Shopping

Solskjerming med markise, lameller og screens

2 bilder av markiser på trefargede hus med terrasse under og grønt i bakgrunnen.
Med markiser, screens eller lameller kan du selv bestemme mengde varme, sol, vind eller innsyn du vil ha til boligen din. (Foto: Love Norway)

Markise, lameller eller screens? På varme dager melder behovet for solskjerming seg. Her er en guide til riktig solskjerming for dine vinduer.

Markiser, screens eller lameller? Gjennomsiktig eller lystett? Du kan velge og vrake i solskjerming, og det er behovene dine som avgjør hva du skal velge. Er det først og fremst varme og lys du vil stenge ute, eller innsyn fra nysgjerrige naboer?

Markise slipper inn lys, men holder solen ute

Velg markiser i screenstoff om du ønsker å skjerme for solen, men likevel vil slippe inn naturlig dagslys.

Markiser er det vanligste som utvendig solskjerming. Det fungerer godt mot sjenerende sollys som du vil stenge ute.

Vindusmarkiser i screestoff stenger ute opp til 95 prosent av varmen fra solstrålene, mens det naturlige lyset fortsatt slipper gjennom, slik at du kan nyte dagslyset uten å bli blendet. Er du også på utkikk etter nye hagemøbler? Her er årets fineste hagemøbler i 2022.

Annonselenke

Markisene kan også monteres med motor og styres med fjernkontroll for enklere opp- og nedjustering.

Elektrisk markise:

Med en sol- og vindvaktsensor styres markisen automatisk etter værforholdene. De trekker seg automatisk tilbake ved sterk vind, og går også automatisk ut dersom solen skinner. Denne automatikken gir deg et godt inneklima, også når du ikke er tilstede selv. Huset ser i tillegg bebodd ut når du ikke er hjemme. Sol- og vindvaktsensoren kan styre opptil fem markiser.

Forslag til sol- og vindvaktsensor:

Sol- og vindvaktsensor til motor

Automatisk sol- og vindvaktsensor. Solcelledrevet: Hverken strøm eller batteri kreves. Sensoren justerer markisene etter både på vind og sol, avhengig av hvilken vind- eller solfølsomhet du stiller inn. Med denne kan du styre opptil fem markiser.
Kjøp sensor fra Grønt Fokus

Terrassemarkise gir skygge til uteplassen

Er målet å skjerme uteplassen fra varme solstråler, er det en terrassemarkise du trenger.

2 bilder av terrassemarkiser med platting og terrasse under. Begge i solskinn og med hagemøbler, samt en mann.
Terrassemarkiser kan i tillegg til solskjerming gi beskyttelse mot regn. Du finner også flere med automatisk motor som justeres etter sol og vind. (Foto: Love Norway)

Disse lages i et skitt- og vannavstøtende stoff som stenger ute mellom 90 og 99 prosent av solstrålenes varme. Da kan du kan nyte et godt måltid i skyggen, uten bli plaget av sterk sol. Markisen kan justeres med en avtakbar sveiv, eller med en montert motor.

Det finnes også andre måter å skjerme seg mot solen, eller lage skygge i hage og uterom: Forleng sommeren med pergola, paviljong og hagetelt.

Forslag til terrassemarkiser:
Annonselenke

Vertikalmarkise – screen foran vinduet

En vertikalmarkise fungerer som en rullegardin som monteres på utsiden av vinduet. Vertikalmarkisen er laget med screenstoff, som stenger ute 95 prosent av varmen fra solstrålene og hindrer innsyn utenfra, men den er perforert slik at naturlig lys slipper gjennom.

Vertikalmarkisen kan leveres med motor for utvendig styring og fås i opptil tre meters bredde. Vil du innvie de nye markisene på rene vinduer: Slik vasker du vinduene riktig.

Forslag til vertikalmarkiser:

Vertikalmarkiser

Stort utvalg vertikalmarkiser i forskjellige størrelser og farger hos Grønt Fokus.
Kjøp vertikalmarkiser hos Grønt Fokus
2 bilder av sidemarkise/ levegg på hus om sommeren.
En sidemarkise, eller levegg som det også kalles, begrenser både vind og innsyn.

Sidemarkise / levegg: Hvis innsynet er viktigst

En sidemarkise er perfekt for montering på en terrasse, uteplass eller balkong der du ønsker å beskytte deg mot vind, innsyn og lavtliggende sol.

Sidemarkisene fås i tre meters lengde, og opptil 160 centimeters bredde. De er laget med skitt- og vannavvisende stoff som stenger ute nærmere 100 prosent av solstrålenes varme, og kan rulles inn og ut når det passer deg.

Forslag til sidemarkiser:

Sidemarkiser fra Grønt Fokus.

Stort utvalg sidemarkiser i forskjellige størrelser og farger fra Grønt Fokus.
Kjøp sidemarkise hos Grønt Fokus

Lameller mot sol og innsyn

Lamellgardiner skjermer for sol og innsyn og passer fint både i stuen og i hagestuen. Velg mellom et utvalg farger slik at de passer inn i hjemmet.

Lamellgardiner er et naturlig valg når du ønsker å skjerme for sol og innsyn fra store vinduer eller terrassedører innendørs. De kan enkelt monteres foran vinduer og glassdører, eller fungere som en romdeler, og justeres i ulike posisjoner etter hvor mye lys du vil slippe inn. Lamellene fås fra 80 centimeter til fire meters bredde, og kan kappes til i ønsket lengde. Du får dem i et bredt utvalg farger, slik at de passer til resten av interiøret ditt.

Forslag til lameller:
Annonselenke

Screens: Solskjerming utvendig og innvendig

Screens er i vinden som aldri før, og det med god grunn. Screens blir som en utvendig, eller innvendig rullegardin med mål og størrelser som gjør de mulige å tilpasse alle hus og hjem. Det er heller ikke til å legge under en stol at de er lekre å se på da de ikke stjeler oppmerksomhet og kan velges i flere forskjellige farger.

De er også lette å vedlikeholde og kan vaskes med en svamp og såpe. Tøyet har en høy gjennomsiktighet som gjør at du kan nyte det naturlige lyset uten å bli blendet av solen.

Det fine med screens er også at de tåler mye vind, og at varmeinnslippet reduseres med inntil 90 prosent.

Forslag til screens:
Annonselenke

Les mer på våre temasider: