Bolig

Stor partyhøyttaler: Disse er best i test

Bilde av partyhøyttaleren Soundboks Go
Best i test: JBL PartyBox, Soundboks, Marshal, Hyperboom og fler: En stor partyhøyttaler kan skape mye fest og moro. (Foto: undefined)

En god partyhøyttaler kan utgjøre forskjellen på en slapp sammenkomst og en heidundrandes fest. Vi har funnet 5 som er best i test, fra merker som JBL PartyBox og Soundboks!

Er du på utkikk etter en skikkelig partyhøyttaler? Om liker å ta deg en fest, vet du sikkert godt hvor viktig det er med god musikk fra gode høyttalere. Spake toner fra en puslete liten Bluetooth-høyttaler som drukner i festdeltakernes prating legger ikke akkurat et solid grunnlag for en god fest.

Om du derimot virkelig vil at taket skal løfte seg på festen, trenger du en høyttaler med skikkelig trøkk. Men hvordan får du mest og best lyd for pengene?

Få god og grundig kjøpshjelp til enda flere produkter på vår best i test-samleside.

Disse partyhøyttalerne er best i test:

Det finnes massevis av høyttalere laget for å underholde større grupper med folk, men ingen liker dårlig lyd, uansett hvor høy den skulle være. Derfor har vi funnet et utvalg partyhøyttalere fra merker som JBL, Marshall, Soundboks og Ultimate Ears i forskjellige prisklasser og størrelser, som alle har til felles at de får gode skussmål i troverdige tester utført av kjente magasiner og nettsider.

Dermed kan du være sikker på at høyttalerne omtalt i denne artikkelen er gode kjøp, og byr på både høy og god lyd!

Soundboks 4: Stor boks med enda større lyd

Denne høyttaleren er den fjerde generasjonen til Soundboks, og er et monster av en partyhøyttaler. Soundboks ble til da tre danske kompiser ville lage en høyttaler som druknet ut all annen lyd i teltleiren på Roskildefestivalen, og det kan man trygt si de fikk til.

Forgjengeren, Soundboks 3, gjorde det bra i en rekke tester, som da den fikk 5 av 5 av Loudersound, eller tittelen «høyeste høyttaler for fest» av RTINGS, men norske Tek.no oppsummerte det kanskje best i sin test, hvor de omtalte høyttaleren slik:

-Spiller vanvittig høyt.

Nå er den fjerde utgaven av Soundboks her, og den fikk blant annet 5 av 6 mulige poeng i Lyd og Bildes test fra juni 2024.

Soundboks Go: Kompakt men kraftig

Dette er «lillebroren» til den store Soundboksen, og er perfekt om det blir litt mye å drasse rundt på Soundboks 4.

Forbes er en av de som skryter av den, og skriver følgende om Soundboks Go:

Den er stor, kraftig og med tonnevis av bass, takket være subwooferen på 10-tommer. Den tilbyr også lang batteritid, vann-resistans og en solid bygget konstruksjon.

JBL PartyBox 110: Best på fest med dynamisk lysshow

JBL - PartyBox 110

JBL – PartyBox 110

Pris nå: 2 990 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

JBL er viden kjent for sine trådløse høyttalere, og det er ikke uten grunn. Produsentens høyttaler-modeller, være seg bittesmå eller enormt store, har en tendens til å gjøre det svært godt i tester.

JBL PartyBox 110 er intet untak, og med blinkende lys og stor formfaktor får du mye feststemning for pengene her. CNET kaller JBL PartyBox 110 for «den beste bærbare partyhøyttaleren», og RTINGS sier den er et godt og rimeligere alternativ til «storebroren» 310.

JBL PartyBox 310: Festens midtpunkt

JBL PartySpeaker 310

JBL PartySpeaker 310

Pris nå: 3 990 kroner hos Elon
Her får du den til laveste pris

Med denne giganten av en høyttaler har JBL virkelig slått på stortromma. JBL PartyBox 310 ligner på, men er betraktelig større enn, «lillebror» JBL PartyBox 110. Derfor har den hjul og håndtak slik at du kan trille den til festen.

I testen til RTINGS.com får partyboxen 7.8 av 10 mulige poeng. Der får den blant annet skryt for hvor høyt volum den kan spille, «bass boost»-funksjonen, og at den har mikrofon- og gitarinput.

Ultimate Ears HyperBoom: Kompakt og elsket av anmelderne

Ultimate Ears Hyperboom

Ultimate Ears Hyperboom

Pris nå: 4 360 kroner hos Multicom
Her får du den til laveste pris

Denne partyhøyttaleren har nok en litt annen målgruppe en mastodont-høyttalerne til JBL vi omtaler i denne artikkelen. Størrelsesmessig er den nemlig (relativt) liten, og har et langt mer diskrét design for de av oss som ikke nødvendigvis trenger RGB-lys som blinker i takt med musikken.

Den er også en favoritt blant produkttestere, der nettopp formfaktoren trekkes frem som et stort pluss. Techradar gir den 4.5 av 5 mulige stjerner, og trekker frem velbalansert lyd, byggkvalitet og 24 timers batteritid som store pluss. Lyd & Bilde skriver:

Ultimate Ears Hyperboom er så latterlig fet til prisen, at alle burde ha en. Eller to.

The Verge gir den 8 av 10, samt skryt for god lyd og godt design. CNET gir den 8.2 av 10, og kaller lyden «imponerende». Engelske PC Magazine gir den 4 av 5 mulige, og «Editors’ Choice»-merkelappen. Samme merkelappen gir også Techadvisor, samt 4.5 av 5 mulige stjerner.

Blir disse partyhøyttalerne litt for store for din smak? Vi har også en tilsvarende best i test-artikkel for «vanlige» Bluetooth-høyttalere.

Marshall Woburn II BT: Rocka design

Marshall Woburn II BT

Marshall Woburn II BT

Sjekk prisen her

Denne varianten fra ikoniske Marshall ser ikke bare ut som en gammel gitarforsterker, men er også like stor som en. Helt blottet for blinkende lys og annet fiksfakseri, er nok Marshall Woburn II BT mer tiltenkt de som heller spiller Black Sabbath på fullt volum enn Tix. I både PC Magazine og Techradar gir den 4 av 5 mulige poeng. Og PC Magazine gir den blant annet ros for de analoge EQ-knappene som gjør at du slipper å styre med apper.

– Utmerket lyd, legger PC-magasinet til.

Dette bør du se etter når du kjøper en partyhøyttaler:

  1. Lydkvalitet: Lydkvaliteten er avgjørende for å skape den rette stemningen på festen. Sørg for at høyttaleren har god lydkvalitet med klare høye toner og dyp bass.
  2. Batteritid: En god fest bør jo helst vare i flere timer, så det er viktig at høyttaleren har lang batteritid. Sjekk spesifikasjonene for å se hvor lenge batteriet varer ved kontinuerlig avspilling, og velg en høyttaler som passer til festens varighet.
  3. Bærbarhet: En stor høyttaler kan være tung og vanskelig å flytte rundt på. Sørg for at høyttaleren har et bærehåndtak eller hjul for enkel transport. Vekt og størrelse er også viktige faktorer å vurdere hvis du planlegger å ta med høyttaleren til ulike steder.
  4. Vanntetthet: På en fest er det alltid en risiko for at høyttaleren kan bli utsatt for vann eller søl. Velg en høyttaler med vanntett, eller i det minste sprutsikkert design, slik at du ikke trenger å bekymre deg for skader hvis det skulle skje uhell.
  5. Tilkoblingsalternativer: Selv om du planlegger å bruke Bluetooth-tilkobling, kan det være nyttig å ha andre tilkoblingsalternativer som AUX-inngang, USB-port eller til og med XLR-input for mikrofon eller instrument. Dette gir deg muligheten til å koble til enheter som ikke har Bluetooth, eller lade telefonen din direkte fra høyttaleren.

Les mer på våre temasider: