Shopping

Støvsuger: Disse er best i test

Støvsuger-test: Bilde av støvsugerhode på gulv.
Støvsuger best i test: Når det kommer til støvsugere er valgene mange. Vi har samlet de beste enten du foretrekker trådløs, håndholdt, tradisjonell med ledning eller er ute etter et billig alternativ. (Foto: Colourbox)

Støvsuger-test: Dette er støvsugerne som er best i test enten du vil ha trådløs, håndholdt, med ledning eller ønsker deg en billig variant.

Støvsuger er ikke lenger synonymt med et apparat med ledning og støvsugerpose som bare fungerer når den er tilkoblet en stikkontakt. Modellene er mange og kommer nå både som trådløs, håndholdt, oppladbar, tradisjonell med ledning og til og med av typene som i tillegg vasker gulvet. Hvilken som passer deg vil variere både etter størrelse på boligen din, hva du foretrekker og hvilken prisklasse du vil legge deg på.

Vi har funnet testvinnerne i forskjellige tester, og gir deg her svaret på hvilke ekspertene anbefaler – og hvilke de kårer til vinnere. Her finner du alle våre best-i-test-artikler.

Best i test trådløs støvsuger: Dyson V15 Detect Absolute Extra

Best i test trådløs støvsuger: I Testen til Tek.no er det Roborock Mace H6 som får tittelen "beste i test".
Best i test trådløs støvsuger: I testen til Tek.no er det Dyson V15 Detect Absolute Extra som får tittelen «best i test». (Foto: Komplett.no)

Med 9 av 10 mulige poeng hos Tek.no er Dyson V15 Detect Absolute Extra den håndholdte støvsugeren magasinet kårer til best i test.

– Den råeste støvsugeren vi har testet, til tross for noen skavanker, skriver Tek.no.

De forklarer valget med forbedret batteritid, lys, sugeevne og ergonomi. De er så imponert at de også kaller støvsugeren fra Dyson «en av de aller beste støvsugerne vi noensinne har testet».

Takket være teknologi med laser oppdager du nå også partiklene du vanligvis ikke ser. Støvsugeren tilpasser selv sugekraften til støvnivået ved hjelp av en hyperdymium-motor på 240 AW. Dyson-støvsugeren har to batterier og leverer opptil 120 minutters brukstid.

Smartklokke: Disse er best i test

Best i test håndholdt støvsuger hos Tek.no:

Dyson V15 Detect Absolute Extra Trådløs støvsuger

Testvinneren Dyson har inntil 120 min batteritid, en beholder på 0,77 liter og lades opp på 5 timer. Den veier 2,74 kg og er på 230W.
Sjekk prisen her!

Testvinner: Philips SpeedPro Max Aqua

Best i test trådløs støvsuger: I Testen til Tek.no er det Philips SpeedPro Max Aqua som får tittelen "best i test".
Best i test trådløs støvsuger: I testen til DinSide er det Philips SpeedPro Max Aqua som får tittelen «best i test». (Foto: Prisjakt.no)

Dagbladet har gjennom DinSide også gjennomført en test av håndholdte støvsugere. Vinneren i testen ble Philips SpeedPro Max Aqua, som sammen med Dyson kniver om førsteplassen.

– Kort oppsummert er det én ting som gjør at Philips stikker av med best i test-stempelet i denne runden: Ergonomi, skriver DinSide.

Til tross for at lite har skjedd mellom denne og forrige modell er de imponert og kaller den en solid støvsuger.

– Faktisk en av de beste på markedet, skriver de før de fortsetter med å skryte av både enkelhet ved støvsuging, batteritid og sugeevne.

Testvinneren har en driftstid på opptil 80 min (28 min ved bruk av turbo), og kan både støvsuge og vaske gulv ved hjelp av sin 2-i-1 børste/sugemunnstykke og mini turbobørste. Støvsugeren kommer med smarte LED-lys som gjør det lettere å oppdage og fange opp støv.

Best i test håndholdt støvsuger hos Dagbladet (Dinside):

Philips SpeedPro Max Aqua

Fjern opptil 99% av bakterier, støv og smuss med denne 2-i-1 støvsugeren med flere munnstykker. Opptil 80 minutters brukstid (28 på turbo).
Sjekk prisen her!

Beste budsjettvalg: Black+Decker Powerseries Extreme

Best i test trådløs støvsuger: I Testen til Tek.no er det Roborock Mace H6 som får tittelen "beste budsjettvalg".
Best i test trådløs støvsuger: I testen til Wirecutter er det Roborock Mace H6 som får tittelen «beste budsjettvalg». (Foto: Staypro)

Wirecutter (Ny Times) kårer Black+Decker Powerseries Extreme til «beste budsjettvalg» i sin test over støvsugere 2022.

– Støvsugeren fra Black+Decker rengjør bedre en alle håndholdte (ledningsfrie) støvsugere i sin prisklasse.

Støvsugeren har en batteritid på 58 minutter på én lading. Den har tre gir som gjør det mulig å justere hastighet etter behov og underlag, og takket være sin gjennomsiktige beholder er det lett å se når oppsamlingsbeholderen må tømmes.

Airfryer: Disse er best i test

Best i test billig håndholdt støvsuger:

Black+Decker Powerseries Extreme

Batteridrevet 18 V håndholdt støvsuger med en brukstid på opptil 58 minutter på én lading. Støvsugeren har 3 gir, noe som gjør det mulig å variere hastighet og kraft avhengig av underlaget du støvsuger. Transparent oppsamlingsbeholder gjør det enkelt å se når den må tømmes.
Her får du den til lavest pris

Best i test bordstøvsuger:

Best i test trådløs håndstøvsuger: Denne modellen er testvinner hos The New York Times.

Denne kraftige bordstøvsugeren fra Ryobi er testvinner i The New York Times sin test av bordstøvsugere, hvor de trekker frem kraftige sugeegenskaper og god batteritid som noe av årsaken til favoritt-stempelet.

Den fullades også på 1 time, og er i tillegg enkel å bruke i hjørner og kroker. Et annet pluss er at batteriet er kompatibelt med alle Ryobi ONE+ verktøy, i tillegg til at flere av delene er utskiftbare om noe skulle bli ødelagt. Spesielt dyr er den heller ikke.

Ryobi R18HV-0 ONE+ Trådløs

Ryobi R18HV-0 ONE+ Trådløs

Her får du den til lavest pris

Godt kjøp trådløs støvsuger: Roborock Mace H6

Best i test trådløs støvsuger: I Testen til Tek.no er det Roborock Mace H6 som får tittelen "godt kjøp".
Best i test trådløs støvsuger: I testen til Tek.no er det Roborock Mace H6 som får tittelen «godt kjøp». (Foto: Prisjakt.no)

I testen til Tek.no får Roborock Mace H6 tittelen «godt kjøp».

– En jevnt over god støvsuger til en svært behagelig pris, skriver Tek.no i dommen.

Støvsugeren ligger lavere i pris en mange andre, men får til tross for dette en høy score og hele 8 av 10 poeng hos nettsiden. De begrunner valget med at det er en god støvsuger til en veldig hyggelig pris.

– Her får du mye for pengene.

Støvsugeren er den første i verden som bruker et litium-ion-polymerbatteri. Dette gir opptil 90 minutters brukstid i Eco-modus og 10 minutter på Max. Støvsugeren kan også brukes uten forlengerskaftet og har da et smalt og langt fugemunnstykke, ideelt for rengjøring av områder som er vanskelige å nå.

Godt kjøp håndholdt støvsuger:

Best i test vanlig støvsuger: Miele Complete C3

Bets i test støvsuger med ledning og støvsugerpose: Miele Complete C3.
Støvsuger-test: Foretrekker du en tradisjonell støvsuger med ledning og støvsugerpose er det Miele Complete C3 som vinner testen. (Foto: Skousen)

Amerikanske Goodhousekeeping.com har gjennomført en test av vanlige støvsugere med pose og ledning, og vinneren er Miele Complete C3. De skryter av en støvsuger som på grunn av støvsugerhodet klarer jobben med å effektivt støvsuge selv langhårede tepper.

– Støvsugeren har en høy-filtrert pose med HEPA AirClean-filter som selskapet lover skal sikre at 99,99% av støvet ikke blir sluppet ut i luften igjen – et pluss for allergikere, fortsetter de.

De kan også fortelle at i alle testene de tidligere har gjennomført er det også støvsugerne fra Miele som gjør den beste jobben med å suge opp og beholde støv og partikler inne i støvsugeren.

Genialt vasketips: Ren dusj på under 5 minutter

Best i test tradisjonell støvsuger:

Miele Complete C3

Tradisjonell støvsuger med pose og ledning fra Miele. 890 watt, lydnivå på 80 dB(A) og en 4.50 liter pose. AirClean-filter.
Her får du den til lavest pris