Reise

Sommerferie for familien i siste liten

sommerferie i siste liten bilferie sverige familie dyreparken
Ta plass og lukk dørene. Har du ingen planer for sommerferien er det fint å dra på spontantur. Her har du en stor guide til ting du kan gjøre. (Foto: Colourbox)

Sommerferie, men ingen planer? Du trenger ikke å reise langt for å finne feriefølelsen. Vi har samlet vakre reisemål som kun er en tog- eller biltur unna.

Heldigvis trenger du ikke å fly langt av gårde for å få en koselig sommerferie med familien. Norge, Sverige og Danmark har nærmest uendelig med morsomme aktiviteter for deg som reiser med barn. 

Daftö Resort 

Daftö resort er en familievennlig campingplass som er et deilig sted å tilbringe sommerferien med barn. Den ligger 1 minutts gange fra stranden og fem kilometer fra Strømstad sentrum. (Foto: Booking.com)

Den Svenske vestkysten er kun en kort biltur unna Sør-Norge. Svenskekysten kan friste med en lang og innbydende kystlinje og flere soltimer og varmere vær enn store deler av Norge. Her ligger feriemålene på rekke og rad. Du trenger bare å kjøre så vidt over grensen før du er i Strømstad, der den 5-stjerners campingplassen Daftö Resort leverer alt du trenger for en perfekt ferie for deg som reiser med barn. Her bor du inntil en deilig sandstrand og har tilgang til et stort bassengområde, med små sklier, piratskip og høye palmer. Daftöland, Daftös egen lille fornøyelsespark, ligger også her, med berg- og dalbane, karuseller og store lekeplasser. 

Les også: 10 sommerferieperler i Sverige

Sommer på Kosterøyene 

kosterøyene er et idyllisk sted å legge sommerferien til. ta båt fra strømstad
Koster ligger helt i starten av den svenske kjærgården. øyene består av to hoved øyer med flere småøyer liggende rundt. Øyene kan nås med båt fra strømstad eller egen båt. (Foto: Visit Sweden)

Ønsker du å utvide ferieturen kan du ta båten fra Strømstad til Kosterøyene, enten på dagstur eller for å overnatte på en av de to vakre øyperlene. Her får du skjærgårdsidyll på sitt beste, med bilfrie veier og sommerhus tett i tett. På øyene er det sykkel som gjelder og øyene er spekket med snirklete og koselige grusveier, små strender og idylliske svaberg. Ønsker du å bo noen netter her kan du leie deg et sommerhus, overnatte på hotell eller på Kosterøyenes campingplass.

kosterbaden er et ferieleilighetskompleks på nord-koster i sverige utenfor strømstad.

Kosterbaden

La deg sjarmere av de svenske ferieøyene utenfor Strømstad. På Nordkoster kan du bo på Kosterbaden som er et ferieleilighetskompleks.
Booking.com

Astrid Lindgrens verden

Astrid Lindgrens verden er en unik og spennende opplevelse for alle generasjoner, besøk parken og møt karrakterer som pippi, ronja røverdatter og emil. skap perfekte minner i sommerferien
Astrid Lindgrens verden er en unik og spennende opplevelse for alle generasjoner, besøk parken og møt karakterer som Pippi, Ronja Røverdatter og Emil i Lønneberget. Perfekt minne fra sommerferien.

Sverige har mye å tilby når du reiser med barn. Astrid Lindgrens vakre fortellinger er mange barn og voksnes favoritt og i Vimmerby i Småland kan barna få dykke inn i hennes unike univers. Astrid Lindgrens verden er alt du ønsker deg av en eventyrpark, og enda litt til. Parken tar utgangspunkt i Astrid Lindgrens kjente og kjære bøker, og lar deg tre inn i et univers sammen med de populære karakterene. Her finner du Pippi Langstrømpes hus, Ronja Røverdatters borg og Kirsebærdalen i Brødrene Løvehjerte, bare for å nevne noe. Hver time spilles det forestillinger flere steder i parken, og etter forestillingen får barna lov til å hilse på skuespillerne og leke i kulissene. I Astrid Lindgrens verden kan du leie leilighet eller hytte i Den lilla staden rett utenfor parken, bo på hotell eller på stedets campingplass.

Les også: Sommerferie i Danmark: Her er de beste strendene

Tivoli i København

tivoli i københavn kan by på mange spennende severdigheter for sommerferien.
København er et perfekt sted å reise med barn. Her har du både Tivoli og zoologisk hage. (Foto: Visit Denmark)

Ta med barna på Tivoli i København og unn deg samtidig en storbyferie i Danmark. Ta tog, bil, fly eller båt, den danske hovedstaden er lett tilgjengelig og et deilig reisemål. Her finner du travle gågater med gode shoppingmuligheter, tivoli med berg- og dalbane, pariserhjul og sukkerspinn, røde pølser, høye smørbrød og legendariske Nyhavn. Det er mange grunner til at de fleste nordmenn elsker å feriere i Danmark. København har et bredt utvalg av overnattingsmuligheter, fra budsjetthosteller til luksushoteller. Reiser du med telt eller bobil kan du overnatte på Charlottenlund Fort Camping, en urban campingplass med strandlinje, kun 7 kilometer nord for København. 

Les også: 5 store restaurantopplevelser i København

Annonselenke

Hunderfossen Eventyrpark

il tempo gigante berg-og-dal-bane på Hunderfossen familiepark på lillehammer er et fint sted å legge sommerferien.
Slå deg løs i berg-og-dal-banen Il Tempo Gigante på Hunderfossen familiepark på Lillehammer. (Foto: Joakim Mangen / Hunderfossen Familiepark)

Norge har flere fantastiske reisemål som egner seg godt når du reiser med barn. De beste stedene er de som tilbyr aktiviteter for både små og store, og det finner du i Hunderfossen Eventyrpark ved Lillehammer. Et besøk her lar deg tre inn i Ivo Caprinos magiske verden, her kan du kjøre berg- og dalbanen Il Tempo Extra Gigante, teste nervene i høydeparken, gå inn i Eventyrgrotten, nyte et måltid i trollsalen og ikke minst besøke verdens største sittende troll.

Området er også kjent for å være et eldorado for en aktiv familie på sommerferie. På Hafjell kan du prøve downhill-sykling, gå på fottur i fjellet eller dra på seterbesøk. Lillehammer byr på koselig byliv med handlegate og gode restauranter. Du kan også teste Lillehammer Olympiske Bob- og akebane eller besøke Jorekstad Fritidsbad som har bassenger både inne og ute. Til Hunderfossen kommer du enkelt med tog eller med bil, og du kan velge blant mange overnattingssteder, enten du foretrekker å bo på hotell, i hytte eller leilighet eller å campingplass. 

Hunderfossen Hotell & Resort

Bare 400 meter fra Hunderfossen Familiepark. Rolige og idylliske omgivelser tett på naturen og opplevelsene på Hunderfossen! Hotellet er utført i tradisjonsrik byggestil med mange fasiliteter.
Booking.com

Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i kristiansand. Kaptein Sabeltanns skute den sorte dame seiler inn til abrahavn i sommerferien
Kaptein Sabeltanns skute seiler inn til sjørøvebbyen Abrahavn til glede for både små og store. (Foto: Dyreparken)

Ta med familien til Sørlandet i sommer, nærmere bestemt til dyreparken, Kaptein Sabeltanns verden, Kardemomme by, Hakkebakkeskogen og badeland. Kristiansand er virkelig en gavepakke til alle som er på ferie med barn. Du kan fint bruke både to og tre dager i parken, hvis du skal besøke alle dyrene, bli kjent i Torbjørn Egners magiske verden og dra på tokt med pirater på skuta Den sorte dame. Og skinner solen går det gjerne med en morsom dag på badelandet også.  

Dyreparken i Kristiansand har et bredt utvalg av overnattingsmuligheter, du kan til og med overnatte i et av husene i Kardemomme by, i et ekte pirathus i Kaptein Sabeltanns Verden eller i en hytte i Juliusskogen. For et mer budsjettvennlig alternativ kan du slå opp teltet ditt på Roligheden Campingplass, kun 15 kilometer fra dyreparken, eller bo på et av Kristiansands mange hoteller. Kristiansand i seg selv er også vel verdt et besøk i ferien, her finner du en koselig byatmosfære, med bystrand, bassenganlegget Aquarama og barnevennlige restauranter.  

Les også: Unike overnattingssteder på Sørlandet

dyreparken hotell i kristiansand

Dyreparken Hotell Kristiansand

Dyreparken hotell i Kristiansand er et perfekt utgangspunkt for å utforske parken.
Booking.com

Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien utenfor molde er det mange som legger sommerferien til. ikke så rart. det går for å være en av verdens vakreste bilreiser.
Atlanterhavsveien utenfor Molde er blant verdens mest spektakulære bilveier. (Foto: Visit Norway)

Har du barn som er store nok til å sette pris på vakre omgivelser og spektakulær utsikt? Da kan en ferietur langs Atlanterhavsveien være et minneverdig mål for sommeren. Veien strekker seg mellom Molde og Kristiansund og blir av mange omtalt som verdens vakreste biltur. Atlanterhavsveien bukter seg i havgapet og går over øyer holmer og skjær ved hjelp av hele åtte broer. Underveis er det mange fine steder å stoppe for å spise lunsj og nyte det vakre landskapet. Veien går blant annet over Eldhusøya, der Svevestien ble bygget i 2014. Stien er 550 meter lang og gir deg en fantastisk utsikt utover havet.

Atlanterhavsveien er kun 8,3 kilometer lang, så denne turen kan fint kombineres med en ferie på vestlandskysten. Du kan overnatte i Molde eller i Kristiansund, eller på en av de mange små sjarmerende gjestegårdene og rorbuene langs den vakre veistrekningen. 

utsikt fra molde by

Hoteller i Molde

Molde er et perfekt utgangspunkt for å oppleve Atlanterhavsveien. Finn hotell som passer for deg her.
Booking.com

Andre lenker

  • NAF: Slik sikrer du familien en god bilferie
  • NAF: Dette er de nasjonale turistveiene