Shopping

Issmelting: Slik fjerner du isen effektivt

Vi viser deg hvordan du enkelt kan fjerne isen i oppkjørselen din ved hjelp av produktet Issmelter.

Sliter du med å komme glattisen til verks i oppkjørselen der du bor eller jobber? Vi viser deg hvordan du kan smelte bort is enkelt og effektivt!

Over store deler av landet er det skikkelig hålkeføre, og folk sklir og faller på isen i øst og vest. I tillegg melder TV2 at flere butikker sliter med å holde strøsand og grus på hyllene, og at det er utsolgt mange steder.

Helt genialt
HEYDI SMELT 10KG ISSMELT

HEYDI SMELT 10KG ISSMELT

Pris nå: 298 kroner hos Byggern
Her får du den til laveste pris

Visste du også at du ifølge Huseiernes Landsforbund mange steder i landet kan være pliktet til «å strø eller på annen måte sørge for at fortauet ikke er glatt eller at det er trygt å ferdes langs egen eiendom»? Dette er avhengig av kommunen og stedet du bor.

Sliter du også med store mengder snø? Slik velger du riktig snøfreser!

Om du er en av de som har problemer med å holde utearealet ditt isfritt for tiden, har vi testet ut et produkt som fortsatt er å oppdrive, og som i tillegg er både mer skånsomt og effektivt enn vanlig salting eller strøsand og grus. Produktet heter Issmelter og produseres av X-it, og består av kalsiumklorid. Kalsiumklorid er en ionebinding av kalsium og klor, og er hygroskopisk, noe som betyr at den trekker til seg fuktighet. (Wikipedia).

Kalsiumklorid hevdes også å være mindre skadelig for planter enn for eksempel magnesiumklorid, men derom strides de lærde.

strøkanne
X-IT issmelter strøkanne 4L

X-IT issmelter strøkanne 4L

Sjekk laveste pris her

Den er enkel i bruk, og tiner is helt ned til 40 minusgrader. Strø over, la det virke i minst 30 min, og se isen forsvinne som dugg for solen. Se hvordan vi gjorde det i videoen over!

Når du har strødd over med issmelter kan det være en god idé å strø over med for eksempel knust Leca, slik som dette produktet:

Knust leca
Leca Safe Antiskli

Leca Safe Antiskli

Pris nå: 35 kroner hos Megaflis
Her får du den til laveste pris

Da vil nemlig de knuste Lecakulene synke ned i isen, og vil så sitte bom fast og gi grep, heller enn å bare trille av isen. Knust Leca har også den fordelen at det i motsetning til grus eller sand veier svært lite, og er derfor et brukervennlig strømiddel for folk i alle aldre.

Når isen er smeltet helt, er det bare å koste det ut i blomsterbed og lignende, da Leca er planteforbedrende og holder jorden stabil og luftig samtidig som den både drenerer og holder godt på fuktighet.

Ute etter flere gode vinterråd? Sjekk ut vår samleside for smarte tips og artikler som omhandler vinter

Skåner dyr, planter og gulv

Har du kjæledyr med poter er du nok godt kjent med problemene som oppstår når gatene er fulle av veisalt. Saltet kombinert med kulden kan føre til såre og irriterte poter, som fører til ubehag for både dyr og eier.

Når du eller din firbente venn i tillegg drar med deg strøsaltet inn i hjemmet ditt har det også potensiale til å skade gulvet ditt, spesielt om du har parkett. Særlig om gulvet ikke har blitt lakkert på en stund kan smeltevann med salt trekke ned i skjøtene og føre til at gulvet ditt sveller opp og bølger seg.

«Vanligere» typer veisalt som natriumklorid eller magnesiumklorid er også kjent for å være svært skadelig for plantene du har i hagen din i større konsentrasjoner, både ved at plantene får det vanskeligere med å ta opp vannet, i tillegg til at det kan ha en toksisk virkning og skape en ubalanse i ionekonsentrasjonen i plantene (UIO, Institutt for biovitenskap). Issmelter fra X-it hevder å være mer skånsom enn disse typene.