Reise

Sommerferie i Danmark: Dette er de beste strendene

amaberstrandpwrk i københavn to barn på stranden
Amager strandpark i København er kanskje den finestestranden i den danske hovedstaden.

Barnevennlig, langgrunt og kritthvit sand. Du skal lete lenge for å finne et land med flere deilige strender enn Danmark. Her har vi samlet noen av de aller beste strendene danskene har å by på.

Nabolandet vårt i sør har flust av langgrunne og barnevennlige strender, men kan samtidig tilby strandperler perfekt for surfing og vannsport og urbane strender der storbylivet kun er et steinkast unna. Det er ikke rart at Danmark står øverst på listen over Nordmenns feriefavoritter.Finn din favorittstrand og nyt at det er deilig å være norsk i Danmark.

Saksild strand – Øst-Jyllands mest barnevennlige strand

saksild strand barn som leker
Det er deilig å være norsk i Danmark. Enda bedre er det å være barnefamilie på Saksild strand, en av de mest barnevennlige strendene i hele Danmark. (Foto: Jesper Rais RaisFoto www.raisfoto.dk / Visitodder.dk)

Langs Odderkysten, utenfor Saksild by, ligger Saksild strand, en perle av en lekeplass for badeglade i alle aldre.

Stranden har hvit og finkornet sand og krystallklart vann, og er langgrunn og perfekt for deg som reiser med små barn. I tillegg har Saksild strand alle fasiliteter som en rutinert strandgjest kan ønske seg: badevakter, iskiosk, restaurant og butikk.

Stranden er lett tilgjengelig hvis du kommer med bil, og er du på jakt etter overnatting ligger Saksild Strand Camping kun få meter unna. Du kan også leie deg et av de mange idylliske feriehusene som omkranser den vakre bukten. 

Feriehus ved Saksild strand

Book feriedrømmen ved Saksild strand i Danmark. Det ligger ikke så langt unna Århus.
Book feriehus på DanCenter.no

Blokhus strand – den vakreste stranden på Vest-Jylland

Blokhus strand danmark badelek
100 meter bred og kilometer land. Blokhus strand er virkelig en destinasjon i seg selv om du besøker Vest-Jylland. (Foto: Blokhus.dk)

Reiser du med barn, med hund, med bil eller kanskje med hele storfamilien? Med sin 100 meter brede og 100 kilometer lange sandstrand er det plass til alt og alle på Blokhus strand. På visse strekninger på stranden kan du til og med kjøre bil. 

På den milelange stranden finner du lune sanddyner og et forfriskende og rent badevann, og det er kort vei til den lille badebyen Blokhus med butikker, restauranter og cafeer. Blokhus strand egner seg også godt hvis du ønsker å lære deg å vindsurfe eller å kite, for det er ofte vindfullt på Jyllands vestkyst.

Stranden ligger få kilometer fra Fårup Sommerland, hvis du har lyst på en fartsfylt og morsom pause fra strandlivet. Ønsker du å bo ved stranden kan du booke deg inn på det nye og luksuriøse Strandhotellet Blokhus. Hotellet er et klassisk badehotell og har egen velværeavdeling med basseng og spa.

feriesenter ved Blokhus strand

Blokhus Feriecenter

Rett ved vannet ligger dette deilige feriesenteret ved Blohus strand. De tilbyr leiligheter med ulike størrelser.
Book hos DanCenter.dk

Hou Sydstrand – Nordjylland beste strand

(Foto: Hou Strand Camping)

Mellom Hou og Bisnap, på Nordøst-Jylland, ligger vakre Hou Sydstrand som er så nært opptil en klassisk dansk strand du kommer. Her er det høye sanddyner med hvit sand og en langgrunn strand. I 2006 stranden faktisk kåret til Nord-Jyllands beste strand av avisen Jyllands Postens lesere. Den langgrunne stranden innbyr til lek og moro i strandkanten og du finner ofte små sandøyer litt ut i vannet som det er morsomt for små og stor å vasse eller svømme ut til. 

feriehus i nærheten av hou strand i danmark

Feriehus i nærheten av Hou strand

Det er mange ferieboliger velge i mellom ved hou strand i Danmark.
Book hos DanCenter.dk

Amager Strandpark – Københavns beste strand

amaberstrandpwrk i københavn to barn på stranden
Amager strandpark i København er kanskje den finestestranden i den danske hovedstaden.

Kombinerer du by- og strandliv får du det beste fra to verdener. Amager Strandpark ligger kun fem kilometer fra København sentrum og byr på et vel av aktiviteter for store og små året rundt. Strandparken består av en lagune og en stor kunstig øy med fine strender, toalettfasiliteter og kiosker. Øya er 2,5 kilometer lang og på den ene siden finner du et barnevennlig strandbasseng. Strandparken har også en egen brygge tilrettelagt for dykking. Fra København kan du ta t-banen ut hit, eller du kan sykle som de fleste københavnerne gjør.

Nyhavn i københavn

Hotell i København

Finn det perfekte hotellet for deg i København.
Booking.com

Dueodde Strand – legg ferien til Bornholm

dueodde strand bornholm
Dueodde, the white sandy beach on the south coast of Bornholm, Denmark (Foto: Colourbox)

Danmarks østligste øy, Bornholm, er en perle i seg selv, med sine mange koselige og idylliske småbyer og frodige landskap. Du kommer deg enklest hit ved å ta ferge fra Ystad, helt sør i Sverige. På Bornholms sørligste punkt finner du Dueodde Strand, som visstnok har så finkornet sand at den har blitt brukt i timeglass. Stranden er flere kilometer lang og har både langgrunne og brådype områder. Vil du overnatte her kan du bo på Bornholms mest barnevennlige campingplass, Dueodde Familiecamping, som er perfekt for barnefamilier som vil bo rett ved stranden. 

bornholm i danmark

Feriehus på Bornholm

Nyt livet på deilige Bornholm i Danmark. Her er det mange feriehus å velge i mellom.
Book feriehus på Bornholm hos DanCenter.dk

Kerteminde Nordstrand – Fyns beste strand

kerteminde strand fyn bader i solnedgang
Kerteminde nord strand er veldig barnevennlig siden den er så langgrunn. (Foto: Colourbox)

På nordøstkysten av Fyn ligger den lille og koselige byen Kerteminde, og utenfor der igjen finner du den vakre stranden Nordstrand med sine mange sandbanker. Stranden er et eldorado for aktive strandløver og har et bredt utvalg av aktiviteter for de som ikke bare vil slikke sol. Nordstrand har en egen badebrygge, strandvolleyball-bane, håndballbane, minigolf, kiosk og toalettfasiliteter. Stranden er langgrunn og passer fint hvis du reiser med barn. 

dragondrum bed and breakfast I ullerslev, ligger ikke så langt unna kerteminde

Overnatting i Kerteminde

Hotell, feriehus eller en koselig Bed & Breakfast? I Kerteminde og i nærheten finner du garantert noe som passer.
Booking.com

Inspirerende lenker:

Tenk Koffert: Planlegg en perfekt familieferie med barn i Danmark.

Reiseplaneten: Danmark er mer enn bare Legoland, her er fem alternativer.

Stikk av – Små feriehistorier: Opplev Danmark fra sykkelsetet.

Les mer på våre temasider: