Reise

5 ting du må se og gjøre i Barcelona

Bilde av Sagrada Familia i Barcelona med blå himmel i bakgrunnen. Her finner du fem ting du må se og oppleve i Barcelona.
Barcelona er en by som kan by på noe for enhver interesse. Liker du arkitektur bør du ikke gå glipp av Sagrada Familia, eller kanskje en avslappende dag på bystranden er midt i blinken for deg. (Foto: Colourbox)

Sagrada Familia, Barceloneta og La Rambla, Barcelona er en by som byr på noe for enhver smak.Vi har samlet fem ting du må se og oppleve i storbyen.

Er du klar for å utforske de fargerike gatene i Barcelona og la deg forføre av byens unike blanding av kultur, kunst, og kulinariske opplevelser?

Denne guiden gir en smakebit av hva Barcelona har å tilby og inspirerer til å utforske byens mangfoldige attraksjoner.

Interessert i storbyferie? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår hvor du finner alt vi har skrevet om tema «storby».

5 ting du må se og oppleve i Barcelona

Oppdag Barcelona, en by hvor Gaudís arkitektoniske mesterverk møter middelhavsbrisen. Fra de livlige gatene i La Rambla til de hemmelige hagene i Park Güell, er Barcelona en skattkiste av kulturelle perler.

1. Sagrada Família

Sagrada Família, Antoni Gaudís uforglemmelige mesterverk, har vært under konstruksjon siden 1883 og blander gotiske og art nouveau-elementer i en arkitektonisk symfoni. Denne basilikaen imponerer med sine detaljerte fasader. Besøkende kan beundre både fullførte deler og pågående arbeid.

Her finner du forresten andre populære storbyferier.

billetter
Billetter til attraksjoner

Billetter til attraksjoner

Unngå kø på populære attraksjoner ved å forhåndsbestille billetter.
Sjekk prisene her

2. Barceloneta

Barceloneta, byens mest kjente strand, tilbyr gyllen sand og klart vann langs Middelhavet, perfekt for soling og vannsport. Promenaden er fylt med restauranter og barer hvor man kan nyte fersk sjømat og tapas med utsikt over havet.

3. Park Güell

Park Güell er et vidunder av Gaudís fantasifulle design, med fargerike mosaikker, skulpturer, og buede gangveier som skaper en eventyrverden. Denne offentlige parken byr på panoramautsikt over Barcelona og er en hyllest til Gaudís kjærlighet til naturen, hvor arkitektur og naturlige former smelter sammen.

Bilde fra Park Guell i Barcelona hvor du ser byen i bakgrunnen og fargerike mosaikk kunst på gjerder langs en vei. Vi har samlet fem ting du må se og oppleve i Barcelona.
Park Güell er et av de mest kjente landemerkene i Barcelona. Den er tegnet av Antoni Gaudi, og særlig kjent for sin bruk av mosaikkfliser. Liker du estetikk og arkitektur, er parken verdt et besøk. (Foto: Colourbox)

4. La Rambla

La Rambla er en livlig boulevard som strekker seg fra Plaça de Catalunya til Columbus-monumentet, kjent for sine trær, kafeer, og gatekunstnere. Markedet La Boqueria, beliggende midt på La Rambla, tilbyr et kaleidoskop av smaker og lukter, mens gaten er et ypperlig sted for å observere det daglige livet i Barcelona.

5. El Raval eller El Born

El Raval og El Born er hjertet av Barcelonas natteliv med en eklektisk blanding av barer, klubber, og internasjonale restauranter. El Raval tilbyr en bohemsk atmosfære, mens El Born er kjent for sin historiske sjarm og trendy barer, ideelle for å utforske byens kulturelle attraksjoner og nyte den lokale atmosfæren om natten.

Anbefalte hoteller i Barcelona

Anbefalte hoteller i Barcelona

Sjekk prisen her

Les mer på våre temasider: