Fotball

Stadionene med best stemning i engelsk fotball

Soccer Football - Championship - Play-Off Semi Final - Second Leg - Leeds United v Norwich City - Elland Road, Leeds, Britain - May 16, 2024 General view as Leeds United fans celebrate after the match Action
(Foto: Reuters/Jason Cairnduff)

Viaplay-ekspert Lars Tjernås har fulgt engelsk fotball i en årrekke. Nå har han rangert arenaene han mener det er best stemning på i England.

Tjernås har ikke bare sett på engelsk fotball, han har også vært trener på «balløya» etter å ha vært assistenttrener i Wimbledon da Egil «Drillo» Olsen var manager i klubben på slutten av 90-tallet.

I sin spalte hos Aftenposten har Tjernås nevnt de fem arenaene han mener det er best stemning.

Slik lyder kåringen:

5. Goodison Park, Everton

«Det er her du må klatre ned til kommentatorplass blant supportere som sitter så tett at du knapt klarer å kjempe deg ned i tide til kampstart. Men det er også her du opplever et lydnivå, lidenskap og livsbejaende atmosfære som gjør at du blir totalt grepet allerede etter noen minutter første gang du er her», er noe av det han skriver om Goodison Park.

4. Anfield, Liverpool

«De senere årene har det stadig oftere, særlig en lørdag ettermiddag eller på tidlig avspark, vært mindre kok enn på kveldskamper, og selvsagt toppkamper. Derfor er det andre arenaer som for min del havner enda høyere på en liste som dette»

3. City Ground, Nottingham Forest

«Har du ikke vært her? Dra dit. Nyt, lukk øynene og kjenn på hva «ekte fotball» høres ut som.»

2. Elland Road, Leeds United

«Det er en arena som kan gi alle motstandere intens frykt og en fiendtlig atmosfære. Men veldig få steder sitter du med følelsen at det meste bunner i at de som er der, elsker selve spillet høyere enn de aller fleste andre steder.»

1. St. James’ Park, Newcastle United

«For en som ved siden av fotball liker musikk og Mark Knopfler, er det nesten nok at musikken under innmarsj er vidunderlige «Going home» fra gitarfenomenet. Men faktum er at de kunne spilt noe av Sputnik, og St. James’ Park ville fortsatt toppet listen.»

LES OGSÅ: Slot vil ha Newcastle-spiller

Publisert i samarbeid med sportsbibelen.no

Les mer på våre temasider: