Reise

Strand, tapas og fotball: Barcelona er byen som har alt

Parc Güell er et av de mest kjente landemerkene i Barcelona. Den er tegnet av den verdenskjente arkitekten Atoni Gaudi
Parc Güell er et av de mest kjente landemerkene i Barcelona. Den er tegnet av Antoni Gaudi, og særlig kjent for sin bruk av mosaikkfliser. Liker du estetikk og arkitektur, er parken verdt et besøk. (Foto: Colourbox)

Strandliv og sangria, Gaudis La Sagrada Familia, og FC Barcelona på Camp Nou. Barcelona har alt og litt til.

Sommertemperatur store deler av året, yrende strandliv, god shopping og mulighet til å se en kamp med noen av verdens beste fotballspillere i FC Barcelona. Det er ikke rart at Barcelona er blant Europas mest besøkte byer. 

På Startsiden Guider finner du flere gode reisetips.

Reis hit med barn, med vennegjengen, eller med kjæresten for en romantisk helg med tapas og rusleturer i gamlebyen. Barcelona har mye å tilby de aller fleste. 

Finn fly og hotell i Barcelona

Book ferien din til Barcelona i dag. Apollo tilbyr fly og hotell til den spanske storbyen.
Bestill hos Apollo

Eldorado for mat og shopping

Barcelonas gater er fullt av yrende folkeliv. i bakgrunnen kan du skimte La Sagrada Familia.
Yrende folkeliv og deilige fortausrestauranter er noe av grunnen til at turister flokker til Barcelona. I bakgrunnen på bildet kan du skimte Barcelonas mest kjente landemerke, La Sagrada Familie. (Foto: Colourbox)

Barcelona er et paradis hvis du er shoppingglad. Byen har et bredt utvalg av både kjedebutikker, designerklær og frittstående småbutikker.

Her finner du billige restplasser

La Rambla regnes som byens hovedgate. Den har et yrende folkeliv med gateselgere og boder. Det er nok ikke her du finner de mest interessante butikkene. Er det designermerker du er ute etter bør du heller ta turen til Passeig de Gracia. Her ligger designerbutikkene på rekke og rad, og det er lett å blakke seg hvis du først blir lokket inn. 

Her finner du de mest populære hotellene i Barcelona sentrum

Bydelen El Raval kan derimot friste med små, unike butikker og vintageklær, og i den sjarmerende gamlebyen i Barcelona finner du både suvenirbutikker og koselige småutsalg av både klær og interiør i de trange smugene. 

De mest populære hotellene i Barcelona akkurat nå.

Og når dagen er omme kan Barcelona friste med restauranter i alle prisklasser. I byens finner du noen av verdens beste restauranter. Tapas er en selvfølgelighet og du finner koselige tapasbarer på annethvert gatehjørne.  

Strandliv i Barcelona

Platja de la Barceloneta er barcelonas mest kjente strand oversiktsbilde med palmer
Mange strandløver har kost seg på Platja de la Barceloneta, som er den mest kjente bystranda i Barcelona. (Foto: Colourbox)

Selv om Barcelona er en storby, gir den kilometer lange strandlinjen følelsen av å være i et ferieparadis. Her kan du senke skuldrene etter en lang dag med shopping og sightseeing. 

Her finner du de beste hotellene i Barcelona.

Den mest kjente av Barcelonas i alt fire strender er Platja de la Barceloneta. Hit kommer du enklest med buss eller metro fra sentrum. Stranden er utrustet med både omkledningsrom, restauranter og solsenger, så her kan du helt fint tilbringe hele dagen. Dette lekre designhotellet ligger bare 250 meter fra stranden.

Reisetips: Slik får du bagasjen din først

Ønsker du et litt roligere tempo kan en av de tre andre strendene i byen være gode alternativer, eller du kan sette deg på toget ut av byen for å utforske de omkringliggende strendene. Dem er det nemlig mange av!

Gaudi og La Sagrada Familia

la sagrada familia i Barcelona er kanskje verdens mest kjente basilika. den er tegnet av Antoni gaudi
La Sagarada Familia i Barcelona er tegnet av arkitekten Aontoi Gaudi. Kirken ble påbegynt i 1882, er fremdeles ikke ferdig. Den er Spanias mest berømte landemerke og står på UNESCOs verdensarvliste. (Foto: Colourbox)

De fleste forbinder Barcelona med arkitekten Antoni Gaudi, og et besøk på noen av hans byggverk er obligatorisk. Gaudi har en helt særegen og leken stil og halvparten av byggene han fikk oppført i løpet av karrieren sin befinner seg i Barcelona. Fra dette hotellet ser du rett på Sagrada Familia.

Flere av dem står på UNESCOs verdensarvliste, og blant dem er La Sagrada Familia kanskje aller mest kjent. Den særegne basilikaen er Barcelonas, og faktisk Spanias, mest besøkte landemerke. 

Så mye sparer du på å sammenligne pris på reise

Et annet av Gaudis verker er Parc Güell, som også er verdt et besøk. Parken ligger nord for sentrum av Barcelona og er en fryd for øyet, med blant annet en dragefontene, pepperkakehuslignende bygg og fargerike mosaikkfliser. Herfra kan du også nyte en fantastisk utsikt utover hele byen.

FC Barcelona på Camp Nou

Det er mye engasjement og god stemning når FC Barcelona spiller fotballkamp på Camp Nou.
Det er mye engasjement og god stemning når FC Barcelona spiller fotballkamp på Camp Nou. (Foto: Colourbox)

Få med deg en fotballkamp mens du er i Barcelona. Camp Nou er Europas største stadion og hjemmebanen til FC Barcelona. Planlegger du storbyturen nøye kan du få den til å klaffe med en hjemmekamp og se noen av verdens beste fotballspillere spille live. En kamp her kan også kombineres med en omvisning på stadion samt en tur innom FC barcelona-museet som også ligger her.

Kjøp den nye Barcelona-drakten

Nike produserer draktene og supporterutstyret til Barcelona. Torshov Sport har et rikelig utvalg av supporterutstyr for Barcelona.
Torshov Sport

Det er verdt å merke seg at Camp Nou skal i gang med en større renovering fra juni i 2022. Sesongen 2022-23 skal fotballklubben spille på den Olympiske stadion midlertidig. Når Camp Nou er ferdig, vil de ha plass til hele 110 000 tilskuere.

Hotell i Barcelona

Barcelona har flere hoteller med utendørsbasseng. På Booking.com er det 268 hoteller i Barcelona med svømmebasseng.
Mange velger et hotell med utendørs svømmebasseng når de er i Barcelona. Det er perfekt å ta en liten siesta ved poolen. (Foto: Booking.com)

I Barcelona finner du hoteller i alle prisklasser og størrelser. Byen er stor, så finn et hotell som ligger i nærheten av det området du tror du kommer til å tilbringe mest tid i. Men det er enkelt å komme seg rundt, og selve sentrum av byen er ikke så stort, så det er som regel kort vei til det meste uansett hvor du velger å bo.

Finn ditt hotell i Barcelona her.

Hvis du foretrekker å bo midt i byens hjerte er gamlebyen det perfekte valget. Her kan du finne flere hoteller og hosteller til en rimelig penge, og du bor med umiddelbar nærhet til alle de sjarmerende restaurantene og kafeene i denne delen av byen. 

Ønsker du å bo i et mer moderne strøk med romsligere gater, kan du velge et hotell i bydelen Eixample som ligger nord for gamlebyen. Da bor du med kort avstand til La Sagrada Familia og også en av byens mest populære handlegater, Passeig de Gracia. 

Vil du har flere tips til hoteller i Barcelona? Startsiden Guider har skrevet en sak om nettopp det.

Booking.com

Les mer på våre temasider: