Hus, hjem og hage

Snøfreser: Hvilken er riktig til ditt uteområde?

Bilde av person i rød vinterjakke, og brune sko som kjører en rød og sort snøfreser i oppkjørsel med snø.
En snøfreser er gjerne en av de dyreste maskinene en går til innkjøp av. Da er det fint å vite at en velger riktig! Vi forklarer hvordan du velger riktig snøfreser for ditt bruk og uteområde. (Foto: Colourbox)

Snøfreser på bensin eller elektrisk? Med belte eller hjul? Stor, liten eller med elektrisk start? Slik velger du riktig snøfreser til ditt bruk og uteområde.

Det er nok ikke mange andre steder i verden du får brukt en snøfreser like ofte som i Norge. De smarte maskinen gjør det å fjerne snø, på uteområde og i oppkjørsel, til en lek, og noe man mer enn gjerne snører på vintersko og drar på seg ytterjakken for. Her er det heller ingen fare for prolaps eller skiveutglidning som følge av å fjerne snø ved å dytte rundt på en tung snømåke lastet med flere kilo snø. 

Forbered deg til den kalde årstiden. Her finner du alle våre smarte tips og triks til vinteren!

to-trinns snøfreser
Husqvarna St 424T Snøfreser

Husqvarna St 424T Snøfreser

Pris nå: 39 847 kroner hos Hylte
Her får du den til laveste pris

Hvilken snøfreser bør du velge?

For deg som ikke er så godt kjent med snøfresere vet du kanskje heller ikke at det finnes flere forskjellige typer. Her er de forskjellige funksjonene du kan velge mellom:

  • Bensindrevet
  • Elektrisk/ på batteri
  • Motorstyrke  
  • Snøfreser på belte
  • Snøfreser med hjul
  • Snøfresere med og uten elektrisk start.
  • Ett- eller totrinns snøfresere

Usikker på hva som passer deg? Vi forklarer forskjellene på belte og hjul, elektrisk og bensindrevet, samt forskjellene på ett-trinns og to-trinns start.

Har du forresten fått med deg denne? Elektrisk snøskuffe: En imponerende, liten sak

Snøfreser med belte eller hjul? 

I følge Huseierne er det beltevognene som er de beste på å ta seg frem i varierende terreng, bakker og skråninger. Dette på grunn av, stort sett, bedre feste på underlaget. Den vil også kunne låses slik at den står støtt, og dermed kunne frese snø i oppkjørsel med grus, uten at steinene freses opp, eller på treunderlag uten å ødelegge underlaget.

med belte
ARIENS COMPACT 24

ARIENS COMPACT 24

Pris nå: 29 990 kroner hos Oktan Fritid

Er du derimot på utkikk etter en rimelig snøfreser, og har du et mindre uteområde kan en snøfreser med hjul gå veldig fint. Her tipser Huseierne om å tappe ut litt luft fra dekkene om du sliter med at snøfreseren sklir, da det vil gi større kontaktflate og derfor også bedre feste.

med hjul
MTD snøfreser OPTIMA ME 66

MTD snøfreser OPTIMA ME 66

Pris nå: 20 879 kroner hos Homestore
Her får du den til laveste pris

Snøfreser på bensin eller elektrisk på batteri?

Elektrisk start er en forutsigbar måte å alltid sikre at snøfreseren starter, men det krever tilgang til stikkontakt. Er det veldig kaldt kan det nemlig være vanskelig å få start på fresere uten elektrisk start. En elektrisk snøfreser passer derfor best for deg med et lite uteområde.

Brennverdi: Du blir overrasket over hvor bjørkeved er på listen

batteridrevet
Ryobi RY36STX53A-150

Ryobi RY36STX53A-150

Pris nå: 10 190 kroner hos Montér

Har du derimot større uteområde og behov for mer motorkraft og varighet vil en større, bensindrevet snøfreser være det beste valget for deg.

bensindrevet
Al-ko 760.4 TE Snøfreser

Al-ko 760.4 TE Snøfreser

Pris nå: 27 950 kroner hos MKnorth
Her får du den til laveste pris

Ett- eller to-trinns snøfresere?

Ett-trinn: Ofte lette og enkle maskiner hvor alt arbeidet foregår på ett trinn. Disse fungerer ifølge Huseierne best på asfalterte små oppkjørsler. 

To-trinn: Mer robuste og større kapasitet, men ifølge Huseierne derfor også gjerne både dyrere og tyngre. 

to-trinns snøfreser
Husqvarna St 424T Snøfreser

Husqvarna St 424T Snøfreser

Pris nå: 39 847 kroner hos Hylte
Her får du den til laveste pris

Hvilken snøfreser er best?

Hvilken snøfreser som anbefales til deg kommer helt an på uteområdet ditt og hvordan du skal bruke snøfreseren. Har du et stort uteområde må du nemlig velge noe annet enn om du bor i rekkehus og bare skal fjerne snø fra en liten oppkjørsel.

Dette bør du ta i betraktning når du skal kjøpe snøfreser:

  • Hvor stort område skal du fjerne snø fra?
  • Hvordan er området du skal fjerne snø fra? Er det jevnt eller ujevnt? Terrasse, grus eller hage? Med bakker eller flatt?
  • Hvor mye penger har du tenkt å bruke på snøfreseren?

Hvor stor snøfreser trenger jeg?

I en artikkel skrevet av Klikk.no mener deres ekspert at folk ofte kjøper for små snøfresere. Han legger til at det kan holde med en liten snøfreser om du har et lite uteområde, men skal du fjerne snø på større uteområder med oppstillingsplass til flere biler vil han anbefale en større snøfreser.