Smarte tips

Spiselige julegaver: Dette er mine favoritter

Spiselige julegaver: Bilde av gavepakke fra Gutta på haugen.
Spiselige julegaver er noe alle kan bli glad for. Dette er mine favoritter!

Trenger du en «i siste liten»-gave, eller står litt fast på gavefronten? Her er 5 spiselige julegaver alle blir glade for!

For meg betyr jula god mat og drikke, og å motta og gi julegaver som kan spises og drikkes er noe av det beste jeg vet. Vanligvis lager jeg store «batcher» med mat som kryddersalt, chiliolje, pesto eller syltede grønnsaker i gaveposer til venner og familie, og supplerer med ferdiglaget mat og drikke jeg kjøper.

Da slipper jeg å tilbringe hele førjulstiden på kjøkkenet, samtidig som mottakerne får en gave de vet jeg har lagt litt ekstra kjærlighet i. Derfor har jeg funnet 5 gode forslag til spiselige julegaver, som fungerer helt fint som gave i seg selv, eller som en tilleggsgave om du skal slå litt på stortromma.

Her samler vi forresten alle julegavetipsene våre, og supre tips til julegaver til hele familien, henne, han, kjæresten, besteforeldre og barna!

Gavepakke fra Gutta på Haugen

Disse gavepakkene er helt supre å gi bort til noen du er glad i, og inneholder mat som får enhver gourmands munn til å løpe i vann. Trøffelchipsene som følger med er min absolutte favoritt-chips, og den sprøe og salte trøffelsmaken er noe helt annet enn den litt emmene og syntetiske trøffelsmaken til mange såkalte «trøffelchips».

Guttas Favoritter

Guttas Favoritter

Sjekk prisen her

Kryddersalt

Lite kan løfte en rett bedre og enklere enn et godt kryddersalt, og disse to variantene fra populære Nicolas Vahé kan jeg skrive under på at er skikkelig, skikkelig gode.

Nicolas Vahé parmesan og basilikum kryddersalt

Nicolas Vahé parmesan og basilikum kryddersalt

Sjekk prisen her

Gourmet-kakao

Du finner knapt noe som er så stereotypisk vinter-aktig som en kopp rykende varm kakao. Denne gavepakken fra Whittard gir deg kakaopulver med blant annet hvit sjokolade (min absolutte favoritt) og appelsinsjokolade (veldig julete!), og det er derfor den perfekte gaven til de av oss som liker varme drikker med smak av sjokolade. De fleste av oss, med andre ord.

Whittard Cocoa Creations kakao-gaveeske

Whittard Cocoa Creations kakao-gaveeske

Sjekk prisen her

Les også: Dette er julegaven «alle» damer ønsker seg

Popcornkrydder

Popcorn er digg, men popcornkrydder løfter den nokså enkle snacksen til et helt nytt nivå. I denne pakken får du 5 ulike smaker, fra «maple bacon» til «toffee», så her er det noe for enhver.

Movie Night popcornkrydder

Movie Night popcornkrydder

Sjekk prisen her

Luksus-karameller

Hva er bedre enn karameller? Karameller trukket i sjokolade! Her kombineres silkemyke bourbonvanilje-krydrede karameller med sjokolade og et dryss havsalt til en skikkelig dekadent og herlig søtsak.

Pärlans karameller

Pärlans karameller

Sjekk prisen her