Gjør det selv

Strikkeppskrifter på kofte til dame, herre og barn

Bilde av kofte: 3 strikkeoppskrifter på strikkejakker til dame
En flott kofte eller strikkejakke er et plagg du får bruk for hele året. Å slenge på seg en egenstrikket kofte en kjølig sommerkvelden eller en kald vinterdag er alltid kledelig. (Foto: Viking garn)

En god strikkejakke eller kofte går aldri av moten. Vi har funnet de flotteste strikkeoppskrifter på kofter til dame, herre og barn.

En fin kofte eller strikkejakke er fin å ha enten det er sommer og varmt eller vinter og kaldt. Det flotte strikkeplagget er flott til både bukse, skjørt eller over kjoler, og er kledelig året rundt. Under har vi funnet frem det vi mener er årets flotteste kofter til dame, herre og barn. Bruk sjansen til å strikke en flott strikkejakke til en du er glad i eller bruk noe av sommeren på litt “egostrikk” til seg selv.

Kofte herre, dame og barn: Oppskrift på Frydkofta

Strikkeoppskrift kofte: 3 strikkeoppskrifter på strikkejakker av typen frydkofte til dame, herre og barn
Det finnes et stort utvalg av Frydkofta til både dame, herre og barn. Finn din favoritt under. (Foto: Viking garn)

Frydkofta har virkelig blitt populær. Ikke rart så flott som den er! Både mønster og farger kan varieres mye, noe som åpner for tilpasninger til hver enkelts smak og preferanser. Strikker du i alpakka får en ekstra myk kofte. Under finner du utvalget flotte Frydkofter hos strikkia.no. Her har du også flere strikkeprosjekter du kan prøve deg på i sommer.

Frydkofta

Her finner du hele utvalget av strikkepakker til Frydkofta.
Kjøp strikkeoppskrift på Frydkofta her

Kofte dame: Strikk Oleakofta

Strikkeoppskrift Oleakofte: 3 strikkeoppskrifter på strikkejakker til dame
Oleakofta er virkelig et smykke av en kofte! Den flotte strikkejakken finner du i alt fra friske farger til mer duse toner. (Foto: Viking garn)

Personlig faller vi litt ekstra for Oleakofta i sennepsgult som lyser så fint opp. Er du på utkikk etter kofte eller strikkejakke i dusere toner, finnes det også flotte strikkepakker i mer nedtonede farger av Oleakofta. Finn din favoritt bland Oleakoftene under. Her finner du enda flere strikkeoppskrifter og strikking fra Startsiden guider.

Bilde av dame i gul kofte, her har du strikkeoppskrifter på strikkejakker/ kofter til dame, herre og barn

Oleakofta

Her finner du utvalget strikkepakker til Oleakofta.
Kjøp Oleakofta her

Strikk klassisk Fanakofte til dame, herre og barn

Strikkeoppskrift kofte: 3 strikkeoppskrifter på strikkejakker til dame, herre og barn
Fanakofta er kanskje den første man tenker på når noen sier kofte, men også den kan varieres i både farger, mønster og størrelser. (Foto: Viking garn)

Dette er kanskje ett av mønstrene man oftest tenker på når man snakker om kofter. Det tidløse designet er flott, og passer til både dame, herre og barn. Du kan selvsagt variere med ulike farger for å skape din egen, unike Fanakofte. Om du sliter med noen av teknikkene i strikkeoppskriftene har vi laget en enkel guide med forklaring av teknikker og hvordan lære å strikke på 1-2-3 her.

Fanakofte

Her finner du hele utvalget av strikkepakker til Fanakofta.
Kjøp strikkeoppskifte

Kofte dame: Oppskrift på vakker vårkofte

Strikkeoppskrift Vårkofte: 3 strikkeoppskrifter på strikkejakker til dame
Flott Vårkofte i forskjellige farger, og en sommerslig og vakker limegrønn som sklir rett inn i trendbildet denne sommeren.

Strikk en nydelig og myk vårkofte med dette flotte mønsteret. Vårkofta kan varieres i lang og kort, og med og uten lommer.

Vårkofta

Her finner du de ulike strikkepakkene til Vårkofta.
Kjøp Vårkofta fra Strikkia.no

Strikk Setesdalskofte

Kofte: 3 strikkeoppskrifter på strikkejakker til dame og barn
Setesdalkofta kommer til både barn og dame. Flott mønster og nydelige farger. (Foto: Drops / Viking garn)

Setesdalskofta er selvsagt også en av de store klassikerne. Koften strikkes i enten drops eller viking. Og her kan du velge å strikke den i kjent stil i svart og hvit, eller varier med farger som gul, grå og lilla. Strikker du til barn kan du blant annet velge å strikke med nydelig tynn merinoull fra Drops eller Viking.

Setesdalskofta

Her finner du strikkepakker til Setesdalskofta.
Kjøp Setesdalskofta her

Strikkebøker med oppskrifter på kofter

Strikkekofta har virkelig fått en oppsving i popularitet de siste årene. Flere flotte bøker med kofteoppskrifter er nå å finne. Vil du bla deg til mer inspirasjon rundt ditt neste strikkeprosjekt, har vi valgt ut et knippe gode koftebøker under.

Koftebøker

Stort utvalg koftebøker med oppskrifter
Kjøp koftebok hos Nordli