Gjør det selv

Strikkeoppskrift: Strikk din egen American Dreams-genser

To varianter av American Dreams-genseren og en etterligning kalt Mira-genser.
Myk og anvendelig til ulike anledninger, er det ikke rart American Dreams-genseren har blitt så populær. (Foto: Strikkia.no og Nelly.com)

Er du på jakt etter den superpopulære American Dreams-genseren i mohair? Her finner du den og strikkeoppskrifter til gensere som ligner.

Den fluffy pulloveren i fargerik mohair fra det danske klesmerket American Dreams har blitt superpopulær. Genseren er myk med v-hals, og kommer i en rekke ulike farger.

Originalen koster fra 1699 kroner, men om du har litt strikkekunnskaper skal det være en smal sak å strikke en lignende genser selv.

Finn et stort utvalg gratis strikkeoppskrifter på samlesiden til Startsiden Guider.

Nedenfor har vi lagt ved forslag til flere oppskrifter med garn som ligner American Dreams-genseren. Her finner du også strikkeoppskriftene til Amanda-genseren og Mira-genseren, som mange mener er de som ligner American Dreams-genseren mest.

American Dreams: Mohair-gensere

Hvis du likevel ønsker å kjøpe American Dreams-genseren ferdig, finner du en rekke ulike fargevarianter her:

Se utvalget
Annonselenke
  • American Dreams – Milana LS Mohair Knit

  • American Dreams – Milana LS Mohair Knit

Oppskrift på Mira-genseren i Mohair

Mira-genseren i to ulike fargevarianter. En genser som ligner mye på American Dreams.
Miragenseren strikkes med mohairgarn og v-hals - svært lik American Dreams-genseren. (Foto: Strikkia.no)

Mira-genseren er kanskje den som ligner American Dreams-genseren mest i utseende og materialvalg. Genseren strikkes med to tråder Bella by Permin – et vakkert garn som hovedsakelig består av Kid Mohair.

Du kan enten strikke i det flerfargede garnet, slik det er gjort på bildene, eller velge en ensfarget variant for å ligne enda mer på American Dreams-genseren.

Miragenseren i mohair fra Permin

Miragenseren er en kjappstrikket genser med v-hals og vide ermer på tykke pinner.
Bestill strikkepakken her

Les også: Gratis strikkeoppskrifter på cardigan og jakker

Oppskrift på Daisy-genser fra Camilla Pihl

(Foto: House of Yarn/Camilla Pihl)

Også Camilla Pihl har laget en versjon av den populære American Dreams-genseren. Sammen med House of Yarn har Camilla Pihl produsert både garn og strikkeoppskrifter i flere år og hennes V-halsede Daisy-genser ble denne høsten relansert i sterke farger, ikke så ulikt de originale American Dreams-genserne.

Daisy strikkes i Camilla Pihls eget garn Fnugg som består av 100% børstet alpakka på pinne nummer 6 og 8. Oppskriften finner du her. Garnet finner du i lenkene under.

Oppskrift på Amanda strikkegenser med v-hals

Tre ulike bilder av kvinner i Amandagenserern i rosa, grå og hvit.
Bruker du garnpakken til Amanda-genseren får du en betraktelig rimeligere versjon av American Dreams-genseren. (Foto: Strikkia.no)

Flere har kastet seg over strikkeoppskriften på Amanda-genseren fra Gjestal Garn, når de har ønsket å lage en genser som ligner American Dreams-genseren. Genseren strikkes i Gjestal Garn Kolibri – et luftig garn med alpakka, som følger med strikkepakken nedenfor. Alpakkaen røyter ikke like mye som mohair, men vil likevel gi et «fluffy» uttrykk.

Strikkepakke Amanda-genser

I denne strikkepakken får du garn og oppskrift til Amanda-genseren.
Se utvalget farger her

Ønsker du likevel å ha med mohair, kan du strikke Amanda-genseren med én tråd Kolibri og én tråd tynn mohair. Husk bare å sjekke strikkefastheten.

Strikkeoppskrift på Neo-genser med båthals

Foretrekker du en annen halsutringing, kan Neo-genseren være et alternativ. Neo-genseren har nedsenkede skuldre og båthals. Genseren strikkes i Viking Garn Mohrino – et garn som inneholder mohair og merino.

Mohair-genser Neo

I denne strikkepakken får du garn og oppskrift til Neo-genseren.
Bestill garnpakke her

Se også: Gratis strikkeoppskrifter på hals og skjerf du enkelt lager selv

Summer Melody – genser fra Drops Design

Denne genseren har en dypere utringing enn den fra American Dreams, samt ribbestrikk på ermene. Genseren strikkes i Drops Melody garn – av superfin alpakka og merinoull, som gir mohaireffekten. Oppskriften til denne genseren er gratis.

Summer Meoldy fra Drops Design

Kjøp garn her

Les også: Høstens fineste strikkegensere

Strikkeoppskrift på Robin Song av Drops Design

Denne genseren med v-hals fra Drops Design har noen flere detaljer i utringningen enn American Dreams-genseren. Den strikkes i garnet Drops Air – et løst spunnet garn i babyalpakka og merino. Oppskriften til denne genseren er gratis.

Robin Song by DROPS Design

Kjøp garn her