Underholdning

Stor guide: Dette er ALT av strømmetjenester i Norge

En skjerm med flere titalls videoer fra strømmetjenester spillende samtidig.
Det er en jungel av strømmetjenester der ute. (Foto: Colourbox)

Det er så mange strømmetjenester der ute at det er vanskelig å holde oversikten. Derfor har vi samlet dem alle i denne guiden!

Nordmenn simpelthen ELSKER å «streame», eller strømme film og TV. Ja, ifølge NRK abonnerer faktisk hver nordmann i snitt på 2.3 strømmetjenester hver, noe som er helt i verdenstoppen. Og hele 66% av oss har tilgang til Netflix, den desidert største strømmetjenesten her til lands. 

Dette er Norges mest populære strømmetjenester:

Vi har trålet internett for alt som kan krype og gå av strømmetjenester som er tilgjengelige her i Norge, og gir deg oversikt over hva de tilbyr av innhold og hva de koster. Aller først starter vi med de åtte mest populære betalte strømmetjenester i Norge, basert på SSB sine tall fra april i år. 

Trenger du en boks til å strømme innhold til TV-en din? Sjekk vår sammenligning av Apple TV og Chromecast!

1. Netflix (brukes av 66 prosent av befolkningen)

Strømmetjenestens Netflix logo.
Netflix er landets største strømmetjeneste.

På topp troner selvsagt Netflix – tjenesten som satte standarden for strømmetjenester, og som for de aller fleste var det første møtet med en betalingstjeneste som lot deg «streame» film og TV. Netflix startet faktisk opp helt tilbake i 1997, men med datidens internetthastigheter er det kanskje ikke overraskende at selskapet i de 10 første årene var en leietjeneste som lot brukerne leie DVD-er vi post. 

Siden den gang har tjenesten stått for noen av tidenes største strømme-suksesser, som Squid Game, Stranger Things og Bridgerton. 

Pris: 89–159 kroner i måneden

Severdige titler på Netflix høsten 2022:

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Denne svært urovekkende og ekle serien går langt i å portrettere seriemorderen Jeffrey Dahmer som den grusomme og merkelige morderen han var. Skuespiller Evan Peters er skummelt god i rollen som det lavmælte monsteret. 

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities

Regissør Guillermo Del Toro, kjent for å stå bak filmer som Pans labyrint og The Shape of Water, har en litt mer overordnet rolle i denne nye antologi-skrekkserien. I ekte Twilight Zone-ånd introduserer Del Toro i hver episode en ny kort skrekkfilm regissert av dyktige regissører. 

2. HBO Max (brukes av 30 prosent av befolkningen)

HBO Max: Strømmetjenestens logo.
HBO Max er en av landets største strømmetjenester.

Strømmetjenesten, som tidligere het HBO Nordic i vår del av verden, er nå samlet under navnet HBO Max verden over, og er strømmetjenesten til mediegiganten Warner Bros. Discovery. HBO har vært et kjent TV-navn lenge, og de var da de startet opp i 1972 pionerer innen betalt kabel-TV. 

HBO står for Home Box Office, og var lenge en kanal som kun viste filmer ment for et modent publikum. Noen av tjenestens mest sette serier er blant annet Game of Thrones og The Handmaid’s Tale. 

Pris: 89 kroner i måneden

Severdige titler på HBO Max høsten 2022: 

House of the Dragon

Dette er den første spinoff-serien av Game of Thrones, som tar sted en god stund før handlingen i originalserien. I likhet med opphavet byr denne serien på flust av intriger og drager, og har blitt tatt godt i mot av fansen. 

What We Do in the Shadows 

Denne serien basert på Taika Waititi og Jemaine Clements fantastiske film med samme navn er nå i sin fjerde sesong, og er en helsprø mockumentary-komedie om en brokete gjeng vampyrer som bor sammen på Staten Island i New York. 

3. TV2 Play (brukes av 27 prosent av befolkningen)

TV2 Play: Strømmetjenestens logo.
TV2 Play er en av landets største strømmetjenester.

Strømmetjenesten tidligere kjent som TV2 Sumo er kanskje ikke overraskende norske TV2 sin egen strømmetjeneste. Her kan du se en rekke egenproduserte serier, samt et stort bibliotek av eksterne filmer og serier. Med et sport-abonnement kan du også streame en rekke viktige turneringer og ligaer innenfor fotball, hockey, sykkel, basket og mer. 

Pris: 89 – 399 kroner i måneden

Severdige titler på TV2 Play høsten 2022: 

Hodejegerne

Denne serien er basert på Nesbø-romanen Hodejegerne, og er en prequel som tar sted mange år før handlingen i boka og Morten Tyldums kritikerroste film med Aksel Hennie i hovedrollen. I serien er det denne gangen en Axel med x som spiller hovedrollen Roger Brown, nemlig den etterhvert svært så profilerte skuespilleren Axel Bøyum 

Kjære landsmenn 

Med Atle Antonsen og Ine F. Jansen i hovedrollene som henholdsvis konge og dronning av Norge, er dette en serie som virker å ha gått litt under radaren hos mange, men som absolutt er verdt en titt. Serien er nå i sin andre sesong, og Kong Johan må stadig gjøre sitt beste for å opprettholde det norske monarkiet. 

4. Viaplay (brukes av 26 prosent av befolkningen)

Viaplay: Strømmetjenestens logo.
Viaplay er en av landets største strømmetjenester.

Viaplay er NENT-gruppen sin strømmetjeneste, og byr på masser av solide skandinaviske serier i tillegg til masse sport, som den prestisjetunge Premier League. Og selvfølgelig et solid bibliotek av utenlandske filmer og serier du garantert har hørt om. 

Pris: 139 – 649 kroner i måneden

Skaff deg Viaplay Film & TV her!

Severdige titler på Viaplay høsten 2022: 

Okkupert

Denne norskproduserte serien begynner riktignok å bli noen år gammel, men den er likevel aktuell som aldri før. I Okkupert spiller eminente Henrik Mestad norsk statsminister i en regjering som avvikler hele den norske oljenæringen for å satse på thoriumbasert kjernekraft. Den nokså radikale omveltingen av den norske energisektoren fører til enorm usikkerhet i Europa, så overraskende nok invaderer Russland Norge for å tvangsåpne oljefeltene igjen. Det hele med EUs velsignelse. 

This England

Kenneth Branagh spiller en overbevisende Boris Johnson i denne dramatiseringen av den bustete statsministerens turbulente tid som britisk statsminister under Brexit og korona-pandemien, og er et interessant innblikk i hvorfor alt gikk så gærent. 

Fotballfan? Les vår Premier League-guide her!

5. Disney+ (brukes av 21 prosent av befolkningen)

Disney+: Strømmetjenestens logo.
Disney+ er en av landets største strømmetjenester.

Denne strømmetjenesten fra verdens største mediekonsern har masse for både små og store, og har omtrent alt Disney har laget samt en lang rekke påkostede nye filmer og serier. Pixars animasjonsfilmer, Star Wars, Marvel og National Geographic er bare noe av innholdet som finnes på Disney+. 

Pris: 89 kroner i måneden

Skaff deg Disney+ her!

Severdige titler på Disney+ høsten 2022: 

Only Murders in the Building 

Denne nydelige serien rundet av sin andre sesong for ikke alt for lenge siden, og i den spiller Steve Martin, Martin Short og Selena Gomez tre beboere i et leilighetskompleks i New York, hvor det myrdes over en lav sko. Sammen starter de en podcast, og setter ut for å løse mordgåten(e), og det tar ikke lang tid før de befinner seg midt i kjernen av saken. 

Andor

Disney satser hardt på Star Wars-serier, som hittil har innfridd svært godt. Den siste av seriene heter Andor, og er etter min mening kanskje den aller beste hittil. Serien handler om Andor Cassian, og er en prequel-serie om karakteren Andor fra prequel-filmen Star Wars: Rogue One, og hvordan han gikk fra opportunistisk strøjobbing til å være en sentral opprører. 

6. Discovery+ (brukes av 12 prosent av befolkningen)

Discovery+: Strømmetjenestens logo.
Discovery+ er en av landets største strømmetjenester.

Dette er strømmetjenesten til Discovery, og innholdet består først og fremst av egenproduksjonene til TVNorge og Max, i tillegg til MASSE forskjellige reality-produksjoner. De har også rettighetene til blant annet norske Eliteserien og svenske Allsvenskan i fotball. 

