Reise

Sommerferie i Syden: Her er årets reisemål

Bilde fra strand i Albania, med utsikt til landsby, hav og blomster.i solskinn.
En sydentur rommer også ord som sol, varmt, strand, hotell, god mat og blått hav. Her er våre forslag til flotte sydenturer du kan velge i sommer! (Foto: Apollo)

En sommerferie i Syden frister med sol, strand og slaraffenliv. Sjekk ut årets reisemål og drøm deg bort til varmere strøk.

Drømmen om turkisblått hav, vakre strender og solgaranti deles av de fleste av oss. Her er et knippe av årets reisemål som alle oppfyller krav for en perfekt sydentur.

Bilde fra sommerferieperlen Lefkas i syden, Hellas. Bilde av sandstrand med skinnende sol og solsenger
Nydelige strender, solsenger, avslapping og sol er bare noe av det som venter deg på sommerferieperlen Lefkas. (Foto: Apollo)

Lefkas – en gresk strandperle

Hellas troner øverst på listen over nordmenns feriefavoritter, og det er sommerferie på de greske øyene som er mest populært.

Øyperlen Lefkas har vært et yndet reisemål i mange år, men er allikevel fortsatt ukjent for mange. Den vakre øya, som er en av De joniske øyene, er kjent for sine spektakulære strender. Enkelte av dem når du kun med båt eller til fots, mens andre er lett tilgjengelige og har et bredt utvalg av servicetilbud.

Bilde fra sommerferie i syden på greske Lefkas. Solsenger og parasoller med utsikt til havet og båt.
Lefkas er kjent for sine spektakulære strender, her er utsikten fra en av strendene på den greske ferieøya. (Foto: Apollo)

En av de aller vakreste strendene er Porto Katsiki, en kritthvit rullesteinstrand som ligger rett under en stupbratt klippevegg. Veien ned til stranden går via en lang trapp og gir deg en spektakulær utsikt utover stranden og havet.

Bilde fra sommerferie i syden på greske Lefkas. Bilde av kvinne på sandstrand med skinnende sol.
En tur til Lefkas er perfekt for deg som vil kjenne på det det ekte Hellas, eller som vil oppleve noen av de flotteste strendene de greske øyene kan tilby. (Foto: Apollo)

På Lefkas bor du på hoteller på østkysten eller vestkysten av øya. Feriebyen Nidri er den mest populære byen. Her er det et yrende liv om sommeren, med et godt utvalg av restauranter og en vakker havnepromenade. Lefkas er et perfekt utgangspunkt for deg som liker vannsport, øya har strender som passer for både vind-og kitesurfing, og det er også vakkert under vann, for deg som foretrekker å snorkle eller dykke. 

Hotell på Lefkas, Hellas:

Lefkas – øya med de vakre strendene

Øyen Lefkas er kjent for azurblått hav, spektakulære strender og en autentisk gresk atmosfære. Her finne rdu alt fra gode turer, musikklubber, strender til fjellandsbyer hvor en virkelig kan kjenne på hvilepulsen.
Bestill din reise hos Apollo her

Samos – en reise til autentiske Hellas

Bilde av strand på Samos i Hellas, med parasoll og solsenger, trær og badende person.
Viste du at Samos er fødested til den store filosofen Pythagoras? Samos er også den mest fruktbare øya i Hellas, noe som leder til produksjon av både oliven og vin. (Foto: Apollo)

Søker du det typisk greske, samtidig som du ønsker deg deilige badestrender, restauranter og koselig shopping? Samos gir deg alt dette. Den store øya er frodigere enn mange andre greske øyer og kan friste med over 300 strender og koselige fiskelandsbyer. Samos var også fødestedet til matematikeren og filosofen Pythagoras og øya har en spennende fortid for deg som har lyst på litt historisk påfyll mellom soling og bading.  

Bilde av havn i landsby på Samos, Hellas. Vakker dag med sol under sommerferie.
Felles for landsbyene på Samos er det at de hvitkalkede husene og brosteinsbelagte gatene er god bevart. Den største av se små byene er Samos by. (Foto: Apollo)

Badebyen Pythagorian er blant øyas mest populære, og her ligger det flere familievennlige hoteller og restauranter. 

