Shopping

Solkrem til ansikt: Hvordan velge riktig 

Bilde av kvinne med solkrem i ansikt
Når du skal velge solkrem anbefaler vi at du velger en som passer din hudtype. Vi forklarer hva som kjennetegner de forskjellige hudtypene og hvilke solkremer som passer de forskjellige her. (Foto: Colourbox)

La Roche Posay, Cliniderm eller Cosmica? Når det kommer til solkrem finnes det flere, vi viser deg hvordan du velger riktig til din hudtype.

Solkrem finnes i alle slags former og teksturer, og godt er det! Noen liker spray, noen liker krem, noen har fet hud og andre er tørre. Det finnes også solkrem til både ansikt, kropp, barn og sensitiv hud. Dette gjør mulighetene for å finne riktig solkrem større, men også vanskeligere på grunn av det store utvalget. Vi har derfor laget denne enkle guiden som gjør det lett å finne riktig solkrem for deg.

Husk å lese denne: De beste solkremene (anbefalt av Forbrukerrådet)

Riktig bruk av solkrem i ansikt:

Når det kommer til hvordan en bruker solkrem er mange usikre. Hvor mye, hvor ofte og hvilken solfaktor skal en velge? Svaret er delt, men det finnes gode retningslinjer fra kreftforeningen en bør følge:

Bilde av solkrem og strandbag
Kreftforeningen gir gode tips til hvordan bruke solkrem, vi tipser om hvilke som passer deg og din hud. (Foto: Colourbox)
  • Smør deg før du går ut slik at solkremen får trukket skikkelig inn før du går ut i sola. 
  • Har du på klær og skal smøre bare ansiktet, trenger du i følge kreftforeningen tilsvarende 1 teskje til ansikt.
  • Kreftforeningen skriver også at du bør smøre deg på nytt omtrent hver annen time. Og at dersom du bader, svetter eller ved et uhell tørker bort noe av solkremen må du smøre deg på nytt. 

Solkrem ansikt: Hvilken er rett for deg?

Når det kommer til valg av solkrem til ansikt er det lurt å ta hensyn til hudtypen din. Dette vil gjøre at solkremen kan spille på lag med huden din og du får et bedre resultat.

Bilde av kvinne med solkrem i ansikt
Det finnes et hav av forskjellige solkremer til ansikt på markedet. Vi har derfor laget denne oversikten som forklarer hvilke solkremer som passer til både fet, tørr, sensitiv, aldrende og normal hud. (Foto: Colourbox)

Vi har funnet frem solkrem til tørr, normal, fet, moden, ujevn og sensitiv hud. For deg som er usikker på hudtypen din forklarer vi også hva som kjennetegner de forskjellige hudtypene. Husk også på at det går an å ha en kombinasjon av flere av de nevnte hudtypene, samt hudtilstander som kommer og går. Velg da ut i fra den hudtypen eller tilstanden som er mest lik din.

Solkrem til fet og uren hud:

Når det kommer til oljete eller uren hud er det viktig med en solkrem som ikke tetter til porene og som ikke er for fet i konsistensen. Det som kjennetegner en fet eller oljete hud er en blank t-sone eller fete parti i ansiktet som blir oljete i løpet av dagen. Hvor oljete du blir og hvor varierer. Denne typen hud kan ofte komme sammen med mer urenheter, men ikke nødvendigvis.

Cliniderm solkrem: Sun Face Fluid, SPF 50+

Med denne solkremen fra populære Cliniderm har du en lett og mattende ansiktssolkrem med svært høy beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler. Denne motvirker også forekomst av kviser, forhindrer blank hud og tetter ikke igjen porer. Etter påføring etterlates huden matt og denne er derfor utmerket under make-up.

Solkrem til fet og uren hud:

Cliniderm Sun Face Fluid

Solkrem som er spesielt egnet for normal, kombinert og sensitiv hud. Den er også vannresistent, uten alkohol og parfyme samt dermatologisk testet.
Kjøp solkrem til normal hud her

Filorga UV-Bronze face SPF 50+

En mattende og lett solkrem, ikke for tykk i konsistensen, som denne fra Filorga er perfekt for deg med oljete hud. Den etterlater huden matt på grunn av sin ikke-fetende konsistens, og er i tillegg vannresistent. Den lukter også nydelig av sommer!

Solkrem til fet og uren hud:

FILORGA UV-BRONZE FACE SPF 50+ 4 ML

Filorga UV-Bronze Face SPF50+ er den optimale solbeskyttelsen for ansiktet, den reduserer og hindrer dannelsen av pigmentering, er anti-age ved å beskytte huden mot de negative virkninger av solen. UV-Bronze Face har en unik ikke-fetende tekstur som gir en matt finish. UV-Bronze Face er vannresistent og har en herlig aroma.
Kjøp solkremen hos Fredrik & Louisa

Cliniderm Sun Face Gel Cream:

Enda en vinner for dem med oljete eller fet hud er Cliniderm sun face gel cream. Kremen, som har en nydelig gel-konsistens, etterlater huden matt og absorberes raskt. En krem i gel er gjerne det beste på en fet hud, og i sommervarmen vil den lette konsistensen føles kjølende og behagelig på huden i det den smøres på. Den vil tilby høy faktor samtidig som den ikke vil bidra til fetere hud. Du finner den hos Farmasiet:

Solkrem til fet og uren hud:

Cliniderm Sun Face Gel Cream

Ultralett solkrem til ansikt med solfaktor 25, middels beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler. Absorberes raskt, matt – men ikke uttørrende – på huden. Antiage fordi den beskytter mot frie radikaler. Fin til fet og kombinert hud fordi den ikke tetter til porene (ikke-komedogen). Uten parfyme og alkohol, og vannresistent.
Kjøp solkrem fra Cliniderm hos Farmasiet

Solkrem til tørr hud:

Når det kommer til solkrem til tørr hud er det viktig med fuktighet. Her er det gjerne snakk om hud som flasser eller føles stram etter en dusj.

Vichy solkrem: Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk

Denne solkremen fra Vichy er laget med en 24-timers fuktighet, og hjelper også mot uttørking fra bading i saltvann eller klor. Solkremen trekker raskt inn i huden og er beriket med karitésmør og hyaluronsyre som vil tilføre og hjelpe huden å holde bedre på fuktighet. Den er også laget med hensyn til livet i havet både med tanke på ingredienser og pakning. Denne passer også til sensitiv hud.

Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk

Miljøvennlig solkrem med høy beskyttelse mot UVA og UVB-stråler, som passer både normal, tørr og sensitiv hud. Vannresistent og hypoallergen.
Kjøp den miljøvennlige solkremen til tørr hud

Vichy Capital Soleil Velvety Cream SPF 50+

Enda en solkrem som vil sikre fuktighet til deg med tørr hud. Her får du en optimal beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler samtidig som den kremete formuleringen vil gi masser av næring, og faktisk like mye fuktighet som en vanlig fuktighetskrem til huden din.

Vichy Capital Soleil Velvety Cream, solkrem med like mye fuktighet som en vanlig fuktighetskrem

Beregnet for normal til tørr hud. Kremen er testet på sensitiv hud under dermatologisk kontroll. Hypoallergen. Mildt parfymert. Vannresistent.
Kjøp solkremen til tørr hud her

Cosmica solkrem: Sun Face Cream

Denne solkremen fra Cosmica er en intensivt fuktighetsgivende solkrem til ansiktet med solfaktor 30 som og gir høy beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler. Den trekker raskt inn i huden og etterlater ikke huden hvit. Den tetter heller ikke til porene, og er uten både parfyme og alkohol.

Cosmica Sun Face Cream

Solkrem med intensiv fuktighet, god solbeskyttelse som absorberes lett. Med denne blir du ikke hvit etter påføring, og den er uten parfyme og alkohol.
Kjøp fuktighetsgivende solkrem her

Solkrem til normal hud:

Er du så heldig å ha normal hud passer du strengt talt de fleste solkremer. Kjennetegnene til en normal hud er en hud som normalt ikke er hverken tørr, kvisete, oljete eller sensitiv. Eventuelt bare periodevis utbrudd av noen av de nevnte. Normal hud trenger derfor gjerne ikke så mye ekstra til forskjell fra de andre hudtypene. Den kan likevel ha godt av en krem tilpasset en normal hud fordi det som er tilsatt for å tilpasse andre hudtyper kan gjøre en normal hud mer oljete eller tørr som følge av feil krem.

Cliniderm Sun Face Fluid Light & Mattifying

Her har du en lett og mattende ansiktssolkrem med svært høy beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler med sin solfaktor 50+. Denne motvirker også forekomst av kviser og tetter ikke igjen porer. Etter påføring etterlates huden matt og denne er derfor utmerket under make-up.

Solkrem til normal hud:

Cliniderm Sun Face Fluid

Solkrem som er spesielt egnet for normal, kombinert og sensitiv hud. Den er også vannresistent, uten alkohol og parfyme samt dermatologisk testet.
Kjøp solkrem til normal hud her

Solkrem til sensitiv hud:

Sensitiv hud er gjerne hudtypene som reagerer på produkt med å bli røde eller få utslett. En kan også få uren hud, eller milier ved reaksjon på produkt. Solkremene vi anbefaler til sensitiv hud kan alle andre hudtyper bruke da de rett og slett bare er ekstra godt testet, og gjerne ikke inneholder hverken parfyme eller alkohol.

Cliniderm solkrem: Ultra Light Sun Face Fluid SPF50+

En ultralett ansiktssolkrem med solfaktor 50+ med svært høy beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler. Kremen er ultralett og trekker raskt inn i huden. Den er tilsatt hyaluronsyre som er en mester på å tilføre og holde på fuktighet i huden. Solkremen fra Cliniderm er spesielt laget for sensitiv hud, og kan derfor også fint brukes rundt øynene.

Spesielt med denne er at den også beskytter mot både blått lys/ HEV og pigmentering. Ingen hvite linjer eller tetting av porer, og en silkemyk følelse på huden. Perfekt under make-up.

Solkrem til sensitiv hud:

Cliniderm Ultra Light Sun Face Fluid

Solkrem spesielt laget for dem med sensitiv hud. Kan også brukes rundt øynene, og utmerket under make-up. Vann- og svetteresistent, dermatologisk testet, alle hudtyper, uten parfyme.
Kjøp solkremen til sensitiv hud her

Avene Sun Reflexe SPF50+

Denne miljøvennlige solkremen er også velegnet til sensitiv hud. Den har en praktisk lommestørrelse og er derfor fin å ha med seg i både veske eller strandbag. Konsistensen på kremen er lett og den er enkel å fordele jevnt ut på huden. Den gir en «Nude skin feel» som tilsier at den hverken kan kjennes eller sees på huden etter påføring. Den blir heller ikke hvit og føles matt og ikke fet på huden. Den tetter heller ikke til porer og inneholder Avène sitt eget termalkildevann som gir en beroligende og irritasjonsdempende virkning på huden.

Solkrem til sensitiv hud:

Avene Sun Reflexe SPF50+

Solkrem spesielt utviklet for sensitiv hud. Ikke poretilstoppende, matt finish på huden og perfekt under make-up.
Kjøp solkrem fra Avène til sensitiv hud her

Solkrem med anti age til moden hud:

Til en moden og aldende hud finnes det også hensyn å ta. Her har en gjerne henyn som linjer, rynker og pigmentflekker en vil jobbe med, og også her er solkremene gode.

La Roche Posay solkrem: anthelios anti-age Spf50

Denne solkremen til moden og aldrende hud har høy solfaktor som beskytter huden mot både sol og aldring. Denne både reduserer og forebygger fine linjer, rynker, pigmentering og mørke flekker samt forbedrer hudens elastisitet.

Solkrem til moden hud, med anti-age:

La Roche Posay anthelios anti-age f50

En anti-age solkrem med høy UVA- og UVB-beskyttelse, som beskytter huden mot solen, reduserer og forebygger fine linjer, rynker, pigmentflekker samt forbedrer hudens elastisitet.
Kjøp solkrem med anti-age her

Solkrem til ansikt på spray:

En solkrem på spray er å anbefale alle! Så lettvint. Kreftforeningen anbefaler å smøre seg med et nytt lag solkrem omtrent hver annen time og det er ikke alltid like lett å hverken få tid til eller komme på. I hvert fall ikke om det innebærer å smøre ny krem over sminke eller om en er ute på farten.

Med en solkrem på spray har du alltid muligheten til å påføre et nytt lag, uten å ødelegge sminken. Den er liten, lett i vekt og har du den i veska eller strandbagen kan du ta den opp når du må smøre deg igjen – uten å få solkrem på hendene eller ødelagt sminke.

Filorga UV Bronze Mist, SPF 50, 60 ml

Vi anbefaler denne fra Filorga, som er liten og nett. Perfekt som et lite ekstra tilskudd til sminekvesken eller hverdagsvesken. Den er laget for alle hudtyper og har anti-age egenskaper. Sprayen er fuktighetsgivende og laget med brevann som beskytter og fukter for en strålende hud.

Solkrem på spray til ansikt:

Filorga UV Bronze Mist, SPF 50, 60 ml

Antiage – solkrem på spray for enkel påføring gjennom dagen. Denne passer alle hudtyper og gir en strålende flott hud.
Sikre deg solkremen på spray her

Les mer på våre temasider: