Reise

Sommerferie på Sørlandet: Finn den perfekte overnattingen

(Foto: Vidar Moløkken – Visit Norway)

Camping, glamping, hotell eller feriehus? Sørlandet tilbyr et bredt utvalg av overnattingssteder, her er noen av de fineste. 

Lune viker, blått hav og hvite sjarmerende sørlandsbyer på rekke og rad. Sørlandet har mye å by på om sommeren. Vi har samlet ulike overnattingssteder som gjør sørlandsferien ekstra spesiell. 

Rosfjord Strandhotell i Lyngdal 

rosfjord strandhotell i Lyngdal ligger midt på stranden.
Midt på stranden i Lyngdal ligger Rosfjord Strandhotell. Hotellet er et 4-stjerners hotell kjent for sin gode mat. (Foto: Hotels.com)

Rosfjord Strandhotell i Lyngdal omtales som Sørlandets hyggeligste badehotell og gir deg et deilig avbrekk fra hverdagen. Hotellet ligger ved utgangen av Rosfjorden og har en vakker strand som nærmeste nabo, med badebrygge og strandpromenade som innbyr til krabbefiske og deilige rusleturer i vannkanten.

Du bor i et av hotellets 67 rom eller suiter, men reiser du med familien eller med vennegjengen kan du istedenfor leie en av stedets leiligheter som har egen terrasse og soveplass for opptil åtte personer. Rosfjord Strandhotells egen restaurant, Verket, er kjent for sin gode mat. Her får du servert gode smaker fra lokale råvarer i sesong.  

rosfjord strandhotell i Lyngdal kan du bo rett på stranda

Rosfjord Strandhotell

Rosfjord Strandhotell ligger midt på stranden og like ved Sørlandsbadet. Høy standard med en utrolig bra restaurant.
Book hos hotels.com

Skottevik Feriesenter ved Lillesand

Skottevik Feriesenter er et idyllisk feriested med mange muligheter. Helt perfekt hvis du reiser med små barn. Her kjeder du deg nemlig aldri. Du bor i campingvogn, bobil eller telt, eller du kan leie en av de mange sjarmerende hyttene eller leilighetene på feriesenteret. 

Skottevik Feriesenter ligger ved en av Sørlandets vakreste skjærgårder og listen er lang over aktiviteter for store og små. Du kan låne kanoer og robåter som fritt kan disponeres når du overnatter på campingplassen, du kan fiske krabber fra brygga, bade fra en av de små vikene eller ta en dukkert i campingplassens store basseng. Skottevik Feriesenters egen butikk er åpen i fellesferien og frister med ferske rundstykker hver morgen. Ved bryggekanten ligger Brygga Restaurant hvor du kan nyte et godt måltid med sjøen som nærmeste nabo. 

skottevik feriesenter kan du leie en av de mange sjarmerende hyttene.

Skottevik Feriesenter

Lei hytte eller bo i telt eller campingvogn. Mulighetene er mange ved Skottevika Feriesenter.
Book hos Booking.com

Unik overnatting på Hidra

Det er er ganske kult å bo i en kunstinstallasjon. (Foto: Hagåsen.no)

Det er ikke alltid størst er best. På Hågåsen på Hidra kan du overnatte i en kunstinstallasjon bestående av to bittesmå hytter. Kunstprosjektet ble satt opp av Solveig Egeland i 2013 og kalles «Små hytter». Målet var å få flere til å komme nærmere på naturen. 

De to fargerike hyttene er plassert med en fantastisk utsikt utover skjærgården, og er et flott utgangspunkt for turer i området. Den ene hytta, som kalles Nyperosa, er innredet med dobbeltseng, puter og dyner, sengetøy tar du med selv. Den andre hytta, «Havsula», kan benyttes av alle som er på tur i området og ønsker å nyte medbrakt mat og drikke i le for vær og vind. 

Les mer om hyttene og hvordan du booker dem her.

Bo på Lindesnes fyr

lindesnes fyr er norges sørligste punkt
Lindesnes fyr er Norges sørligste punkt. Nå kan du også overnatte der. (Foto: Thomas Rasmus Skaug / Visit Norway)

Visste du at du kan overnatte på Lindesnes fyr, Norges sydligste punkt? Når turistene reiser hjem etter en dagstur til Lindesnes, kan du og familien bli igjen og bo som en fyrvokter i fyrvokterboligen nedenfor fyrtårnet.

Her kommer du tett på naturens elementer og blir godt kjent med fyrtårnet, som for øvrig ble tatt i bruk allerede i 1656. Leiligheten har spektakulær havutsikt og har soveplasser til seks personer, med et soverom og oppredning på sovesofa. 

Her kan du bestille fyrferie på Lindesnes fyr

Opplev glamping i Arendal

glamping på canvas på hove i Arendal er en glamping
På Canvas på Hove i Arendal kan du "glampe". De har tatt "glamping"-trenden til nye høyder med restaurant og bar på området. Du kan bo i din egen "cocoon". (Foto: Canvas Hove)

På Tromøya, midt i Arendals vakre skjærgård, ligger Canvas Hove som tilbyr glamping i flere varianter. Her kan du velge mellom å bo i luksusyurter, båtyurter eller i et cocoon hengetelt.

Luksusyurtene er god utstyrt med sengeplass til to, vedovn, vifteovn og kjøleskap, samt toalett og badekar. Båtyurtene har strøm, vedovn og to senger på 120 centimeter, men har ikke toalett og dusj.

Er du på tur med kjæresten er Cocoon hengeteltene kanskje ekstra koselig. Her bor du i et telt som er formet som en kule og henger to meter over bakken, og sover på en rund dobbeltseng på om lag 250 cm i diameter. Hengeteltene har vifteovn og strømuttak og har plass til to voksne eller tre barn. 

Når du bor på Canvas Hove kan du velge mellom en rekke spennende aktiviteter, deriblant å leie glassbunnkano eller Sup-brett, ta badstue eller teste brettseiling og undervanns el-scooter. 

Stedet godtar også firbente venner og er perfekt hvis du reiser med hund. 

Her kan du booke overnatting på Canvas Glamping.

Lenker til inspirasjon:

Sørlandet Blogg: Oversikt over bassenger du kan nyte på Sørlandet