Samos ligger kun en kort båttur unna Tyrkia, så du kan legge inn en dagstur hvis du ikke vil ligge på stranden alle dagene.   

Hotell på Samos, Hellas:
Bilde fra Samos, Hellas, tårn i landsby i solskinn.

Samos – den greske sjarmøren

Bestill tur til en av Egerhavets vakreste og frodigste øyer. En vakker øy med genuine fiskerlandsbyer, storslått natur og herlige strender.
Planlegg sommerferien på Samos her

Flere herlige reisemål i Hellas:

Annonselenker Booking.com

Restplasser:

Det er gode muligheter for å finne restplasser til flere greske reisemål. Her er det mange øyer å velge blant, og flere av dem har hyppige avganger fra Norge

Restplasser fly og hotell:

Restplass – billige reiser til syden

Her har du en oversikt over restplasser med både hotell og fly fra Apollo.
Kjøp billige pakkereiser blant restplasser her

Albania – en ny og spennende destinasjon

Bilde fra strand i Albania, med utsikt til landsby, hav og blomster.i solskinn.
Vakre Albania ble ikke åpnet for besøk før nylig, men det vakre middelhavslandet har siden blitt et populært reisemål. (Foto: Apollo)

Albania er et eksotisk og forholdsvis nytt reisemål, men kan konkurrere med godt etablerte sydenfavoritter på de fleste punkter. Landet har en flott natur, god mat og vakre strender, og et prisnivå som ligger langt lavere enn mange andre sommerdestinasjoner. Den lille byen Saranda er en av de mest populære feriebyene i Albania, her bor du på komfortable hoteller med kort vei til bystranden og alle spisestedene. Du kan også velge å bo ved Durres Riviera, en sandstrand som er en mil lang, eller i byen Dhermi, som har en hvit rullesteinstrand som nærmeste nabo og et yrende uteliv i feriemånedene. 

Bilde av vakker strand med båt i albania, syden hvor du kan booke din sommerferie
Albania ble kåret til "det hotteste landet å besøke" i 2018 av reisemagasinet Vagabond. (Foto: Apollo)

Albania har gjennomgått en stor forvandling etter at diktaturet falt i 1992 og landet kan by på en rik og spennende historie som gir ferien enda en dimensjon. 

Den albanske maten er stekt inspirert av det italienske kjøkkenet, så her finner du ofte både pasta og risotto og pizza på menyen, og et rikt utvalg av lokale viner. 

Hotell i Albania
Bilde av vakker strand med båt, solsenger og restaurant, i Albania, syden hvor du kan booke din sommerferie

Albania – det hotteste landet å besøke

Reisemagasinet Vagabond kåret Albania til det hotteste landet å besøke i 2018. Nå har du sjansen til å oppleve landet med det vakre kystlandskapet, en faskinerende historie og lave priser!
Bestill reisen din hos Apollo

Portugal – et perfekt reisemål for familien

Bilde fra frodige portugal, med natur i front og hav i bakgrunn, syden, hvor du kan legge sommerferien din.
Det populære og frodige turistmålet Portugal er en del av den iberiske halvøy, hvor det grenser til Spania og ut mot det åpne Atlanterhavet. (Foto: Apollo)

Legg sommerferien til Portugal hvis du ønsker en allsidig ferie i et vakkert land. Her finner du lange sandstrender, koselige byer og vakker natur. Algarvekysten er som regel en innertier hvis dusøker sol, strand og late dager.Dette er Portugals riviera og et feriemekka for deg som ønsker en avslappende ferie på et fint hotell i en sjarmerende liten by langs kysten. 

Søker du litt mer liv og røre kan du kombinere Algarvekysten med en tur til Lisboa. Storbyen har alt du kan tenke deg av shopping, gode restauranter og spennende utflukter. 

Hvis vakker natur står øverst på ønskelisten, kan Madeira være reisemålet ditt. Denne frodige øya har blitt kåret til verdens vakreste øy og er perfekt for en aktiv ferie med spennende fotturer i fjellet og langs kysten.

Hotell i Portugal:
Bilde av bygg på toppen av klipper, med blått hav i sommersol under en sommerferie i Portugal.

Portugal frister med sin fantastiske natur, nydelige strender og flotte golfbaner. Hva med en tur til storbyen Lisboa eller den grønne perlen Madeira?
Her kan du kjøpe billetter til Portugal

Sicilia – Smakfull ferie i Italia

Sicilia er Italia på sitt beste, med strender, italiensk mat, flotte hoteller og en variert natur. 

Borg ogbebyggelse ned en ås på Sicilia, med hav og blå himmel i bakgrunn.
Sicilia er det som kan ligne en fotball ved "tåen" på Italia på kartet. Øya er middelhavet største og et populært reisemål. (Foto: Apollo)

Hovedstaden Palermo lokker med shopping og storbyliv, mens de mindre stedene langs kysten kan friste med noen av Italias, og kanskje verdens, vakreste strender. Sicilia huser også Europas største vulkan, Etna, som er et spennende turmål. Vulkanen er fortsatt aktiv, så avtal med en guide før dere legger ut på fottur. 

Bilde av utstikker på øy i havet på vakre Sicilia.
Det anerkjente reisemagasinet Codé Nast Traveller har kalt Sicilia for verdens beste ferieøy. (Foto: Apollo)

Det italienske kjøkkenet er i en klasse for seg, og restauranter med pasta, pizza og god sjømat finnes på ethvert gatehjørne. Du finner garantert noe for enhver smak, enten du foretrekker en enkel fortausrestaurant eller en sofistikert gourmetmeny. 

Til Sicilia kan du velge reise med et charterselskap, eller fly med rutefly og finne feriebolig på egenhånd. 

Bestill flybilletter til Sicilia her:
Sommerferie og sydentur til denne spennende landsbyen på Sicilia. Bilde av blått hav med en gammel landsby og fjell i bakgrunnen.

Sicilia – smaken av Italia og deilige dager i sola

Sicilia er Middelhavets største øy, og kalles “kjærlighet ved første blikk” Her får du vakkert landskap, utsøkt mat, nydelig vær og blått hav i skjønn forening, akkurat det en sommerferie skal inneholde!
Her finner du flybilletter til Sicilia

Aruba – eksotisk sydenferie

Er du på leting etter et eksotisk reisemål? En karibisk øy være et godt alternativ til de klassiske sydendestinasjonene i Europa. Og den lille øya Aruba, som ligger uten for kysten av Venezuela, kan være svaret. Her ligger hotellene rett på stranden, med hvit sand og turkisblått hav, akkurat som på et postkort. Øya har mange strender å velge mellom, enten du foretrekker et rolig tempo eller et mer aktivt strandliv med vannsport og snorkling. 

Aruba, drømmesommerferien med kritthvit strand og blått hav, med folk som bader og båt.
Aruba er et trygt feriemål med noen av Karibiens vakreste strender. Aruba beskrives best med stikkord som kritthvit sand, blått hav og varme temperaturer. (Foto: Apollo)

Stranden Eagle Beach på Aruba blir omtalt som Karibiens vakreste, den strekker seg over flere kilometer og blir aldri overfylt. Leier du bil på Aruba-ferien din står du friere til å besøke hele øya og finne din egen favorittstrand, jakte på feriens vakreste solnedgang eller besøke Arubas hovedstad, Oranjestad. 

Flybillett til Aruba:
Bilde av biler og båter på havn i Aruba, en drømme sommerferie.

Drømmereiser til Aruba

Aruba er et drømmereisemål med sine kritthvite strender, turkise hav og svaiende palmer. Apollo har
Her kan du kjøpe flybilletter til Apollo

Inspirasjon til din neste sydentur: 

Til Syden med barn? Her er pakkelisten.

Sent ute? Her finner du restplasser til Syden.

Trenger du mer ferieinspirasjon? Følg reisebloggen «Det vonde liv».

Les mer på våre temasider: