Shopping

Spinningsykkel eller ergometersykkel: Hvordan velge trimsykkel?

Bilde av en Abilica spinningsykkel og en ergometersykkel med en blå bakgrund. Vi hjelper deg med å velge riktig trimsykkel til ditt bruk. Professor ved Universitetet i Oslo, Lars Engebretsen, forteller også fordelene med en trimsykkel.
Hvilken trimsykkel skal man egentlig velge? Vi hjelper deg med valget mellom en spinningsykkel og ergometersykkel. Ekspert Lars Engebretsen forteller også fordelene med trimsykkel. (Foto: Startsiden)

Vi hjelper deg med å finne rett trimsykkel til ditt bruk. For hva er egentlig forskjellen på en ergometersykkel og spinningsykkel?

En ergometersykkel et populært treningsapparat som er designet for innendørs sykling akkurat som spinningsykler også er. Og i en verden hvor hjemmetrening blir stadig mer populært, har en trimsykkel etablert seg som en uunnværlig del av mange treningsrom.

I denne guiden vil vi ta for oss de forskjellige trimsyklene, og prøve å hjelper deg med å finne den beste for dine behov.

Her kan du sjekke ut alt vi skriver innen temaet «helse». Her finner du alt fra de beste pulsklokkene til hvorfor det er sunt å drikke kaffe.

spinningsykkel
Abilica WinRacer

Abilica WinRacer

– Passer for de med innerbenlengde mellom 80 108 cm
– Utstyrt med computer som kalkulerer hastighet, tid, puls, distanse, kalorier og tråkkfrekvens
Sjekk prisen her

Hvorfor bruke trimsykkel?

Professor ved Universitetet i Oslo, Lars Engebretsen, har tidligere anbefalt sammenleggbar tredemøller som et fint treningsapparat å ha hjemme.

– En sammenleggbar tredemølle passer spesielt fint for dem som er glade i å gå, forklarte han da.

Engebretsen mener derimot en trimsykkel er det beste valget dersom du ikke har en preferanse på aktivitet.

– Sykkelen er mye mindre belastende for kroppen og er derfor veldig fin for dem som for eksempel har plager med knærne, sier han og legger til at den vil gi stabilitet til hele kroppen da du må bruke flere muskelgrupper når du sykler.

Ergometersykkel vs. spinningsykkel: Hva skal man velge?

Mange lurer nok på hva forskjellene mellom en ergometersykkel og spinningsykkel er? Og selv om begge er sykler for innendørs bruk, er det noen nøkkelforskjeller:

Ergometersykler er ofte utstyrt med digital skjerm for å spore trening og vanligvis fokuserer de på en komfortabel og stabil trening.

Spinningsykler er på den annen siden designet for intens trening med høy energi og de har ofte en enklere oppbygging uten avanserte digitale funksjoner.

Under finner du to populære trimsykler, enten det er ergometersykkel eller spinningsykkel som passer best til deg.

Christopeit AL 2: Ergometersykkel med fornøyde brukere

Denne ergometersykkelen har fått mange gode skussmål av forbrukeren, og hos Sporttema får den i gjennomsnitt over 4,5 stjerner av 5 mulige, etter tilbakemeldinger fra hele 193 forbrukere.

– Sykkelen tok litt tid å montere, men det var en god beskrivelse. Jeg har prøvd et av programmene som passer meg godt, og varigheten av belastnings-intervallene tilpasses tiden man velger for hele økten. Sykkelen fungerer like bra som jeg forventet, er den av tilbakemeldingene.

Ergometersykkel
Christopeit AL 2

Christopeit AL 2

– Motorisert 24 trinns motstand
– Monitor med touch-skjerm
– Ulike treningsprogrammer
– Transporthjul for enkel flytting
Pris nå: 3 990 kroner hos Homestore
Her får du den til laveste pris

Abilica WinRacer: Spinningsykkel anbefalt av eksperten

Abilica er et populært merke når det kommer til treningsapparater. Denne spinningsykkelen får mye skryt av Pulssonen.no som kaller den en «solid spinningsykkel til en god pris».

– Ønsker du en allsidig og god spinningsykkel som kan brukes av mange, krever minimalt med vedlikehold og er enkel å ta i bruk, så er Abilica WinRacer et godt valg, skriver nettsiden.

spinningsykkel
Abilica WinRacer

Abilica WinRacer

– Passer for de med innerbenlengde mellom 80 108 cm
– Utstyrt med computer som kalkulerer hastighet, tid, puls, distanse, kalorier og tråkkfrekvens
Sjekk prisen her

Sammenleggbar ergometersykkel

En sammenleggbar ergometersykkel er en praktisk løsning for deg med begrenset plass.

Fordelene inkluderer blant annet enkel oppbevaring og fleksibilitet, noe som gjør det mulig å trene hvor som helst.

Ulempene derimot kan være en mindre robust konstruksjon sammenlignet med større modeller, og potensielt færre funksjoner.

sammenleggbar
Trimsykkel Xbike Cube

Trimsykkel Xbike Cube

Pris nå: 2 795 kroner hos Sportgymbutikken
Her får du den til laveste pris