Shopping

SUP-brett: Disse er best i test

Dame i sort badedrakt som står på et blått SUP-brett, eller paddle board, blått rolig hav. Vi har samlet SUP-brettene som er best i test.
SUP-brett, eller paddle board, er en morsom og populær vannaktivitet for både store og små. Vi har skrevet en guide som forteller hvilke SUP-brett som finnes, samt brettene som er kåret til best i test og får beste kundeomtaler. (Foto: Colourbox)

SUP-brett er en populær vannaktivitet for store og små. Vi forteller deg hvordan du velger SUP-brett, eller paddle board, og hvilke som har blitt kåret til best i test.

SUP-brett har blitt en populær sommeraktivitet de siste årene, og nå kan man se både små og store balansere på det som ligner et stort surfebrett mens de padler og leker seg på vannet. SUP står for «Stand Up Paddle» og beskriver hvordan du bruker brettet, noen kaller det også for paddle board. Det er nemlig designet for å stå oppreist og padle mens du nyter vakker utsikt på sjøen. 

SUP-brettet kommer i en rekke ulike varianter og til forskjellige priser, og kan blant annet kjøpes hos Jula, Biltema, Kajakk & Fritid, XXL, Fjellsport, samt flere steder. Noen varianter kommer i pakker med alt av utstyr inkludert, mens med andre må utstyret kjøpes separat. For å gjøre valget lettere for deg har vi laget en guide som samler flere paddle board slik at du kan finne det som passer best til deg. I tillegg har vi sett på kundeomtaler på de forskjellige brettene slik at vi kan presentere de beste SUP-brettene ifølge forbrukerne. 

Planer om å oppleve Norge i sommer? Her finner du alt vi har skrevet om norgesferie.

Hvilket SUP-brett skal jeg velge?

Når du skal velge SUP-brett er det viktig å finne modellen som passer ditt behov. Det er nemlig stor forskjell på brettene, så litt research er anbefalt før man går til innkjøp av et brett. 

Det viktigste er å finne ut hva du ønsker å bruke brettet til. Skal du for eksempel padle med familien eller vennegjengen bør du gå for en annen modell enn hvis du ønsker å drive med race og mosjon. Under guider vi deg gjennom prosessen med å finne det beste SUP-brettet som passer til akkurat deg.

1. Bruksområde:

Noe av det første du må tenke på er hvilket bruksområde du ønsker SUP-brettet skal ha. Vi har tatt for oss tre populære kategorier:

  • Allround
  • Turpadling
  • Racing

2. Hvilken type SUP-brett?

Det finnes to typer paddle boards man kan velge mellom, og dette er oppblåsbare og hardplast. Begge typene har sine fordeler og ulemper.

Oppblåsbare SUP-brett er enklere å transportere da de veier mindre, men til gjengjeld kan de være mindre stive og derfor også mindre responsive.

SUP-brett i hardplast vil derimot være vanskeligere å transportere, i tillegg krever de en del oppbevaringsplass. Det positive med disse brettene er at de har bedre ytelse og er mer responsive.

Er ikke paddle board helt for deg? Her kan du lese om hvordan velge riktig kajakk.

Disse paddle boardene er best i test

Det finnes få tester av SUP-brett i Norge, og vi har derfor sett på internasjonale tester for å finne brettene som kan krone seg med tittelen «best i test».

  • Det danske Friluftsmagasinet kårer Watery paddleboard – Global 10’6 SUP til best i test. Og Bestway Hydro-Force Aqua Journey blir kåret til det beste billige brettet.
Beste billige sup-brett
Bestway Hydro-Force Aqua Journey 

Bestway Hydro-Force Aqua Journey 

Kåret til beste billige SUP-brett av Friluftsmagasinet.
Sjekk prisen her
  • Gearjunkie har Hala Rado 10’10” øverst på deres best i test liste.
  • Stand-up-paddling.org har kåret tre brett til «best i test» i forskjellige kategorier: «Beste for nybegynnere» er Bluefin Cruise 10’8, «Beste til turpadling» er Cala Ikatere, mens brettet som er kåret til «best for racing» er Bluefin Sprint Carbon.
  • CNET kårer Bote Breeze Aero til best i test
  • Globo Surf mener IRocker Cruiser 10’6” er det beste SUP-brettet

Flere av disse testvinnerne finnes dessverre ikke på det norske markedet. Det vi spesielt la merke til med brettene som er kåret til best i test er at alle testene har forskjellige vinnere. Vi har derfor sett på det norske markedet og sammenlignet kundeomtaler for å finne SUP-brettene som scorer høyt hos forbrukeren. Selv om de ikke har vunnet en test, er det ingen tvil om at disse brettene scorer høyt hos norske SUP-ere.

allround
SurPlus Basic SUP

SurPlus Basic SUP

Perfekt for barn og lette voksne. 4,5 av 5 mulige stjerner vurdert av 237 kunder.
Sjekk prisen her
allround og turpadling
SurPlus Neptune SUP

SurPlus Neptune SUP

Lastevekt på opptil 150 kg. 4,5 av 5 mulige stjerner vurdert av 522 kunder.
Sjekk prisen her
Stort sup-brett
SurPlus Giant SUP

SurPlus Giant SUP

Ta med hele familien på ett brett. Dette har plass til syv personer.
Sjekk prisen her
Bestway Hydro-Force Panorama

Bestway Hydro-Force Panorama

SUP-brett med et gjennomsiktig vindu som gjør det mulig å se ned i vannet.
Sjekk prisen her
racing
Sup Racing Complete Package

Sup Racing Complete Package

Padlebrettet er designet for raske bevegelser i vannet.
Sjekk prisen her
racing og turpadling
Aztron Neptune Touring 12'6"

Aztron Neptune Touring 12'6"

Et brett som sørger for ekstra fart på grunn av det spisse designet. Passer også fint til turpadling.
Sjekk prisen her

Husk på sikkerheten når du er ute på sjøen eller vannet. Her kan du lese om hvilken redningsvest eller flytevest som er anbefalt.