Shopping

Stor koffert: Disse koffertene har lav egenvekt

Hånd som holder sen sort koffert som står på en sort vekt. Vi har samlet flere kofferter med lav egenvekt under 3,5 kg. Du finner kofferter fra merker som Samsonite, American Tourister og Delsey.
Redd for å få overvekt på bagasjen når du skal ut å fly? Da burde du kanskje vurdere en koffert med lav egenvekt. Vi har samlet store og lette kofferter under 3,5 kilo fra merker som blant annet Samsonite, American Tourister og Delsey. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Guider)

Utforsk store og lette kofferter fra merker som Samsonite, American Tourister og Delsey. Vi har samlet kofferter som veier under 3,5 kilo.

Har du noen ganger stått for å sjekke inn bagasjen, men fått beskjed om at den er for tung? Det er ikke så uvanlig, for det er fort gjort å enten pakke for mye med seg, eller kjøpe for mye nytt før man reiser hjem igjen fra ferie. Det er ikke så mange flere løsninger på dette problemet enn at du må ha mindre i kofferten. Det finnes derimot et lite triks som gjør at du kanskje kan ta med deg litt ekstra, nemlig en koffert som har lavest mulig egenvekt..

En koffert i seg selv veier ofte noen kilo, og disse regnes jo også med når bagasjen veies før innsjekk. Finner man derimot en koffert med lav egenvekt, vil man også få noen ekstra kilo å kunne pakke med seg.

På utkikk etter restplass til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hva er «lette kofferter»?

Måten vi har kommet fram til produktene vi viser deg her er ved å se på hvor mye koffertene veier. Ved å se på vekten til en rekke kofferter, samt se på hva produsentene selv sier de lette koffertene veier, har vi kommet fram til at kofferter under 3,5 kilo regnes som «lette». Ellers er det normalt at kofferter ligger på nærmere 4 kg, og over.

Her kan du forresten lese en oversikt over bagasjeregler for fly.

Lette kofferter fra Samsonite

Koffert-selskapet Samsonite ble grunnlagt i 1910, og ble fort blant de mest populære på markedet. I dag er kofferter fra Samsonite fortsatt en stor favoritt på markedet. Vi er derfor ikke overrasket over å finne flere Samsonite-kofferter som har en egenvekt på under 3,5 kg. De fleste produktene fra Samsonite er også å finne i forskjellige spreke farger slik at du kan finne din favoritt, som også vil skille seg fra de andre bagasjene på bagasjebåndet.

Ultralett koffert Lite-Shock 73L Samsonite

Ultralett koffert Lite-Shock 73L Samsonite

Pris nå: 4 674 kroner hos Travelstuff
Her får du den til laveste pris
Samsonite Orfeo

Samsonite Orfeo

Pris nå: 2 399 kroner hos BagBrokers
Her får du den til laveste pris
Samsonite PROXIS

Samsonite PROXIS

Pris nå: 5 299 kroner hos BagBrokers
Her får du den til laveste pris

Les også: Billig pakkereise til Tenerife

Lette kofferter fra American Tourister

American Tourister ble startet i 1933, men gjennombruddet kom ikke før i 1945 da den kommersielle flytrafikken økte kraftig. I 1993 ble American Tourister ervervet av Samsonite, noe som markerte en sammenslåing av verdens to største koffertmerker. American Tourister er kjent for sin gode kvalitet, og også dette merket har en rekke kofferter med lav egenvekt.

American Tourister Cabin Bags

American Tourister Cabin Bags

Pris nå: 1 922 kroner hos Miinto
Her får du den til laveste pris
American Tourister Airconic

American Tourister Airconic

Pris nå: 1 499 kroner hos BagBrokers
Her får du den til laveste pris

Best i test: Epic Phantom

Pricerunner er en av få som har en produkttest av kofferter med lav egenvekt, og i deres test er det Epic Phantom SL som kommer seirende ut. De forteller at merket er kjent for å bruke lette, og innovative materialer og at de derfor hadde høye forventninger til dette produktet. Og konklusjonen var at kofferten innfridde og levde opp til disse forventningene.

Denne er laget med ekstra forsterkninger i hjørnene, og kommer med en garanti på hele fem år. Så skulle bagasjen bli ødelagt innen disse fem årene får du enten nye deler eller ny koffert.

Epic Phantom SL Hard Kabinkoffert Coral Pink

Epic Phantom SL Hard Kabinkoffert Coral Pink

Pris nå: 1 199 kroner hos Shoppingvogner
Her får du den til laveste pris

Les også: Disse trillekoffertene er best i test

Lett koffert fra Delsey

Delsey er også et ledende merke innenfor kofferter, og ble lansert i 1946 i Paris. Delsey Paris er i dag en av verdens største produsenter av lette og sterke kvalitets kofferter. Merket får ofte skryt av eksperter og forbrukere, som for eksempel i en test utført av Insider. Velger du en koffert fra Delsey vil du med andre ord få et svært godt produkt..

Delsey Turenne

Delsey Turenne

Pris nå: 3 779 kroner hos Miinto
Her får du den til laveste pris

Unngå bagasjekaos med en liten brikke kan du unngå både stress og fortvilelse. Vi forteller hvilken sporingsbrikke som er best til deg.