Shopping

Stavmikser best i test: Dette er de billige og beste i 2023

Stavmikser: Et utvalg stavmiksere.
Best i test: En stavmikser er en viktig følgesvenn på kjøkkenet. (Foto: Startsiden)

En stavmikser er en må-ha-dings i enhver hobbykokk sitt kjøkken. Dette er stavmiksene som er best i test!

Det finnes mye unødvendige kjøkkendingser der ute, men en stavmikser er ikke en av dem. Den vesle staven med de skarpe roterende knivbladene er uvurdelig til sauser, supper, kremer, syltetøy, babymat og en hel haug andre bruksområder.

Stavmiksere er langt mer fleksible og anvendelige enn en tradisjonell blender eller food-prosessor, og om du for eksempel skal lage majones, kan du enkelt og greit bare mikse alt sammen i krukken eller skålen du skal ha majonesen i. Om du kjenner noen som ikke har en stavmikser, er de fleste stavmiksere ikke spesielt kostbare, og definitivt en nyttig gave som kan bli satt pris på år etter år.

På jakt etter flere smarte dingser? Klikk deg innom vår best-i-test-kategori!

Hva bør du se etter i en stavmikser?

Stavmiksere kommer i mange prissjikter og med varierende mengder tilleggsutstyr, samt både med eller uten ledning. Om du allerede har en food-prosessor, trenger du kanskje ikke stavmikser med utstyr som også gjør den til en food-prosessor. Da kan du heller gå for en rimeligere og enklere en.

Det finnes også stavmiksere med visp du kan koble på, egen smoothie-beholder og til og med egen grønnsaksstrimler.

Motorkraften er et viktig aspekt ved stavmiksere og noe det er verdt å se på. Skal du bare kjøre supper jevne eller piske krem trenger du for eksempel sannsynligvis ikke velge blant de kraftigste stavmikserene. Skal du derimot lage pureer, tykke dipper eller kverne nøtter kan det være lurt å gå for en litt kraftigere variant.

Dette er de beste stavmikserne på markedet nå:

Vi har trålet internettet etter tester av stavmiksere utført av troverdige og anerkjente publikasjoner, og samlet stavmikserne under tusenlappen som scoret høyt:

Bosch ErgoMixx Style – Kongen av stavmikser-komfort

Bosch ErgoMixx Style

Bosch ErgoMixx Style

Sjekk prisen her

Denne stavmikseren i rustfritt stål fra renommerte Bosch scorer høy i en rekke stavmikser-tester, blant annet hos svenske Råd & Rön, engelske Good Housekeeping og norske TV2 Hjelper deg.

Råd & Rön gir ErgoMixx Style en score på 75 av 100 mulige, og TV2 gir den en sterk firer på terningen, med pluss for «kraftig og god motor», men trekk for høy pris. Det er verdt å merke seg at prisen på ErgoMixx Style har gått ned 300 kroner i pris siden TV2 testet den for et år siden.

Good Housekeeping omtaler denne stavmikseren som testens mest komfortable, og skriver:

– En lettvekter med et mykt håndtak og et tilfredsstillende men fast grep. De nevner også at den kommer med en lang rekke tilleggsutstyr.

Wilfa Essential Mix & Chop – Rimelig og allsidig testvinner-stavmikser

Wilfa Essential Mix SM-1B stavmikser

Wilfa Essential Mix SM-1B stavmikser

Sjekk prisen her

Denne rimelige stavmikseren er best i test hos TV2 Hjelper deg.

– God kvalitet til en lav pris, omtaler TV2 stavmikseren som.

Den kom best ut av de fleste testene de satte den til å utføre, og testpanelet sier blant annet «Wilfa vinner i hovedsak på grunn av følelsen av kvalitet, som kokk bruker du ikke utstyret, du misbruker det» og «jeg tenker det er bra at kvalitet ikke nødvendigvis trenger å koste så mye».

Fysen på en god og varm suppe? Sjekk ut denne oppskriften på klassisk fransk løksuppe!

Braun MultiQuick 1 – Bra

Braun MultiQuick 1 Stavmikser

Braun MultiQuick 1 Stavmikser

450W, 600ml, 1 speed control, EasyTwist, ekstra lett.
Sjekk prisen her

Denne stavmikseren fra Braun er midt i blinken for deg som kun trenger en enkel stavmikser uten masse ekstrautstyr, til en svært fornuftig pris. MultiQuick 1 er en gammel traver på markedet, noe som reflekteres i både ytelse og design.

Med sine beskjedne 450 watts motor er denne stavmikseren best egnet til dip og supper, men burde også være brukbar nok til andre formål.

– Den beste budsjett-stavmikseren, skriver engelske Expert Reviews. Med tanke på at den koster under 300 kroner er dette en skikkelig folke-stavmikser.

Braun MultiQuick 5 – Bedre

Braun MultiQuick 5

Braun MultiQuick 5

Sjekk prisen her

Denne stavmikseren er noen generasjoner nyere enn den forrige MultiQuick-versjonen på denne listen, men er en langt bedre stavmikser til bare noen hundrelapper mer. Nettopp hvor latterlig god den er, spesielt med tanke på pris, reflekteres også i stavmikser-testene til en lang rekke kjente mediehus, som The New Yorker, The New York Times, The Independent og Reviewed.

– Skikkelig oomph, skriver The Independent om stavmikseren med sin 1000 watt sterke motor. De skriver også at de setter pris på det sprut-frie designet.

Nettopp at den ikke spruter setter også The New York Times pris på.

– I stand til å pulverisere is og frossen frukt uten vanskeligheter, sammenlignet med konkurrentene, skryter den anerkjente avisen om stavmikseren.

Det følger også med ballongvisp, målebeger og et miksebeger.

Braun MultiQuick 7 – Best

Braun Stavmikser MQ7025X MultiQuick 7

Braun Stavmikser MQ7025X MultiQuick 7

Sjekk prisen her

Til slutt har vi nok en MultiQuick-modell, denne gangen den syvende generasjonen. MultiQuick 7 er også en gjenganger i alle stavmikser-testene der ute, blant annet er den nest best i svenske Råd & Rön sin test av 45 stavmiksere. Den høster i tillegg ros hos Good Housekeeping, The New York Times, CNET og Delish.com.

Good Housekeeping kaller denne stavmikseren en allsidig stavmikser takket være knappen som lar deg justere styrken avhengig av hvor hardt du trykker den inn.

– Bestod alle testene vi kjørte på den uten problemer, skryter CNET. Samtlige tester trekker også frem det sprutsikre designet og at alle de avtagbare delene kan vaskes i maskin. Dette er omtrent så bra du får en stavmikser til under tusenlappen!

Det følger også med ballongvisp, målebeger og et miksebeger.