Gjør det selv

Strikkeoppskrift: Flotte gensere du kan strikke til påske

Med en rekke av helligdager og stengte kontorer er påsken den perfekte tiden til å strikke en genser. Her har vi samlet de beste strikkeoppskriftene til påsken 2022.
Med en rekke helligdager og stengte kontorer er gjerne påsken på en gylden mulighet til å strikke en ny genser. Her har vi samlet de beste strikkeoppskriftene til påsken 2022. (Foto: Strikkia.no)

Påskegenseren med rundfelling

Strikk en påskegenser med friske farger i deilig mykt drops garn.
Strikk en påskegenser med friske farger i deilig mykt garn fra Drops. (Foto: Strikkia.no)

Både mønster og farger på denne genseren er midt i blinken til påske. Den er også perfekt som en hytte- eller turgenser resten av året. Påskegenseren passer både dame og herre, og er strikket med Drops Karisma. Det populære garnet fra Drops er laget av 100% ull og tåler maskinvask på 40 grader.

Strikkeprosjekt til påsken

Påskegenseren

Påskegenseren har friske farger og passer kanskje spesielt godt til påsken. Genseren strikkes nedenfra og opp i Drops Karisma, vårt mest populære ullgarn.
Bestill strikkepakken her

“Takk-genser” fra Kathrine Sørland

Den gule genseres laget av Modell og TV profil Kathrine Sørland gir deg påskestemning langt inn i sjela. Kanskje dette er årets strikkeprosjekt denne påsken?
Den gule genseres laget av Modell og TV profil Kathrine Sørland gir deg påskestemning langt inn i sjela. Kanskje dette er årets strikkeprosjekt denne påsken? (Foto: Strikkia.no)

Gult er kult! Men for deg som vil ha det litt mer nedtonet, kan du gå for en okergul farge som i “Takk-genseren” av Kathrine Sørland. En flott genser som virkelig lyser opp både hverdag og humør. Her brukes garnet Alpaca Bris fra Viking of Norway, et luksusgarn med 60% baby-alpakka, 11% merinoull og 29% nylon, noe som gir myke og lette plagg.

Strikkeprosjekt til påsken

Takk Strikkegenser

Takk genseren er designet av Kathrine Sørland i samarbeid med Viking Garn.
Bestill strikkepakken her

“Strikk og drikk” – genseren

(Foto: Strikkia.no)

Litt moro kan man ha med strikkegenseren. Ved første øyekast ligner det den klassiske Marius-genseren, men ser man nøyere etter vil man få seg en god latter. Strikk og drikk-genseren strikkes i Drops Karisma og er både humoristisk og en sikker snakkis!

Strikkeprosjekt til påsken

Strikk og drikk genser

Klassisk norsk genser med vårt eget “strikk og drikk” mønster. Genseren strikkes i Drops Karisma og er både litt humoristisk og en sikker snakkis
Bestill strikkepakken her

Gul “Riddari-genser”

Riddari genser er som skapt til påsken.
Riddari genseren er med sin flotte gule farge som skapt til påsken! (Foto: Strikkia.no)

Den islandske klassikeren «Riddari» passer selvsagt også til påske. Spesielt fordi den inneholder en stor dæsj gult garn. Genseren strikkes i det islandske garnet Lettlopi som varmer godt. Jo mer du bruker genseren, jo mer vil ullfibrene tove seg, noe som med tiden vil gjøre den mer vindtett og lun. Genseren passer både dame og herre.

Strikkeprosjekt til påsken

Gul Riddari genser

Gul riddari genser, populær modell i frisk farge! Genseren er god og varm og passer egentlig alltid når man trenger en skikkelig strikkegenser! Den strikkes i den orginale islandsullen, Lettlopi fra Istex.
Bestill strikkepakken her

LinaSweateren av Molly by Mayflower

Med sitt søte design er LinaSweateren genseren en enkel og rask strikkeoppskrift.
Med sitt søte design er LinaSweateren genseren en enkel og rask strikkeoppskrift. (Foto: Ritohobby.no)

Klar for bypåske? Da kan LinaSweateren være fin å ha på. Garnet som brukes her er Mayflower New Sky, som består av 42% alpakka, 42% ull og 16% nylon. Genseren er herlig vårlig, og er kanskje varm nok til å kunne kaste jakka i påskesolen?

Her finner ud

Strikkeprosjekt til påsken

LinaSweateren Molly

LineSweateren Molly by Mayflower er en fin genser, strikket i Mayflower New Sky, som består av 42 % alpakka, 42 % ull og 16 % nylon.
Bestill strikkepakken her