Pris: 49 – 179 kroner i måneden

Severdige titler på Discovery+ høsten 2022: 

Kongen befaler

Atle Antonsen og Olli Wermskog er programledere i dette konseptet basert på britiske Taskmaster, der fem kjendiser konkurrerer i å løse en rekke varierte og lettere absurde oppgaver, med all humoren og frustrasjonen det medfører.

Sigurd fåkke pult

Steinar Klouman Hallert og Erlend Mørch spiller i og skriver denne perlen av en serie om en stakkarslig og sosialt utilpass fyr som sliter med å bygge relasjoner av den seksuelle sorten, og egentlig alle andre former for relasjoner.

7. Amazon Prime Video (brukes av 6 prosent av befolkningen)

Prime Video: Strømmetjenestens logo.
Prime Video er en av landets største strømmetjenester.

Det er lenge siden Amazon kun var en bokhandel på nett, og nå har de virkelig satt alle kluter til og satser i disse dager stort på strømmeinnhold. Biblioteket er ennå litt så som så, for selv om Amazon har produsert mye bra innhold selv de siste årene, er det også enormt mye listefyll i form av filmer ingen egentlig vil eller bør se. 

Pris: 65 kroner i måneden

Severdige titler på Amazon Prime Videos høsten 2022: 

Maktens ringer

Denne Ringenes herre-serien er tidenes dyreste serie, og det merkes! Fantastiske effekter, nydelige landskap og fine karakterer gjør dette til en serie du nesten er nødt til å se om du har sansen for fantasy. Eller bare velprodusert TV generelt. 

The Boys

En helt spinnvill superheltserie som definitivt ikke er for den pripne. Serien er en slags parodi på superhelter og superhelt-kultur, og er fylt til randen av over-the-top vold og sex. Virkelig en helt bananas serie du ikke må gå glipp av om denne beskrivelsen ikke skremmer deg bort. 

8. Apple TV+ (brukes av 3 prosent av befolkningen)

Apple TV+: Strømmetjenestens logo.
Apple TV+ er en av landets største strømmetjenester.

En annen tek-gigant som har satset mye på produksjon av streaming-innhold er Apple, som til tross for at den fortsatt henger langt bak konkurrentene i markedsandel har levert et knippe svært solide serier og filmer de siste årene. 

Pris: 59 kroner i måneden, 7 dager prøvetid

Severdige titler på Apple TV+ høsten 2022: 

For All Mankind

Denne serien tar sted i en alternativ virkelighet der Sovjetunionen var først på månen, en vending som virkelig satte fyr på romkappløpet heller enn å kjøle det ned. Serien er et neglebitende drama som strekker seg over mange tiår, og får deg til å undre hvordan verden kunne sett ut om vi heller brukte pengene våre på vitenskap og utforsking, heller enn krig og pengehamstring. 

Ted Lasso

En skikkelig fin og hjertevarm serie om en intetanende og lettere naiv amerikaner som blir hyret inn til å trene et Premier League-lag i krise. Problemet? Han har kun tidligere trent amerikansk fotball, og vet omtrent så lite om «soccer» som det man kan forvente av en gjennomsnittlig amerikaner. Likevel tar det ikke lang tid før hans ukonvensjonelle metoder begynner å høste resultater. 

9. NRKTV

NRKTV: Strømmetjenestens logo.
NRKTV er en av landets største strømmetjenester.

I havet av strømmetjenester er statskanalens egen strømmetjeneste også svært godt brukt, selv om den ikke er på SSB sin liste over de mest brukte betalte strømmetjenester. Det skyldes jo selvfølgelig den største styrken til NRKTV, nettopp det at den er gratis. Tjenesten har først og fremst NRKs egne produksjoner, men også en rekke titler fra de andre europeiske statskanalene. 

Pris: Skattefinansiert av deg og meg

Severdige titler på NRKTV høsten 2022:

Flus

Yosef Wolde-Mariam, blant annet kjent fra Madcon, har produsert denne gangsterkomedien for NRK, som med sin gjennomførte nittitallsestetikk er et skikkelig «blast from the past».

UXA sesong 2

Thomas Seltzer er tilbake med sin mesterlige dokumentarserie om den falmede giganten USA, og alle de herlige og forferdelige menneskene man finner der. Et fantastisk innblikk i den amerikanske folkesjela.

10. VGTV

VGTV: Strømmetjenestens logo.
VGTV er en av landets største strømmetjenester.

VG har også en strømmetjeneste som i utgangspunktet er gratis med annonser, men som også har betalingsabonnent som på enkelte serier lar deg se innhold tidligere enn de som ikke betaler for VG+.

Pris: 99 kroner i måneden

Severdige titler på VGTV høsten 2022:

Ikke lov å le på hytta

Dette humorkonseptet er og var en skikkelig snakkis, og går ut på at norske komikere samles på en hytte for å gjøre noe ganske naturstridig for en komiker: Ikke le. Den som ler minst, stikker av med seieren, men det er lettere sagt enn gjort.

Ylvis i Sogn

De musikalske Ylvisbrødrene er tilbake med ny serie, og denne gangen reiser de i en gammel brannbil til vakre Sogndal, der de har sine røtter. Der skal de lage 8 nye låter på rekordtid, som til slutt skal kulminere i en stor konsert.

Dette er strømmetjenestene du kanskje ikke har hørt om:

11. Filmoteket

Denne strømmetjenesten er utviklet og driftes av Norgesfilm AS, samt leveres og videreutvikles i samarbeid med en rekke av landets fremste bibliotek. Her kan du låne og se film digitalt med lånekortet ditt uten at du trenger å oppsøke biblioteket.

Pris: Helt gratis!

12. Sky Showtime

Det som tidligere var strømmetjenesten Paramount+, heter nå Sky Showtime og byr på innhold fra en rekke kjente filmstudioer og produsenter som Universal, Dreamworks, Sky, Nickelodeon og Paramount.

Pris: Lanseringstilbud på 39,50 kr i måneden.

13. SF Anytime

SF Anytime er produksjonsselskapet og filmdistributøren Svensk Film sin videoleie-tjeneste, der du kan leie en rekke kjente og mindre kjente filmer. De har også SF Kids, med masse innhold for de minste.

Pris: Du betaler pr. film eller serie.

14. Crunchyroll

Dette er strømmetjenesten for deg som elsker japansk animasjon, også kjent som anime. Tjenesten legger ut episoder av favoritt-animen din kort tid etter de kommer ut i Japan, og har over 30 000 episoder i biblioteket sitt.

Pris: 99 kroner i måneden for abonnement med offline-visning.

15. Blockbuster

Denne strømmetjenesten bærer navnet til det som en gang var en av de største videoleie-kjedene i verden, men som gikk konkurs da strømmetjenester for alvor ble en greie. Nå har Blockbuster-navnet gjenoppstått fra asken, og blitt en videoleietjeneste på nett.

Pris: Du betaler pr. film eller serie.

16. Home TV

Home TV er en svensk strømmetjeneste med MANGE B-filmer. Perfekt om du vil se noe litt hjernedødt og ukomplisert.

Pris: 99 kr i måneden

17. Britbox

Dette er strømmetjenesten for den anglofile, med masser av britiske serier, spesielt innenfor sjangerne krim og komedie.

Pris: 89 kr i måneden

18. Hayu

Hayu er en strømmetjeneste med fokus på reality-TV, og er midt i blinken når du bare vil synke ned i sofaen og se på noe skikkelig trash-TV.

Pris: 49 kr i måneden

19. Mubi

Dette er strømmetjenesten for deg som elsker obskur, men fantastisk film, med ukjente perler fra hele verden, og nye titler daglig.

Pris: 109 kr i måneden

20. Pluto TV

Dette er en annonsebasert tjeneste som lar deg se på TV i bytte mot å se noen annonser, som kan være helt supert om du er i ferd med å blakke deg på strømmetjenester.

Pris: Gratis

21. Filmarkivet

Denne strømmetjenesten har et bibliotek på 1100 norske filmer til en svært lav pris, og er midt i blinken om du vil se en god norsk film.

Pris: 39 i måneden

Mangler vi én eller flere strømmetjenester som er tilgjengelig med norsk IP-adresse? Send meg en mail og si ifra!

Les mer på våre temasider: