Aktiv

Smartring: Nå får du endelig tak i testvinneren Oura i Norge!

Kollasj av tre Oura smartringer med forskjellige farger og bakgrunner. Bakgrunner fra venstre: Rosa, blå og gul. Oura sin smartring er både best i test og endelig å få tak i i Norge, og det før smartringene Galaxy ring fra Samsung og Apple sin smartring er tilgjengelige eller lansert. Vi forteller deg det du må vite om hva en smartring er, hvilke funksjoner du kan forvente og hvilke typer smartringer som allerede finnes på markedet!
Smartring er visst på alles lepper om dagen! Og nå er smartringen Oura endelig å få tak i i Norge. Ringen er både best i test og tilgjengelig før varianter fra både Samsung og Apple. Vi avslører alt du må vite om smartringer samt hvilke funksjoner du kan forvente! (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Nå får du endelig tak i testvinneren Oura i Norge! Men smartringen tar trolig ikke over for hverken puls- eller smartklokker…

Smartring? Vent nå litt, jeg har hørt om både smartklokke, smart-tv og til og med smarthus, men smartring? Ja, det er visstnok det nye – og nå kommer de til Norge! Og først av dem alle er denne smartingen fra Oura. Den er best i test og kommer både før smartringen Galaxy Ring fra Samsung og Apples versjon – som enn så lenge bare er kjent fordi Apple har patentert en egen smartring-teknologi.

Her finner du forresten enda mer god lesestoff om treningsutstyr og alt fra best i test-avsløringer til produktanbefalinger og nyheter!

Hvorfor bruke smartring?

Bilde av en damehånd med en oura smart ring i sølv på pekefingeren. Oura sin smartring er både best i test og endelig å få tak i i Norge, og det før smartringene Galaxy ring fra Samsung og Apple sin smartring er tilgjengelige eller lansert. Vi forteller deg det du må vite om hva en smartring er, hvilke funksjoner du kan forvente og hvilke typer smartringer som allerede finnes på markedet!
Oura sin smartring er både best i test og endelig å få tak i i Norge. Og det før smartringene Galaxy ring fra Samsung og Apple sin smartring er tilgjengelige.

Nå er det bare naturlig om du lurer på hvordan en smartring fungerer. For uten en skjerm (i så fall må den jo være bitteliten) så er det nærliggende å tenke at den ikke egner seg som en smartklokke gjør til løping eller trening. Og det stemmer. En smartring bruker du nemlig i tillegg til en smartklokke eller pulsklokke for en «enda mer omfattende helseovervåking», forklarer Pulssonen.

Smartringen vil også være et godt alternativ for deg som ikke vil ha på deg en smartklokke eller pulsklokke i hverdagen, da den diskré ringen vil kunne gi deg mye av informasjonen du vanligvis får fra disse, uten å ødelegge hverken antrekk eller sammensetning av annet «bijouteri». Den måler nemlig alt fra puls og søvnkvalitet til aktivitet og noen av dem kan du til og med betale med. De har gjerne også lenger batteritid enn en smartklokke.

Nå kan den lille smarte ringen fra Oura til og med fortelle deg om du er en morgenfugl eller en nattugle, og foreslå et passende søvnmønster deretter, skriver CNET. Kan man altså kalle smartringen for en liten og smart erstatter for aktivitetsklokker?

Vurderer du heller en klokke? Disse smartklokkene er best i test i 2024!

sølv
Oura Ring Gen3 Horizon

Oura Ring Gen3 Horizon

Pris nå: 4 999 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Smartringers vanlige funksjoner

Og selv om smartringene fra både Samsung og Apple lar vente på seg, er det ikke bare smartringen fra finske Oura du nå får tak i. Ultrahuman, Circular Ring, Gloring Ring, McLear RingPay 2 er noen av smartringene som allerede finnes der ute. Ikke hørt om noen av dem? Ikke jeg heller. Men felles for dem alle er noen vanlige funksjoner. Dette er funksjonene du ofte får i en smartring:

 • Søvn
 • Aktivitet
  • Skritt
  • Kalorier
  • Gjenkjenning av forskjellige treningsformer
 • Helse
  • Puls
  • Hjerte
  • Kropsstemperatur
  • Oksygenmetning
  • Stressnivå
 • Kontaktløs betaling
 • Autorisering
  • Som å låse opp andre enheter ved hjelp av fingeravtrykk

Og alle dataene dine, de sjekker du på en medfølgende app. Smartringene fra Oura kommer med to forskjellige utforminger; Heritage og Horizon. I hele ni forskjellige farger, deriblant gull, svart, rosegull og sølv. Og i åtte forekjellige størrelser fra størrelse 6 til 13.

Er du ute etter enda mer presis måling av treningsøktene dine? Dette er pulsklokkene som er best i test til dame og herre i 2024.

svart
Oura Ring Gen3 Horizon smartring størrelse 10 (sølv)

Oura Ring Gen3 Horizon smartring størrelse 10 (sølv)

Pris nå: 4 999 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Oura smartring: Best i test hos flere i 2024

Vi ville se hvordan smartringen fra Oura gjorde det i test og sjekket litt testresultat. Og det skorter ikke på lovnader og gode skussmål for smartringen fra våre finske naboer. Hos Techradar kalles den «den beste for søvnmåling» og blir i samme slengen best i test.

– Den mest populære smartringen som finnes. Den siste versjonen av Oura er en av de beste måtene å måle søvnen din på, enten det er med en smartring eller andre alternativ, skryter de.

ZDNet mener også at smartringen fra Oura er «årets beste» og forteller at den ble brukt hver dag i flere måneder og både under treningsøkter og mens testpersonen sov. De forteller at du kan sjekke alt fra søvn, aktivitet og avslapping via appen, og fortsetter:

– (…) jeg er fornøyd med hvordan den har hjulpet meg med å forstå megselv gjennom helsedata. Den fanget til og med opp mitt økte stressnivå en tårevåt kveld.