Smarte tips

Solcelle: 3 smarte og rimelige solcelledrevne dingser

En kolibrifugl svever over en solcelle-drevet fontene.
Solcelle-utelys, solcelle-fontene: En solcelle kan skape strøm til så mangt. Vi har funnet 3 supersmarte og rimelige solcelledrevne dingser!

Solceller kan skape strøm til så mangt. Vi har funnet 3 supersmarte og rimelige solcelle-dingser du kanskje ikke visste om!

Uten sola, den enorme brennende ballen av hydrogen og helium vi sirkler rundt, hadde det ikke vært mye liv å spore på jorda. Ifølge NASA stråler sola hver kvadratmeter på jorda i gjennomsnitt 342 watt i løpet av et år, så med andre er det mye gratis energi å hente fra oven.

Solcellepaneler bruker noe som heter fotovoltaisk effekt til å generere elektrisitet, og har blitt stadig mer effektive siden Charles Fritts i 1893 for første gang lagde de første solcellene med en effektivitet på 1%. I dag er solceller man kjøper gjerne rundt 20% effektivitet.

Derfor har vi funnet 3 smarte solcelledrevne dingser, som kan gi deg både nytte og glede i hverdagen!

Sjekk ut vår samleside for alle våre siste nyheter og guider om elektronikk!

Solcelle: Fontene til fuglebad drevet på solceller

Denne lille dingsen er ganske så genial om du har et fuglebad i hagen. Plasser den i fuglebadet, og så lenge det er vann i badet og sol på himmelen vil den vesle fontenen gi fuglene avkjøling på en varm sommerdag, og deg den fredelige lyden av rennende vann og fornøyde småfugler.

Takket være solcellene trenger den verken batterier eller ledninger!

Solcelledrevet vannfontene 16 cm

Sjekk prisen her!

Utelampe: Solcellelys til hage

Om du er av typen som heller nyter sommernettene trygt plassert i egen hage, kan disse solcelle-drevne faklene virkelig sette stemningen! På dagtid samler de elektrisitet fra sola, før de automatisk skrur seg på ved solnedgang med et dansende flamme-aktig lys.

Bare sett de ut der du skulle ønske, så har du utekos sommeren gjennom uten å måtte fikle og styre med dem igjen.

Rubicson Solcelledrevet fakkel 2-pk.

-Fakler med virkelighetstro flamme. -Lades med solcelle. -Aktiveres automatisk ved solnedgang.
Sjekk prisen her!

Solcelle-lader til mobil og powerbank

Om du liker å dra på telttur er en slik solcelle-lader midt i blinken. På en solfylt dag vil denne laderen fra Linocell holde liv i telefoner, GPS-er og andre elektriske dingser som er nyttig å ha i skog og på fjell.

Heng den over teltduken når du har slått opp leir, eller over tursekken når du er ute og vandrer, og du vil alltid ha strøm tilgjengelig!

Les også: Disse nødladerene er best i test.

Linocell Solcellelader 20 W

Sjekk prisen her!