch 5: Den beste smartklokken for Android

Både Techradar, Tomsguide og CNET er imonerte av nykommeren fra Samsung. Techradar kårer Samsung Galaxy Watch 5 til den beste smartklokken i det deres test «beste smartklokke 2023». De skryter av alt fra utseende til kraftfulle egenskaper og en skjerm som lyser opp selv i sterkt lys. Smartklokken ender dermed opp med hele fire av fem stjerner.

– Samsung Galaxy Watch 5 er blant de beste Wear OS-klokkene du får tak i akkurat nå, skryter CNET. De mener klokken er den beste Android-klokken som finnes for øyeblikket.

– Anstendig, stilig og veldig smart – alt fra Galaxy 5 sin støtte for tredjepartsapper til helsefunksjoner imponerer, skriver Techradar etter å ha testet klokken.

– Den beste smartklokken for Android, skriver Tomsguide og gir klokken hele 4,5 av 5 mulige stjerner og kaller den for den beste smartklokken for Android-brukere.

Fordi klokken er stappet med funksjoner har den kortere batteritid, nevner Techradar. De anbefaler deg som er opptatt av en klokke med lang batteritid for å gå for Samsung Galaxy Watch 5 Pro.

Samsung Galaxy Watch 5

Samsung Galaxy Watch 5

44mm BT (graphite). Smartklokke, 1,36″ AMOLED skjerm, GPS, Bluetooth, WiFi, IP68, 5ATM.
Sjekk prisen her
Pro
Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

45mm BT (black titanium). Smartklokke, 1,36″ AMOLED skjerm, GPS, Bluetooth, WiFi, IP68, 5ATM.
Sjekk prisen her

Garmin smartklokke: En hybrid mellom smartklokke og pulsklokke

Selv om pulsklokker gjerne er det første man tenker på når det er snakk om Garmin-klokker er faktisk Garmin Venu 2 ifølge Pulssonen det nærmeste du kommer en smartklokke fra Garmin.

– Da Venu ble lansert første gang i 2019 var det Garmin sitt første forsøk på en pulsklokke med mer smartklokke orienterte funksjoner og utseende, skriver nettsiden.

Pulssonen skryter av en klokke med batteritid på opptil fem dager (i sparemodus) og masser av funksjoner også en vanlig smartklokke kan skilte med, og kaller klokken en hybrid mellom en pulsklokke og en smartklokke.

Også CNET er fornøyde med Garmin Venu 2 etter å ha testet den i sitt forsøk på å finne den beste smartklokken i 2023. De kaller den en «super trenings-kompanjong» for deg med Android og iOS. Dette begrunner de med en skjerm det er lett å lese selv i sterkt lys, samt dyptgående funksjonaliteter som registrering av trening og målinger som gir anbefalinger på hvorvidt du bør trene eller ta en dag med restitusjon.

De nevner at klokken ikke kan kobles til mobilnett, og anbefaler deg som vil ha muligheten til å snakke i telefonen (mens telefonen din er i nærheten) å heller gå for Garmin Venu 2 Plus.

Hybrid
Garmin Venu 2

Garmin Venu 2

Coaching med animerte treningsøkter
Lytt til musikk med Spotify og Bluetooth
1,3″-skjerm og 11 dagers batteritid
Sjekk prisen her
Hybrid
Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus

Cellular. Forstå kroppen din bedre med avanserte helse- og treningsfunksjoner. Når enheten er parkoblet med en kompatibel smarttelefon kan du også benytte klokken til å ringe med, rett fra håndleddet.
Sjekk prisen her

Huawei smartkokke: – Bra klokke til bra pris

Den rimelige smartklokken Huawei Watch GT 3 SE får skryt av både Lyd og bilde og Pulssonen.

– Kanskje en av årets beste kjøp innen treningsklokker? skriver Pulssonen etter å ha testet den smarte klokken fra Huawei. De mener klokken «pakker inn det beste fra storebroren Huawei Watch GT 3 Pro i en lettere og langt rimeligere innpakning». De skryter blant annet av lang batteritid, krystallklar skjerm og nyttige treningsfunksjoner.

Lyd og bilde blir inspirert til å skrive at «en bra og brukervennlig treningsklokke ikke nødvendigvis trenger å koste skjorta» i det de tester Huawei Watch GT 3 SE.

Billigst
Huawei Watch GT 3 SE

Huawei Watch GT 3 SE

Sjekk prisen her

Apple Watch Series 8: Den beste smartklokken

Med hele 5 av 5 mulige stjerner hos Tomsguide er det ingen tvil om at Apple Watch Series 8 imponerer. Også CNET er imponerte av smartklokken og inkluderer den når de anbefaler de beste smartklokkene i 2023.

– Apple Watch 8 er den beste Apple-klokken så langt, skriver Tomsguide. De forteller at klokken ikke er den største oppgraderingen fra Apple Watch Series 7, og at den fortsatt har samme supre design, men med en større skjerm og en lenge etterlengtet sparebluss-modus som gjør det mulig å bruke klokken i opptil 36 timer.

– Målt opp mot Apple Watch Ultra, vil kanskje Series 8 være en subtil oppdatering for mange. Men helsefunksjonene føles mer utviklet enn noensinne, skriver CNET om smartklokken.

Klokken kommer som både «vanlig» og «cellular» og forskjellen på de to er at med «cellular»-versjonen kan du legge ut på løpetur, eller hvilken som helst tur, og fortsatt motta telefoner eller svare på meldinger uten å ha med deg telefonen din. Vet du at du alltid kommer til å ta med deg telefonen din og vil spare penger kan du altså like godt gå for den vanlige GPS-versjonen.

«Den beste smartklokken»
Apple Watch Series 8 45 mm GPS Stjerneskinn

Apple Watch Series 8 45 mm GPS Stjerneskinn

Temperaturmåling
Registrering av bilulykke
Heldagsbatteri og hurtiglading
Sjekk prisen her
«Den beste smartklokken»
Apple Watch Series 8 45 mm GPS + Cellular Rustfritt Stål

Apple Watch Series 8 45 mm GPS + Cellular Rustfritt Stål

Cellular. Temperaturmåling
Registrering av bilulykke
Heldagsbatteri og hurtiglading
Sjekk prisen her

Apple Watch Ultra: – Den beste smartklokken som finnes for øyeblikket

Techradar tar også med Apple Watch Ultra når de kårer dem beste smartklokkene for 2023.

– (…) Watch Ultra er antageligvis den beste smartklokken som finnes for øyeblikket, den kombinerer funksjonalitet, sikkerhet og smarte toskjerm-løsninger på en måte de fleste Apple-brukere vil sette pris på, skryter nettsiden om Apple Watch Ultra.

De mener at klokken er den mest kapable, bærbare klokken Apple noengang har laget. Klokken har både GPS og er «cellular» noe som betyr at du kan bruke den til å både ringe og sende meldinger, og dermed har muligheten til å legge igjen telefonen hjemme om du vil det.

– Dette er Apple-klokken du har ventet på… om du har råd til den, fortsetter de. Klokken koster mer enn andre smartklokker fra Apple, men har som nevnt også mobilnett (noe Apple ser ut til å ta en del ekstra for).

«Apple-klokken du har ventet på»
Apple Watch Ultra GPS + Cellular  S/M

Apple Watch Ultra GPS + Cellular  S/M

Cellular.
Sjekk prisen her

Google Pixel Watch: Smartklokken for dame og herre som bryr seg om design

I det Techradar drar frem Google Pixel Watch som en av sine favoritt smartklokker i 2023 er det mye på grunn av klokkens utseende. De liker den buede skjermen og synes klokken ser «naturlig» heller enn masseprodusert ut.

– Den beste OS-klokken for stil, skriver de. Og til tross for en mindre skjerm enn på en Apple-klokke forteller de at de i løpet av testen heller aldri følte at de trengte en større skjerm.

Google Pixel Watch

Google Pixel Watch

Google Pixel Watch – Matte black – smartklokke med bånd – fluorelastomer – obsidian – båndbredde: L – 32 GB – Wi-Fi, NFC, Bluetooth – 36 g.
Sjekk prisen her

Smartklokke barn: Testvinneren er Xplora X6 Play

Da vi skulle finne frem til den beste smartklokken for barn ble vi gledelig overrasket da det faktisk har kommet en ny test for 2023. Her er det Test-piloterna.se, en uavhengig test-side fra vår «søta bror» som drives av to selvproklamerte elektronikk-nerder som gjennomfører alt av testing selv. Vinneren av testen deres «Bästa GPS-klocka för barn 2023» blir Xplora X6 Play.

Sist vi skrev om testvinnere til barn var det også fra Xplora, men den gang var det vår egen TV 2 som kåret forgjengeren Xplora X4 til best i test. Nå er det altså den oppgraderte nykommeren som får den gjeve tittelen «best i test».

– En prisgunstig GPS-klokke som gir deg full kontroll på hvor barnet befinner seg, skriver svenske Test-pilotene om Xplora X6 Play.

Xplora X6 play sin utnevnelse som testens beste smartklokke til barn begrunner test-pilotene med at den kommer med alle nødvendige funksjoner, er lett å bruke for barn i alle aldre og at den har det de kaller en utmerket byggekvalitet.

For barn
Xplora X6 Play GPS-klokke med telefon for barn

Xplora X6 Play GPS-klokke med telefon for barn

Kan ringe og sende meldinger
GPS-posisjonering og høy ytelse
Ny design med utskiftbare reimer og rammer
Sjekk prisen her